Debat af streamingtjenester, priser, indhold og kvalitet. F.eks. Netflix, HBO, TV2 Play, Viaplay, iTunes m.fl.
Brugeravatar
Af duskern
#280976 Jeg laver de settings folk har nævnt med chroma subsampling her når min datter stopper med at se børne tv :) Er der HDMI kabler i vil anbefale som de bedste? Jeg aner jo hat om sådan noget, så jeg tog bare gladeligt imod det som sælgeren hos Elgiganten anbefalede.

Jeg har en kammerat som jeg har lavet en del musikindspilninger med, og kan huske han har haft en masse problemer med et fladt firewire kabel. Tror problemet der var at det var dårligt isoleret, og det kan jo godt tænkes at noget lignende kan ske med et HDMI kabel. Er spændt på at se om de ændrede data settings så gør en forskel :)
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#280978 Som udgangspunkt, så burde alle kabler med support for 18 Gbps være ok, men prøv lige indstillingerne først.
Brugeravatar
Af Xsimonsen
#281012 Nu spørger jeg nok rigtig dumt, men har hurtigt læst tråden igennem, og kan ikke liiige finde et svar på mit spørgsmål.

Hvorfor skal man sætte den til 50hz, og ikke 60hz? :)

Brixen skrev:Det kan være tv’et, der spurgte om du ville skifte til HDMI Deep color.

Sæt Apple tv til følgende i Indstillinger > Video og lyd

Slå HDR til
Format: 4K SDR 50 Hz
HDMI-udgang: YCbCr
Krominans: 4:4:4
Match indhold: område og billedfrekvens.

Så ser du SDR normalt, men når du ser HDR indhold, skiftes automatisk.

Jeg har også oplevet hak og pixeleringer på DR tv appen de sidste par dage.

Jeg har samme tv som dig.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#281013 Det kommer lidt an på hvilket indhold du normalt ser. De danske apps er lidt dumt skruet sammen, så de skifter ikke automatisk frekvens, selvom man beder ATV om at gøre det, så hvis du sætter boksen til 60 Hz, så vil du få judder på indhold fra DR og de fleste danske udbyderes egne apps.

Apps fra Netflix, HBO, Amazon, Apple selv (iTunes) mfl. kan godt finde ud af at skifte frekvens, så det passer med indholdet.
Brugeravatar
Af Xsimonsen
#281014 Okay, jeg ser kun netflix og viaplay, så det vil ikke gøre nogen forskel for mig at ændre den til 50hz? :)

Kører lige pt 4k hdr 60hz, men vil prøve at ændre det til det som Brixen har forslået :)
Brugeravatar
Af duskern
#292401 Var ude og bytte mit HDMI kabel pga jeg gik ud fra at det var det der var problemet, efter at den ændring til 4:2:0 stadig gav problemer i ny og næ. Det nye kabel har samme problem. Det de har solgt mig er dette: https://www.elgiganten.dk/product/tv-billede/kabler-og-adaptere-til-tv-billede/HAMA122112/hama-flexi-slim-hdmi-kabel-1-5m

Kan se du et sted længere oppe nævner at et godt kabel har support for 18 Gbps Torben. Det de har solgt mig, som de anbefalede, har kun support for 10.2 Gbps. Der står godt nok at det er et højhastighedskabel, men det er det vel ikke rigtig så. Det lyder umiddelbart som om det er der problemet ligger.
Brugeravatar
Af duskern
#292905 Hvis man har et kabel der kører 18 Gbps, understøtter det så den højeste kvalitet fra en ATV 4k? Her tænker jeg på om jeg kan sætte min ATV 4k til at Krominans: 4:4:4 istedet for 4:2:0, som jeg kører med pt?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#292938 Ja. Men du har ikke noget ud af at køre 4:4:4 fra den. Der er ikke noget materiale, som sendes i 4:4:4.
Brugeravatar
Af duskern
#293002
Torben Rasmussen skrev:Ja. Men du har ikke noget ud af at køre 4:4:4 fra den. Der er ikke noget materiale, som sendes i 4:4:4.


Klart nok Torben, det var jeg faktisk ikke klar over. Det var nu mest for at være sikker på at jeg havde forstået det hele korrekt. Jeg går ud fra det giver mest mening at beholde den på 4:2:0 så?

Det må simpelthen være pga. det kabel de har solgt mig i Elgiganten er noget lort som ikke er egnet til det jeg skal bruge det til.

Jeg troede ellers at jeg havde fixet det ved at få et nyt der var rundt i stedet for fladt, hvilket jeg tidligere i andre sammenhænge har oplevet problemer med, men vi oplever stadig problemet. Det er så også kun omkring et 10 Gbps kabel har jeg fundet ud af.
Af x99gump
#293022 En 4k blu ray afspiller udelukker jo heldigvis ikke brugen af streaming, og omvendt :p

Har endnu ikke et 4k tv, så den står stadig på 1080p, men her er det en blanding af Netflix/Viaplay/DR.TV/etc via Chromecast og blu ray skiver i Xbox'en. Det afhænger helt af om der skal ses en god film, der skal have fuld opmærksomhed eller om det er en serie der skal køre i baggrunden, eller det er ungerne der skal se noget tegnefilm.

EDIT: Det var godt nok et gammelt indlæg jeg fik svaret på, det så jeg først bag efter :s :s :s