Til al snak om Android TV - Google's styresystem til tv-skærme, mediebokse og spilkonsoller

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#333646
Vi skrev for nylig om nyhederne i Android 12 til TV: Android 12 TV får frekvens-match, 4K-brugerflade mm.

9to5Google har fået betaen installeret på den særlige enhed, der kræves til udvikling. Herunder ses det nye menupunkt, som åbner for match af billedfrekvens.

Det fremgår ikke klart, men 'Seamless' kunne godt lyde som om, at det bundet op på HDMI QMS, altså skift af billedfrekvens uden sort skærmbillede. Der er endnu ingen TV eller enheder, som understøtter HDMI QMS.
Vedhæftede filer
frame1-1.png
frame1-1.png (64.72 KiB) Vist 877 gange
#333651
Hæfter mig især ved udsagnet "If the app requests it" 😢

Fin funktion, men det nytter i praksis næppe meget i starten, i hvert fald ikke de første par år, hvis dét er præmissen. Så skal man nok ikke lige med det samme regne med meget ud over f.eks. Netflix kompatibilitet og og/eller måske lidt få andre spillere i den liga.

Hvad vides om muligheden for manuel brugerkontrol eller evt. autoswitch "without the app requesting it" så at sige? ...Som jo er det der skal til hvis 3-parts apps til autoswitchfunktion skulle kunne lægges i graven.
#333669
Jeg har foreløbigt kun set beta-funktionen beskrevet hos 9to5Google. De nævner ikke noget om avanceret brugerkontrol.

Hvad man skal lægge i "if the app requests it" er naturligvis det store spørgsmål. Vil det mon altid kræve, at udviklerne kommer på banen eller vil nogle apps fungere uden videre pga. andre faktorer? Det bliver interessant at teste.
#333672
Ja, det bliver spændende at følge hvad det bliver til med og/eller forhåbentligt uden app udviklere. Også om i det kommer til at virke og hæve værdien af nuværende smart-tv alene via softwareopgradering - eller om det kun bliver i forbindelse med nye produktioner?