Debat om digitale tv-kanaler, HDTV og alt hvad der vedrører modtagelse af tv-signaler

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af allo
#334091
Hej,

den bedste tv løsning (når det gælder bedste billede, ingen forsinkelser m.m.) det er stadigvæk tv via kabel men siden at det ikke kan lade sig at gøre (de leverer ikke på adressen) så:
- er digitalt kort ( https://www.allente.dk/tv-bokse-og-udst ... ortlaeser/ ) bedre end en tv boks?

streaming af div. tjenester og hvad det nu skulle være = 0 (det drejer sig udelukkende om alm. tv kanaler)
Af Ddur
#334101
Besvarelsen af dit spørgsmål må afhænge af kvaliteten af dit tv’s indbyggede satellit-tuner vs. den tv-boks Allente alternativt kan tilbyde dig. Jeg tror, du skal være heldig, hvis der er nogen, der kan svare dig specifikt. Under alle omstændigheder vil du skulle oplyse dit nøjagtige tv.

Jeg ville nok i stedet spørge Allente og i den forbindelse huske at være opmærksom på, at de kan have en interesse i at sælge én løsning fremfor en anden.
Af allo
#334112
mit tv der er et Panasonic VT30

ifølge mig så ser rækkefølgen sådan her ud (bedste til værste kvalitet) :

- kabeltv
- digital kortlæser
- tv boks
- app

der er længe siden at jeg har mødt/talt med en medarbejder (når det bl.a. gælder den info som jeg har brug for her&nu) som jeg kunne bruge til noget/som vidste hvad han talte om - så det med at tale med en fra Allente - det kommer ikke til at ske (på vejen hjem kiggede jeg forbi to Yousee butikker - hvis du bare vidste hvor inkompetente, uvidende m.m. medarbejderne jeg har mødt i dag så ville du få et mindre chok...- det var slemt! og tale i tlf. eller chatte med en fra Allente og evt. 'stole' på hvad der bliver sagt = no way, no how :-) )

monopol eksisterer ikke men jeg kan ikke få kabeltv (bedste løsning for mig) fra Stofa (de har både Discovery's og Viasat's kanaler til samme pris som Yousee's pakker) i den del af København hvor jeg bor fordi...- fordi TDC's kabler...tc-tc-tc...

derfor kigger jeg på andre end kabel løsninger (via app er = no go)
Af allo
#334115
min liste er udelukkende bygget/baseret på den bedste mulig kvalitet som jeg kan få (ingen streaming eller 4K men selve billede: ingen forsinkelser, billede som fryser og-eller hakker m.m.) - og derfor hedder det (ifølge mig - men det kan sagtens være at jeg tager fejl her og at f.eks. bokse er lige så gode nu som kort eller kabel...):
- kabeltv
- kort
- boks
- app

jeg ved faktiak ikke om Allente og Stofa (de har også denne løsning) kan levere tv via kort (uden parabol) men det finder jeg ud af i morgen...

jeg tjekkede deres tv-liste og kunne godt se at mit figurer på den så det er halvdelen af vejen til succes :-)
Af Ddur
#334117
Allente leverer satellit-tv, så du kommer ikke uden om en parabol hos Allente (altså med mindre du vælger Allentes streamingprodukt, som du jo ikke ønsker).
Af allo
#334118
så dvs. at man ikke kan bruge kortet med andet end en parabol? det var så den plan som røg på gulvet lige der...(jeg håbede at der var en anden form for modtager som kunne fungere sammen med det...)

streaming fungerer bare slet ikke så godt som alm. kabeltv så den løsning kommer ikke på tale (no way no how at jeg skal se en kamp m.m. med 30+sek eller 1,5min forsinkelse eller slås med alle de andre problemer som folk finder sig i og accepterer)

det er så irriterende med de dumme TDC (som staten har betalt det meste for) kabler som ingen andre må benytte
Af allo
#334120
som nævnt tidligere:

- de andre (Allente og Stofa) tilbyder både Viasat's OG Discovery's kanaler (næsten samme pris som Yousee's fuldpakke)...meget mere for pengene (for mit vedkommende); jeg er på ingen måde interesseret i Viasat's og Cmore's hele 9 film og serier kanaler og det mens jeg savner og mangler alle de (for mig) gode Discovery's kanaler, så det ville være kæmpe spild af penge at bruge så overdrevet meget på en fuldpakke hos Yousee (mellempakke er 100% spild af penge for mig)
#334127
allo skrev: 23. aug 2021, 21:23 det er så irriterende med de dumme TDC (som staten har betalt det meste for) kabler som ingen andre må benytte
Der er intet til hinder for at andre udbydere kan udbyde TV pakker på TDC NETs kabel TV (i hvert fald installationer som ejes af TDC NET). På de private installationer er det op til ejeren af netværket om de vil åbne for andre TV udbydere - og rigtig mange af coax-installationerne er private net, som har aftale med TDC NET og youSee.

Grunden til at ingen laver et TV-produkt til coax installationer er, at det koster penge, flow-tv er en døende race og det er billigere for dem at lave en web-version af samme produkt, da det kan bruges af alle og ikke kun coax-kunder.
Kvaliteten er væsentlig dårligere på streaming end på coax - især sport går det ud over. Men de fleste danskere tænker desværre ikke kvalitet, men er tilfredse med det som streaming leverer. Personligt foretrækker jeg coax-signalet, så jeg forstår din irritation.
Af allo
#334134
mortenstryhn skrev:Der er intet til hinder for at andre udbydere kan udbyde TV pakker på TDC NETs kabel TV (i hvert fald installationer som ejes af TDC NET). På de private installationer er det op til ejeren af netværket om de vil åbne for andre TV udbydere - og rigtig mange af coax-installationerne er private net, som har aftale med TDC NET og youSee.
Stofa kan ikke levere kabeltv på adressen fordi vi bruger/har TDC's kabler i vores ejendom
det kræver Stofa's kabler for at få kabeltv fra Stofa - det var det svar som Stofa gav mig de to gange jeg talte med dem (i løbet af seneste 14 dage)

millennials (generelt) er ligeglade og kender intet til bl.a. ting som 'kvalitet' og begrebet som 'at eje' så streaming er deres poison; de ældre må nøjes med hvad de nu kan få (kender en del som måtte give op da de på ingen måde selv kan ordne eller betjene de moderne ting og sager eller finde rundt i den jungle så de sidder med de dårligste og værste løsninger) og resten? - tja...- jeg hører med til den 'døende race' som giver f hvad jeg bruger og at det fungerer som det skal og jeg praktiserer ikke 'halve løsninger' så ja...- jeg er ret meget på den...

tv boks i det ene rum ville være = enten en ekstra udgift/et ekstra abonnement (hvis man vil se tv i f.eks.to rum) i form af en ekstra tv boks; alternativet: tv boks i det ene rum og app i et andet (og det er ikke en løsning for mig da jeg kommer IKKE til at bruge app for at kunne se tv - hverken i form af cast eller via en app på en Android tv boks)

hvis Stofa kunne bruge TDC's kabler for at levere tv så ville det være game over for Yousee (de fleste ville nok gå over/vælge Viasat's og Discovery's kanaler frem for de 9 film og serier kanaler som Yousee tilbyder som 'et plaster på såret')
Af Ddur
#334140
Så længe du insisterer på at se Discovery’s fordummende og reklameafbrudte reality-programmer, og at du samtidig ikke vil streame, ja så kan jeg godt se, du har en udfordring.

Det ser ud til, at dit tv har DVB-T2 tuner. Har du overvejet at få almindelig antenne-tv fra Boxer? Det kræver selvfølgelig, at du kan sætte en (stue)antenne op, så den nogenlunde peger mod en tv-antennemast:
https://digitalt.tv/dvb-t-boxer-tv-send ... rkskortet/

Stueantenne:
https://www.av-connection.dk/?PGr=13814

Boxer:
https://www.boxer.dk/tv-streaming/
Af allo
#334149
jeg følger med i vores hjemlige liga (en del kampe bliver vist på både Kanal 9 og Eurosport) plus så ville det være super fedt med Discovery Channel - resten er bare 'extras' til samme pris som hos Yousee

mit VT30 kan sagtens trække/finde alle kanaler via et digitalt kort (selvfølgelig kun alm. kanaler - ingen streaming)

det som undrer mig det er (undersøgt og bekræftet) at jeg godt kan få tv via digitalt kort fra Yousee (uden parabol eller ekstern tv boks - selve kortet og antennekabel er nok) og på denne måde vælge en af deres 'bland selv' pakker - men det ikke fra andre (ikke fra Stofa eller fra Allente - ikke uden en parabol)...og det forstår jeg ikke...
Af Ddur
#334150
Som sagt tror jeg, du blander tingene lidt sammen. Grundlæggende er der tre måder at få et traditionelt tv-signal på:
1. Terrestrial/tag-/stueantenne (DVB-T)
2. Kabel-tv-net (DVB-C)
3. Satellit/parabolantenne (DVB-S)

For betalingskanaler er signalet kodet, så alle ikke kan se gratis med. Afhængig af tv-udbyder findes der forskellige løsninger til at dekode dette signal. Én løsning til dekodning af tv-signalet er et tv-kort plus CA-modul. Her anvendes tv’ets indbyggede tuner. En anden løsning er en ekstern tv-boks, hvor der er indbygget tuner, og som nogle gange også kræver et tv-kort. Dekodningsløsningerne går så at sige på tværs af de tre fremføringsmetoder (DVB-T, DVB-C, DVB-S).

Der skal forskellige CA-moduler og tv-kort til for at se tv igennem henholdsvis tag-/stueantenne, kabel-tv-nettet og parabolantenne. Derfor, når du siger, at du kan ”trække/finde alle kanaler via et digitalt kort”, er det så ikke de kanaler, YouSee tilbyder igennem kabel-tv-nettet? Eller har du allerede tilsluttet en tag-/stueantenne og dermed kan se de kanaler, som (kun) Boxer tilbyder her?

En plausibel forklaring på, hvorfor du ikke kan få andre TV-udbydere end YouSee til at lavere traditionelt tv igennem dit eksisterende kabel-tv-net, har mortenstryhn givet ovenfor.

Streamingløsningerne er en helt anden snak, som jo så ikke er relevant for dig.
Brugeravatar
Af bbplayer
#334151
allo skrev: 24. aug 2021, 16:57 mit VT30 kan sagtens trække/finde alle kanaler via et digitalt kort (selvfølgelig kun alm. kanaler - ingen streaming)
Bare for at sikre at du ikke forvirrer dig selv mere end nødvendigt, så er dit digitale kort, intet andet end et kort med en masse koder på , som gør, du kan dekode og vise kanaler du får adgang til.

Dit digitale kort HAR INTET med DVB tuner eller signal modtagelse at gøre, og de kanaler du ikke kan modtage , viser intet billede, så du får ikke billede på hvis dit tv mangler DVBC/DVBT2/DVBS2 modtagelse til nogle kanaler.
Oftest var flere tv med multi-tuner til alt dette, og du har skrevet kabel(DVBC) så er det der du finder dine kanaler og som andre forklarede, skal du ikke tænke på Boxer(DVBT/T2) , når du vil bruge kabel.

DVBC tuneren har overlevet længe, og DVBC2 er stadig ikke udbredt nok til du skal bekymre dig men du når langt med forskellige CA-Moduler (CAM) og et kort til at dekode de forskellige udbyders kanaler på DVBC.
Afhængig af teknologi som bruges til at beskytte kanaler, og yousee/stofa bruger ikke samme CAmodule eller kort, så det skal du have på plads, når du har fundet en vinder.

Udover det, så er det synd for de medarbejdere og sælgere du har talt med, når du vel nok kan se folk herinde forsøger at forklare dig hvordan du har blandet termer og løsninger, og sikkert gjort support forvirret, så måske skal du slå koldt vand i blodet, hvis det er dig som ikke forstår hvad du beder support om og du misforstår dem, når du ikke forstår det selv :)
Af allo
#334152
Ddur skrev:Som sagt tror jeg, du blander tingene lidt sammen.
jeg blander ikke tingene sammen :-)
jeg ved at man kan få tv enten via boks, parabol, antenne og/eller app

det som har forvirret mig her, det er at jeg godt kan få tv via digitalt kort (uden parabol) fra Yousee men ikke fra Stofa - resten (bortset fra mit første spørgsmål vedr. tv via digitalt kort vs tv via tv boks) havde jeg mere eller mindre styr på
Af allo
#334153
bbplayer skrev: 24. aug 2021, 19:06 Afhængig af teknologi som bruges til at beskytte kanaler, og yousee/stofa bruger ikke samme CAmodule eller kort, så det skal du have på plads, når du har fundet en vinder.

Udover det, så er det synd for de medarbejdere og sælgere du har talt med, når du vel nok kan se folk herinde forsøger at forklare dig hvordan du har blandet termer og løsninger, og sikkert gjort support forvirret, så måske skal du slå koldt vand i blodet, hvis det er dig som ikke forstår hvad du beder support om og du misforstår dem, når du ikke forstår det selv :)
der er desværre kun en 'vinder' her og det er (desværre) Yousee...
to kort fra Yousee (to tv apparater - begge to i forvejen tilsluttet antenne) og enten 20 eller 36 points pakke...

de andre kommer ikke på tale da som sagt:
- jeg skal ikke i nærheden af tv via app i hverken det ene eller i det andet rum
- jeg skal ikke have to tv bokse (alt for mange ekstra omkostninger plus et par andre 'nej, tak til en tv boks')
- parabol er også no go og jeg kan ikke få tv via kort hverken fra Stofa eller fra Allante uden en parabol

mht. medarbejdere og sælgere:
- du ved ikke hvad jeg har talt med dem om og hvor uvidende m.m. de var mht. det som jeg spurgte til så nope...- det var ikke synd for dem (jeg har på ingen måde forvirret dem ej heller misforstået noget - de vidste absolut ikke hvad de skulle svare mht. tv bokse og priser på div. tv pakker ((selvom at den ene ringede til en sin chef og den anden brugte ca.5min. på at tale med to andre som også har været på arbejde - bl.a. kunne ingen forklare hvordan 579kr./md. giver mindstepris i 6 mdr. på 2772kr. - og det var kun toppen af isbjerget i begge butikker...)
Af Ddur
#334154
Dine svar indikerer, at du tydeligvis overhovedet ikke forstår - eller vil forstå - de rette sammenhænge. Jeg giver op. Håber du finder en løsning.
Af allo
#334155
Ddur skrev:Dine svar indikerer, at du tydeligvis overhovedet ikke forstår - eller vil forstå - de rette sammenhænge. Jeg giver op. Håber du finder en løsning.
jeg spurgte kort og konkret om det er forskel mellem disse to løsninger/muligheder (kort vs tv boks) da jeg ikke vil løbe ind i forsinkelser og div. andre ting som kan forbindes med tv bokse

jeg sagde at det udelukkende drejer sig om alm. tv kanaler (ingen streaming og lign.)

jeg har ingen idé om hvorfor du tror at jeg ikke forstår forskelle mellem div. muligheder (jeg troede blot at både Allente og Stofa kunne levere på samme måde som Yousee - via kort og uden parabol - men det vidste sig at det kan de ikke - resten har jeg styr på...- lige bortset fra det som jeg spurgte til at starte med ;-) )