Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR og TV2 sender VM2006 i HD - FlatpanelsDK

DR og TV2 sender VM2006 i HD

04 May 2006 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

DR vil sammen med TV2 bruge verdensmesterskabet i fodbold som et pilotprojekt til at høste flere erfaringer med HDTV.

En række af landets tv-seere vil kunne få billederne fra sommerens fodbold-VM i Tyskland til at stå mere knivskarpt på deres tv-skærme end nogensinde tidligere.

Det bliver seere, der har TDC eller Telia/Stofa, der får mulighed for at lade deres øjne holde fest under VM.

64 kampe i HD
DR og TV 2, der har rettighederne til at sende de 64 kampe i juni og juli, har besluttet at bruge verdensmesterskabet i fodbold som et pilotprojekt for at høste flere erfaringer med HDTV. Bogstaverne står for High Definition TV, der er kendetegnet ved en ekstra høj billedkvalitet.


”Samtidig ser vi det som en unik mulighed for at være med til at give danskerne en lille forsmag på, hvor fantastisk fodbold kan tage sig ud på tv-skærmen. Vi er ikke i tvivl om, at HDTV kommer til at spille en væsentlig rolle i fremtiden” siger DRs tv-direktør Lars Grarup.

HD-ready TV og boks kræves
DR og TV 2 har besluttet at stille HDTV-signalet til rådighed i den høje kvalitet for de distributører, der ønsker at videreformidle det. Det har TDC Kabel TV og Telia/Stofa sagt ja til.

For at kunne se de ekstra skarpe billeder vil man dels skulle have en tv-skærm, der er mærket"HD Ready", ligesom man også skal anskaffe sig en digital HD-boks, som kabel-tv-udbyderne planlægger at tilbyde deres kunder i samme forbindelse.


”HDTV tilbyder en klar forbedring af tv-oplevelsen, og DR er og skal være kendetegnet ved, at vi producerer programmer af høj kvalitet - også teknisk” siger Lars Grarup.

Store begivenheder på HDTV
DR er for øjeblikket ved at udarbejde en egentlig HDTV-strategi, som beskriver, hvordan, hvornår og inden for hvilke områder HDTV skal sendes fra DR.

Allerede nu ligger det dog fast, at det især er prestigeprojekter som store nationale begivenheder, sportsbegivenheder, store dramaproduktioner, film eller billeddokumentarer - med andre ord programmer med høj oplevelsesværdi, som DR vil prioritere at fremtidssikre til HDTV.Flere overbliksartikler

TCL 2019 TV

Oversigt: TCL 2019 TV

17 Jul 2019 | Flatpanels |
Philips 2019 TV

Oversigt: Philips 2019 TV

21 Jun 2019 | Flatpanels |
Panasonic 2019 OLED

Oversigt: Panasonic 2019 TV

31 May 2019 | Flatpanels |
LG 2019 TV

Oversigt: LG 2019 TV

09 May 2019 | Flatpanels |