Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af Kroman
#301388
Jeg købte for 3 uger siden et 55XF9005, og jeg synes det er fint, men mere betaget er jeg heller ikke. Jeg streamer og kommer reelt ikke til at benytte skærmens fulde potentiale, heriblandt HDR.

Noget andet, jeg mener godt at min væg kan trække et 65 tommer, så det har jeg besluttet mig for. Derfor har jeg brug for en hjælpende hånd, igen.

Jeg har haft kigget på 65RU8005 til 6.995, men i første omgang kiggede jeg efter TV til 4 - 5.000, men endte med at nappe Sonyen, da alle anbefalede den. Derfor er jeg efterhånden et stykke fra mit oprindelige budget.

Jeg kan se at Bilka har NU modellen til 5.995 og har læst at der er både for og i mod ved RU og NU; http://en.tab-tv.com/?p=15596

Jeg søger VA, 100 hz og 65 tommer, kom gerne med bedre forslag hvis disse haves :)
Brugeravatar
Af bbplayer
#301393
PeterD skrev:Hvorfor skulle RU og NU være meget bedre til at vise HDR end XF90..?
Læs igen!

Han benytter IKKE HDR
Kroman skrev:og kommer reelt ikke til at benytte skærmens fulde potentiale, heriblandt HDR.
#301411
RU8005 burde være en fin makker til SDR-indhold. Man kan ikke slukke 100% for den dynamiske baggrundsbelysning, så du vil måske opleve, at den fra tid til anden står og svinger lidt i lysstyrke, men når HDR ikke er aktiveret, så vil det ikke være så slemt som det kunne blive.
Af Kroman
#301425
Grunden til at jeg hælder mest til NU modellen er at lyden eftersigende skulle være væsentligt bedre og jeg kommer ikke til at have andet lyd end det indbyggede. Desuden har jeg også læst i den artikel jeg linker til at billedet også skulle være bedre i 2018 udgaven (der er ingen form for kildekritik på artikel).

Torben jeg vil helst holde mig på mit budget, da det som sagde allerede er højere end hvad jeg havde tænkt i første omgang. Andre forslag som besidder mine 3 krav er meget velkommen. Der er nemlig ikke flere UE65NU8055 på tilbud i Bilka, og så er prisen pludseligt en hel anden :)
Af Supergris
#301463
Hvor har du købt dit TV henne, siden du kan returnere det, næsten en måned efter køb?

Måske dette kan være en reminder til andre, ikke at købe sit TV for småt...
Af Kroman
#301465
Købt i power, de har 30 dages prøvetid :)

Ja, hvis fjernsynet havde blæst mig om kuld så havde jeg sagtens kunne leve med 55, konen især ;) Byttede eksempelvis ligeover med C8 uden at tøve, men kommer desværre ikke til Aalborg :(
Af Supergris
#301467
Kan se Elgiganten tilbyder det samme. Returret i 30 dage. Vildt, det kan lade sig gøre.
Man skulle tro, folk havde fået testet det inden 8 dage hjemme i stuen, men hvis konkurrenten tilbyder det, bliver de andre jo nødt til at følge trop.

Gad vide, hvad de gør, med al den elektronik, de får retur?
Mht. TV, er det min teori, de sælger dem som nye, hvor de tilbyder gratis kalibrering med i købet... :(

Hvad mener du med dette: "Byttede eksempelvis ligeover med C8 uden at tøve"
Af Kroman
#301470
Præcis.

Der mener jeg at hvis jeg kunne købe C8 til samme pris 5.999, så kunne jeg godt nøjes med 55. Power har det til den pris i deres åbning af Aalborg butikken - kommer bare ikke til Aalborg!
Brugeravatar
Af bbplayer
#301475
Når man læser sådan en anmeldelse af LCD skærme, så skal man huske at den også sættes op imod en OLED eller nu, QLED modeller. Det er lidt som at vurdere ens Fiat Punto op imod Bugatti , og stadig holde fast i at Bugatti er toppen af kransekagen :)

Personligt er jeg så til Mercedes Phantom , den ligger også højt , næsten som LG OLED :)
Af Kroman
#301476
Jeg kan næsten fornemme ud fra denne sides anmeldelse og at det åbenbart har ips og 50 hz, at det ikke er så godt som håbet. Men med 5.000 til at vælge et 65 tommer, hvad ville i så gå efter?
Brugeravatar
Af bbplayer
#301479
Der var en i anden anden tråd som forklarede en bilka havde nogle AF8 OLED skærme stående til 5000,- .. Så det er ikke umuligt at finde, hvis du går ud i butikkerne. Selv Elgiganten har deres restsalg, som på nogle priser er gode ift. før.

Men hvis det skal være 65", så er udvalg og kvalitet nok begrænset idag.
Af Brixen
#301489
Jørgensen66 skrev:Ja, det er ærgerligt nok. Flatpanels har i øvrigt testet skærmen og beskriver det som et tilbageskridt i forhold til forrige års modeller, der havde VA-panel, på det, der betyder noget, nemlig billedkvaliteten, men læs selv testen eller konklusionen herunder.

https://www.flatpanels.dk/test.php?suba ... 1526631252
Det var 55” Flatpanels testede.
Måske kan 65” så alligevel være VA panel?
#301490
Ikke ifølge displayspecifications, hvor jeg var inde under 65 modellen. Der står også IPS i flatpanels databasen, hvor der ikke er anført undtagelser. Men hvem ved. Begge databaser kan selvfølgelig være forkert på den. Det har jeg ikke forudsætninger for at vide. :-)
#301491
Vi forsøger så vidt muligt at bruge oplysninger direkte fra producenten, som vi får pr request. Der kan være svipsere, som især fremkommer hvis en producent er irriterende nok til at have forskellige paneler i samme produkt, hvilket vores kontakter måske ikke lige fanger. Hvis I spotter ting, som ser forkerte ud, så kan man skrive kommentarer på alle siderne med skærme.