Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af Basto
#310237
Måske er det bare. Mig ;;) Men jeg syntes at det er ved at svømme over herinde med samme type spørgsmål dagligt .
Siden Fona /Expert butikkerne lukkede så sidder rigtig mange. Med det dilemma .. 1. Jeg vil have Danmarks bedste tv tilbud 2. Jeg vil ikke bruge tid på at søge på internettet/butik efter info om den skærm jeg er på jagt efter 3. Jeg forventer at det er en selvfølge at brugerne på Flatpanels smider alt hvad de har i hænderne og klæder mig på med svar på priser / anmeldelser / + - for og imod , så jeg kan sidde med ro i sjælen og trykke på køb knappen.

Torben du kan lige smide. Mit emne det rette sted hen.. Jeg er lidt i tvivl om hvor det evt passer ind

Mvh Michael
Senest rettet af Basto 14. feb 2020, 13:22, rettet i alt 1 gang.
#310239
ja bare samme spørgsmål som er 2 dage gammelt
Mit tv er gået i stykker og er nu på jagt efter et nyt.

Det skal helst kunne alt og gerne til halv pris 😂😂

Jeg søger et 70 eller 75" tv.

Har kigget rundt på mange. Det er en total jungle.

Har overvejet Panasonic TX-75FX780E eller LG 70UM7450PLA.AEU

Er det 2 gode eller dårlige bud?

Prisniveau Maks 9000 kr.

Hvad vil i anbefale mig?


Men alle har jo lov at spørge
#310241
Denne tråd er oprettet umiddelbart efter min post hvor jeg gør mig skyldig i at være en ny bruger der stiller det samme spørgsmål som I sikkert svarer på dagligt.


Jeg kan godt forstå det kan være irriterende. Men realistisk set slipper i ikke for "os". Løsningen er måske at lave et subfora for os nye brugere der ikke fatter noget? Så kan de der nyder at svare på denne type spørgsmål hænge ud der, mens resten af brugerne bliver skånet for at se de samme posts om og om igen.

Bare for at være lidt konstruktiv omkring det, når jeg nu selv er skyldig i at have lavet et indlæg. God weekend!
#310242
Har trådstarter mon bare fået det forkert ben ud af sengen til morgen? Det kan ske for os alle.

Kan ikke se problemer i at nogle ikke får svar, andre får en masse, og nogle overfaldes af enkelte med offtopic svar osv,osv...

Jeg vil bestemt ikke brokke mig over nye brugere , for de og bliver dem som jo ønsker svar, og nogle er væk lige så hurtigt som de får svar, sådan er det, og bliver det langt ind i fremtiden, de er ikke nørder og vil hjælpe, søge og besvare og beskrive fejl eller hvad der skal til.
#310244
Lige for at. Slå fast hvad jeg. Mener ... Det handler på ingen måde om at fatte noget eller være inde i sagerne! For mig handler det om at lysten til at hjælpe forsvinder 🤔 hvis brugeren der stiller spørgsmålet spørger på en måde. så man skulle tro at man var en del af et service abonnement 24/7 med fuld løn. Og svartid inden for 10 min O_O
#310246
Hvorfra får du opfattelsen af, at nogle brugere forventer et hurtigere svar end andre?

Visse spørgsmål står ubesvarede længere tid end andre, men det er da bare dejligt, at nogen gider at svare i det hele taget.

Men mange spørgsmål går på tv i budgetklassen. Det kunne jo tyde på, at der manglede noget information i det segment.
Lidt som med rødvin, så er det jo ikke det store problem, at få noget godt, hvis du er villig til at betale 1000kr eller mere, flasken.
De fleste vinsmagninger i aviserne handler jo også om, at få noget godt til en fornuftig pris.

Den sidste test af et mellemklasse-tv her på siden var i maj 2018. Så det kunne da være lidt sjovt med en test af et budget-tv, for at demonstrere, hvad man får for pengene i den klasse. Og samtidig svare på manges spørgsmål om et tv i den kategori.
Men tag nu ikke dette som en generel utilfredshed. Jeg holder meget af siden og ved at tid, nok også sætter sine begrænsninger til, hvad man kan nå at teste.
Og så ved jeg faktisk heller ikke om flatpanels målgruppe kun er ¨feinschmeckerne¨ eller om det er alle lægmænd inklusive mig selv.....
#310247
Anton skrev: 14. feb 2020, 13:02 Den sidste test af et mellemklasse-tv her på siden var i maj 2018. Så det kunne da være lidt sjovt med en test af et budget-tv, for at demonstrere, hvad man får for pengene i den klasse.
FP har tidligere forklaret ved sådan spørgsmål at de ikke vil teste sådanne skærm, for de byder ikke på kvalitet eller kan komme i nærheden af det som handler om nørderi tv skærme, så du får dem ikke til at afprøve skærme til 3000kr.

Tætteste er nok , da de senest testet en LG SM90 som nok er dyrere men fik ingen god modtagelse.

https://www.flatpanels.dk/test.php?suba ... 1562917335

Der skal du se på BT, EB, taenk.dk og lignende sider, som har mere held med at anmelde skærme i det segment du omtaler.
#310248
Hej Anthon prøver lige igen.. Det jeg mener er at hvis nogle brugere ikke får svar hurtigt nok så er reaktionen forskellig ? Og nogle ( en del) gider ikke engang læse de tråde der er om emnet, ja som er få dage gamle. Istedet opretter nogle flere tråde om det samme, og evt fortsætter i andres tråde .. Håber det gav mening. Ellers spørg igen

PS har lige ændret overskriften

Mvh Michael
#310251
Anton skrev: 14. feb 2020, 13:25 Men okay, selvom FP testede budget-tv, så ville folk nok stadig stille det samme spørgsmål....
Jeg tror at flere spørgsmål ville så besvares med et link til anmeldelse, som de ikke gad bruge tid på at læse, i forhold til links til pricerunner hvor de får den pris at høre de søger :)

Så måske er det bare slet ikke spændende, når alt folk vil , er at se tv og streame og bruge små penge på det, hvis det altså er den gruppe vi ser på.

Så snart de taler 10-15.000 så begynder der også at være en smule debat og favorisering i indlæg :)
Lillebror skrev: 14. feb 2020, 13:30 så kommer der ofte en anbefaling af et Samsung tv.
Det handler vel alene om de har skærme i budget klasse som ikke er IPS paneler :) og ikke reklame.
#310255
Men det er da lidt spændende at vide, f.eks hvad får man i en 65" til 5000kr? Hvad får man hvis man betaler 10000 eller 20000kr?
Hvor er optimum, altså hvor kan det ikke betale sig at betale mere, fordi du kan alligevel ikke se forskellen med mindre, at du er ekspert og sidder med diverse måleudstyr.

Og undskyld, men jeg kan ikke finde ud af, at få de grå citater med i mine indlæg.(bbplayer)
#310284
Nye brugere kommer her jo nok primært med henblik på at få råd til køb at nyt udstyr. Da tilbuddene ændrer sig konstant, så kan det naturligvis være svært at genbruge andres tråde, så det er uundgåeligt at der vil komme mange nogenlunde ens indlæg af den type. Vi opfordrer dog stadig til, at man lige tjekker hvad der har været spurgt om for nyligt, så det ikke er helt identiske spørgsmål, bare med en anden modtager.

Dér hvor man måske burde have brugt lidt ekstra tid er de steder, hvor man står med et teknisk problem, som andre har diskuteret før. Det støjer en del i søgefunktionen, hvis samme problem tages op uden at skele til historikken.

Mht. test af de billige modeller, så har det været vendt før. Vi har godt 10 måske 12 skud i bøssen over et år og der må vi altså vælge at se på de TV, som tilbyder nok nyhedsværdi til, at vi kan trække læsere til, som kan give reklamekroner. Jeg tester i min fritid og tjener ikke penge på det, så jeg vælger at sige ja til de modeller, som også er lidt spændende at have stående. Sammenligningen med Top Gear er udpint, men det er altså sjovere at teste og læse om en Audi RS7 end en Kia Rio stationcar. Og det er nok endda sat på spidsen, da næsten ingen af de TV vi tester er så urealistisk dyre, at kun 1% har råd til dem og med de prisfald vi ser over et år, så vil selv de dyrere modeller nå et niveau, som de fleste kan være med på hen af vejen.
#310288
Torben Rasmussen skrev: 15. feb 2020, 08:18 Mht. test af de billige modeller, så har det været vendt før. Vi har godt 10 måske 12 skud i bøssen over et år og der må vi altså vælge at se på de TV, som tilbyder nok nyhedsværdi til, at vi kan trække læsere til, som kan give reklamekroner. Jeg tester i min fritid og tjener ikke penge på det, så jeg vælger at sige ja til de modeller, som også er lidt spændende at have stående. Sammenligningen med Top Gear er udpint, men det er altså sjovere at teste og læse om en Audi RS7 end en Kia Rio stationcar. Og det er nok endda sat på spidsen, da næsten ingen af de TV vi tester er så urealistisk dyre, at kun 1% har råd til dem og med de prisfald vi ser over et år, så vil selv de dyrere modeller nå et niveau, som de fleste kan være med på hen af vejen.
I anmeldelsen af LG SM90 - for at tage et eksempel - bruges der mange kræfter på at fortælle, hvordan denne model kommer til kort i forhold til et OLED TV eller top-modellerne indenfor LCD.

Hvis vi skal holde os i Top Gear/bil-analogien svarer det lidt til at bruge en god del af anmeldelsen på at forklare, hvorfor en koreansk minibil ikke er en Mercedes S-klasse.

Og ligeledes i stil med Top Gear får man næsten på fornemmelsen, at modellen blot er taget til test for at man kan trashe den - på samme måde som når Top Gear-værterne tager en almindelig mikrobil under "kærlig" behandling.

Fakta er blot, at på samme måde som der er et marked for mikrobiler til under 100.000 kr., så er der også et endog stort marked for 55" LCD TV til 3.500 kr. eller i det nabolag.

Helt nede på anekdote-niveau kan jeg nævne, at et familiemedlem var meget imponeret af det store TV et andet familiemedlem havde anskaffet sig. Det viste sig at være et 49" Prosonic 4K TV til < 2.500 kr.

Ja, der er sikkert mere end 1% der har råd til de modeller, der anmeldes på fp, men jeg kan forsikre dig for, at bundgrænsen på 7.000-8.000 kr. for disse modeller ligger langt over den økonomiske formåen hos en stor del af befolkningen - plus at en overlappende del af befolkningen - som måske har økonomien i orden - ganske enkelt ikke interesserer sig for, hvad de regner som ubetydelige forskelle på et LCD TV i mellemklassen og et OLED/QLED TV.

Tilbage til bil-analogien: Ja, der kører mikro- og minibiler rundt på vejene og nej, ikke alle, der kører i disse biler, gør det af nød eller føler, at de lever en kummerlig tilværelse. Mange ser det sikkert som en luksus i forhold til en tidligere bil eller måske ingen bil - på samme måde som man ser det som en luksus, hvis man er gået fra et 32"-42" TV anno < 2010 til et 55"-65" (discount)-TV anno 2019+.
#310289
Globulus skrev: 15. feb 2020, 10:18 I anmeldelsen af LG SM90 - for at tage et eksempel - bruges der mange kræfter på at fortælle, hvordan denne model kommer til kort i forhold til et OLED TV eller top-modellerne indenfor LCD.
Thumbs Up!!! <B

Det kan næsten ikke beskrives bedre, selvom jeg også forstår FP's forsvar, så forstår de nok bare ikke brugerne, og når de endda går ud på verdens markedet med en engelsk side, så burde man vide at alle ikke er rige, og mange søger anmeldelser af de budget klare skærme, og selvom de ved hvor meget budget det måske kan være, så er det lige præcis den gruppe som dagspressen så fanger.
Og der vil nogle så sige at det er det rigtige sted men hvorfor skal man være så kritisk overfor dem , når man godt vil have alle de nye brugere som spørger til billige skærme men på anmeldelser totalt ignorerer dem og slet ikke vil prioritere det segment.
#310293
Nu ved jeg godt at vi lige på det sidste del har set en del indlæg omkring tv i budgetklassen, men i det store billede, hvor mange af dem som køber i denne klasse gider overhovedet at bruge ret meget tid på indkøbet? Dvs. tjekke FP og andre sider for alle mulige detaljer. Jeg tror det er en ganske lille procentdel af køberne i denne klasse som søger ind på FP og andre sider....
#310296
Så må jeg betegnes som tilhørende den lille procentdel, du snakker om. Jeg har kigget på FP i flere år nu og jeg har stadig en 50" Pana plasma fra 2014 som jeg konstant overvejer at udskifte til noget større og nyere.

Jeg ville rigtigt gerne have en OLED skærm i 65", som vel starter ved de 12000 kr, men når man samtidig kan få en 70" Philips LED til 5000 kr, så er det at jeg søger til sider som FP for at få svar på, hvad man gør i sådan et dilemma.
Der har lige været en afstemning omkring "bigger or better" og det er lige netop sådan en situation jeg står i her.