Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#238599
Hej alle,
jeg skriver denne tråd fordi jeg har brugt langt tid til at få det til at virke og selv samsung supporten kunne ikke hjælpe mig.

Hvis du har en Xbox One S og et JU7005 TV, så kan du glæde dig over at dit TV understøtter HDR. I skal dog gøre 3 ting for at få det til at spille.

1. Updatere jeres firmware til version 1460.
2. HDMI stikket fra Xbox One S skal sidde i HDMI port 3 (MHL)
3. På TV'et klik på 'Picture' --> 'Picture options' --> 'HDMI UHD Color' --> 'HDMI 3' --> On.
4. TV'et vil genstarte nu og din Xbox One S vil have nu vise grønne tjek pile i alle testens punkter.

In English.
1. Update your firmware to version 1460.
2. The HDMI cable from the XBone S has to be in HDMI port 3 (MHL)
3. In your TV menu select 'Picture' --> 'Picture options' --> 'HDMI UHD Color' --> 'HDMI 3' --> On.
4. Your TV will now restart and the Xbox One S will have green check marks on all test fields.

ENJOY :-D
#238668
Ok. Nu har jeg leget med det her HDR et par dage, har set nogle film som Netflix har i HDR og nogle demoer.

Jeg forstår ikke pointen med HDR :)
Håber der er en som kan uddybe det for mig.
Da jeg købte mit TV sidste år havde den nogle standard farve indstillinger (dynamisk, film osv). Jeg kunne rigtig godt lide dynamisk fordi den blæser farverne op.
Kort tid efter fandt jeg en side hvor en ekspert havde kalibretet samme model som mit TV, og han brugte Film indstillingen.
Siden hen har jeg været ret glad for Film indstillingen fordi farverne er ikke blæst fuldstændig op, og giver et mere "roligt" og realistisk billede når man ser In film.

Hvad gør HDR? :) 4K delen er flot men HDR blæser sku farverne op igen i den der urealistiske (Dynamisk/Demo) farve indstilling. Og nu skal jeg teknisk set kalibrere det tilbage igen til "film", så farverne ikke skriger så meget.

I kan se på mange af de der HDR test billeder på nettet, side2side comparison osv. den med HDR der skriger farverne som regel.
Men mit spørgsmål er så pointen med HDR?
Jeg ved godt at den har en større farve range, men farverne skal skrige for at man kan se det, og så er vi tilbage over i det urealistiske billede.
#238672
Altså et eller andet sted så tror jeg ikke på at HDR er kommet for at blive. Mit KS8005 har HDR og har set noget HDR demo på den. Jaaaa.....det er flot nogen steder men tror ikke at man gider at se en hel spillefilm i HDR.

Men det ville tiden vise.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
#238696
HDR skruer ikke op for farverne - HDR gør bl.a. farverummet større. Dvs. mellem hvid og sort udvides farverummet fra 24 bit til 30 bit.

Du burde måske se en film som f.eks. The Revenant i 4k HDR.

Der er forskel på kvaliteten på 4k HDR BD. Nogen film ser kanon godt ud, andre kunne man lige så godt se på almindelig BD.

Netflix og deres HDR kvalitet er langt efter 4k HDR BD kvaliteten (både billede og lyd).
#238714
GRunden til at HDR ser fesent ud er, at jeres skærme ikke er gearet til at vise det. De har ikke lokal styring af lyset, så både højlys OG skygger oplyses lige meget og det ødelægger effekten. For jeres vedkommende er det primært det udvidede farverum der giver noget ekstra - lyset ødelægger mere end det gavner.
#238716
Tror også det har noget med tilvænning at gøre.

Vi har været vant til at se TV i det farvespektrum der har været anvendt i gud ved hvor mange år, så når det ændres skal man lige tilvænnes.

Husker tydeligt hvordan de nye 100/200 Hz paneler fik film/TV serier til næsten at se helt dokumentariske ud og hvor underligt det var det første stykke tid man så på det men efter tilvænning lægger man ikke mærke til det længere.
#238789
RyuSSF skrev:Hvad gør HDR? :) 4K delen er flot men HDR blæser sku farverne op igen i den der urealistiske (Dynamisk/Demo) farve indstilling. Og nu skal jeg teknisk set kalibrere det tilbage igen til "film", så farverne ikke skriger så meget.
Der skal nok være nogle studier, som misbruger mulighederne i HDR. Med tiden vil branchen nok lære hvad man gør og ikke gør. Som udgangspunkt er idéen med HDR i hvert fald ikke, at farverne skal trækkes ud i urealistiske niveauer. Det skal blot være en større palette, som der i billedet kan arbejdes ud fra. Indenfor denne palette kan man skabe et filudtryk præcis som før, hvis man ønsker. Eller gå helt bananas med effekterne.

Men hvordan har du opsat tv'et, når du ser HDR? Undlad f.eks. at bruge "HDR+", da det netop er en slags "opskalering" til HDR. En slags "Dynamisk"-profil på speed.
#239882
Og hvad så? Der er da mange features, som dukker op løbende på modellerne (HDR inklusive). HDR er så ikke en feature, som umiddelbart giver så megen mening på den type TV det typisk tilføjes til efterfølgende (fordi hardwaren ikke er gearet til det).

Og ja, der kommer jo altid noget nyt næste år. Hvor vil du hen med den kommentar?
#239887
Overskriften får (måske) folk til at tænke: "Hold da op. Nu bliver det blevet en fed skærm med HDR, udvidet farverum, meget bedre billed..og den understøtter det. Fedt at en opdatering kan gøre det"

Som du selv nævner skal hardwaren være 100% gearet til det og derfor giver det umiddelbart ikke meget mening på den slags skærme..

Det er blot dét der også skal frem i lyset ellers er overskriften i min optik mere "Click Bait".

Men det er blot min vurdering

PS. Nu er tråden så en måned gammel, så mon ikke de fleste ejere af JU7005 har klikket sig ind på emnet og er tilfredse med skærmen :)
#239895
Jeg forstår ikke, hvad du prøver at byde ind med, PeterD?
Ingen af dine kommentarer bringer noget nyt til tråden.
Og overskriften passer jo fint. Selve opdateringen kan jo sammenlignes med den til Sony X85C.
Hvis man tror at skærmen bliver kraftigt forbedret pga. den overskrift, så har man vist ikke sat sig selv ordentligt ind i, hvad man har købt fra start af.
#239919
Jeg syntes det er total hul i hovedet og skal ud at købe nyt TV Hver år hvis man vil ha nogen af de nyere ting, mobil tlf. Kan opdateres, så burde TV også kunne, jeg har ikke 12.000 Kr til nyt TV hvert år.. og så er Samsung de ringeste til at komme med opdateringer, mit næste tv tror jeg bliver et LG.

Nogen som har hørt mere til den lovede opdatering så den får den nye 2016 Tizen??
#239920
"Nogen som har hørt mere til den lovede opdatering så den får den nye 2016 Tizen??"

Tror det er et nej??

Virker som om når man køber tv, at man ikke skal forvente noget i forhold til opdateringer af "styresystem" og andet gøjl!

Som skrevet før - der er intet smart over samsung tv, det er bare et tv...
Håber dog jeg er gal på den her...