Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#300632
Vi skal til at lave lidt om i stuen, og i den forbindelse kommer vi til at sidde længere fra tv’et (et 10 år gammelt 40” Sony). Afstanden til tv’et bliver omkring 4,5 meter, så vi vil se os om efter et nyt. Vi bruger det primært til film og serier og går efter en udmærket billedkvalitet til en fornuftig pris. I denne uge er Panasonic 75FX780E på tilbud til 9.999 og Samsung QE65Q7FN til 7.999.

Panasonic 75FX780E
Jeg har ikke haft mulighed for at se Panasonic’en, men det har fået ros for billed- og byggekvalitet. Det er dog for tungt til at hænge der hvor det skal være, så det vil kræve et par tusind ekstra til et tv-bord og tager derfor også ekstra plads i stuen.

Samsung QE65Q7FN
Et mindre tv, men til gengæld kan vi væghænge det. Med dets tynde design og Samsungs ”no gap wall mount” forventer jeg en ret elegant installation. Det ser ud til at være meget lysstærkt – nok takket være Quantum Dot teknologien, og jeg forestiller mig at det kan være en fordel i en almindelig dansk dagligstue

Har i herinde nogle gode inputs og/eller erfaringer med nogle af de to tv? Umiddelbart er det jo begge kantbelyste VA paneler, begge gør et forsøg på local dimming og begge understøtter HDR og HDR+. Samsungs design og lysstyrke tiltaler mig, men det er trods alt lidt mindre og jeg ved reelt ikke om Panasonic’en er lysstærk nok. Vi ser også indhold i både 480p, 720p og 1080p, så god opskalering er et must, men jeg har læst mig til at begge tv skulle ligge i den bedre ende hvad det angår.

Vi er ikke så kritiske i forhold til styresystemet, da vi nok primært kommer til at bruge Chrome Cast. Lyden er også ligegyldig da vi har en Samsung soundbar (ms750).

Vi har også kigget på LG uden at kunne finde noget interessant, og vi foretrækker nok Samsungs design fremfor Sony 65XF9005, som ellers er bagbelyst og får ros for billedkvaliteten.

Alle input og erfaringer er velkomne i forhold til de to tv, eller lignende tv i samme prisklasse, som jeg måske har overset :)
#300641
Jamen de er gode tv begge to.. Du går ikke fejl af nogen af dem.. Dine præferancer må du jo gøre op og vælge derfra..

Vil dog bare lige oplyse at LG har nogle rigtig gode weekend tilbud på deres OLED i 65”, ved ikke om du har haft dem til overvejelse.
#300642
henrik.yde skrev:Du har sikkert overset dette her:
https://www.power.dk/tv-og-billede/flad ... flatpanels
Jo, jeg har kigget på det, specielt pga. det bagbelyste panel, kvaliteten af vores nuværende Sony tv og dets gode opskalering. Hvis det bliver et 65" tv vi ender med, så syntes jeg bedre om Samsungs tynde design og jeg har svært ved at vurdere hvor meget bedre billedkvaliteten er på Sony'en.

Tusind tak for input :)
#300644
Grandahl skrev:Vil dog bare lige oplyse at LG har nogle rigtig gode weekend tilbud på deres OLED i 65”, ved ikke om du har haft dem til overvejelse.
Det havde jeg slet ikke kigget efter. Jeg var sikker på at OLED i den størrelse stadig var alt for dyre, og så har jeg været bange for at de ikke er lysstærke nok. Jeg kan se at det klare sig ok mht. lysstyrke, men er ikke så lysstærk som Samsung Q7F og heller ikke helt så god når det drejer sig om HDR, men på alle andre punkter ser det ud til at være et suverænt tv.

Tusind tak for godt input :)
#300652
DU kan købe LG C8 til 1000kr billigere og i min bog er den også bedre end Philips 803.

Der ligger test af 803 og en del andre OLED modeller her på siden.
#300654
Ja, smag og behag er forskellig, jeg vil dog mene at skærmene performer nogenlunde ens rent billedmæssigt, da det jo er samme panel. Philips har så Ambilight + Android, hvilket betyder indbygget Chromecast og jævnlige opdateringer. Men bortset fra det er LG C8 også et godt bud.

https://www.eisa.eu/awards/philips-55oled803/?lang=dk
#300663
Begge OLED tv ser rigtig lækre ud. Jeg må ud og se dem en af de nærmeste dage og vurdere (sammen med min bedre halvdel), om vi vil give 50% mere for sådan et fremfor Samsung Q7F. Hvis det også holder fint i 10 år, så er det måske det værd.
#300667
henrik.yde skrev:Og pas nu på agressive/useriøse sælgere, der hellere vil sælge alt andet end OLED, da de ikke tjener noget på dem pt.
Yep, jeg var ude og kigge lidt tidligere på året. Det var helt tydeligt hvilke tv de helst ville sælge, og der var ikke grænser for hvor gode pakketilbud de kunne skrue sammen med on site kalibrering og forsikring :D
#300668
Jeg har spekuleret meget på afstand til tv i forhold til tv'ets størrelse. I dag er afstanden fra vores tv til fronten af sofaen ca. 2,5 m, så vores øjne er ca. 3 meter fra tv'et, som er på 40". Det fungerer ok, men et større tv havde ikke gjort noget. I fremtid bliver afstand fra tv til fronten af sofaen 4,1 m. og dermed bliver afstanden til øjnene ca. 4,6 m. Jeg er i tvivl om 65" er stort nok. Afstanden blive 53% længere og skærmens diagonalmål bliver 63% større. Ved 75" bliver diagonalmålet hele 88% større. De anbefalinger jeg har set på nettet (f.eks. https://www.rtings.com/tv/reviews/by-si ... lationship) foreskriver jo nærmest et større biograflærred med den afstand vi kommer til at sidde med ;;) Hvad siger i herinde mht. størrelse og afstand?
#300669
Vi har 4.5 meter fra skærm til hovedplacering i sofaen og skærmen skal IKKE under 65” for vores vedkommende. 75” fungerer også fint, men så fylder skærmen 99% af væggens bredde, og der har konen sagt stop.

Der er en masse teoretiske udregninger man kan forholde sig til (vi har selv en del af dem her på siden), men hvis man vil derhen at 4K kommer til sin fulde ret, så skal du op i voldsomme størrelser.
#300868
Tusind tak for de gode kommentarer og inputs. Det var lige ved at blive et LG OLED tv, men endte med Samsung QE65Q7FN. Forholdet mellem pris, billedkvalitet og æstetik så her ud til at være bedst i forhold til vores behov.

Det bagbelyste Sony XF9005 koster 1000 kr mere, og dets billedkvalitet er bedre, specielt i mørke scener, men Samsung ser bedre ud på væggen.

LG C8 koster 50% mere og har en væsentlig bedre billedkvalitet, men det satte mig i et dilemma. Hvis jeg alligevel skulle op og i det prisleje, ville jeg mon så hellere have et 75"? Med det prisfald der har været på OLED, så tænker jeg ikke at der går 10 år igen før vi skifter, og så vil jeg hellere spare pengene nu, og så ikke vente så længe med at skifte igen.
#300869
Jeg har også lige købt Samsung 65" Q7. Jeg er ovenud tilfreds. Super hurtigt, tyndt og fantastisk billede.
Og skønt med den ene tynde hvide ledning til tv som indenholder alle signaler.
Av. cables har et super tv ophæng til det. det koster kun 149 kr. og skærmen kommer meget tæt på væggen med det. Det hedder DMP Ultra Slim Vægbeslag Pro