Til al snak om Apple TV - Apple's medieboks til tv-skærmen
Af bromberg
#299591 Andre der har vrøvl med seneste beta?

Mit tv (C8) kan ikke længere tænde apple tv og hver gang apple tv tændes med egen remote, så genstarter det lige en enkelt gang og så virker det ellers som det skal.
Af dieseldk
#299598
bromberg skrev:Andre der har vrøvl med seneste beta?

Mit tv (C8) kan ikke længere tænde apple tv og hver gang apple tv tændes med egen remote, så genstarter det lige en enkelt gang og så virker det ellers som det skal.


Ingen problemer med genstart ved opstart.
Tv og atv er ikke sat til at styre hinanden så det skal jeg ikke kunne sige noget om.

Det eneste jeg har er hvis jeg ser serier på Netflix så starter den ikke fra starten af afsnittet, når jeg er færdig med et afsnit og næste selv starter, men måske en halv time inde, om det så er et Netflix problem eller noget med betaen.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#299655 Med seneste beta styrer Apple TV mit LG E6 ligesom før. Dvs. tænder det hver gang, men slukker det ikke altid. Oplever ikke genstart.

Ligesom dieseldk oplever jeg dog, at Netflix laver mystiske ting i betaen. Menuerne i Netflix kører også ofte dårligt.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#299674 Wireless Audio Sync på Apple TV
Jeg fik endelig leget med den nye 'Wireless Audio Sync' i tvOS 13. Hvis I har læst min test af HomePod (forbundet via AirPlay til Apple TV), så husker I nok, at video/lyd-synkronisering, særligt på 24Hz indhold, var et af de primære klagepunkter. Både at lyden ikke passede til munden på skærmen samt at lyden ikke var synkroniseret imellem TV'ets indbyggede højttalere og trådløse højttalere forbundet via AirPlay.

Resultatet af 'Wireless Audio Sync' er indtil videre meget lovende. Jeg har forsøgt med indhold i hhv. 50Hz SDR, 60Hz HDR (konverteret) og 24Hz SDR. Lyden er nu korrekt lip-synkroniseret og er desuden korrekt synkroniseret imellem TV'ets højttalere og HomePod - altså hvis man vælger at få lyden over begge to samtidig. Tilføjer jeg et trejde højttaler-sæt til mikset, mine BeoLab 9, så er lyden stadig synkroniseret imellem alle tre.

For definitivt at afgøre om det hele fungerer efter hensigten, så skal jeg prøve både med og uden match-funktion (til billedfrekvens) og ved alle de forskellige kombinationer af opløsning, Hz og HDR/SDR. Det er dog en større opgave, som pt. hindres af, at developer console på Apple TV ikke kan frembringes i tvOS 13 beta (så jeg kan ikke bekræfte formatet på f.eks. Netflix's forskellige streams), hvilket jeg mistænker at være relateret til, at min Mac ikke kører Catalina og seneste Xcode.

Rent teknisk fungerer Wireless Audio Sync-funktionen ved at en iPhone i nærheden lytter til tv'ets højttalere. Funktionen findes nederst i billed/lydmenuen. Processen kan ses på de fire screenshots herunder. Til at starte med blev jeg snydt af en teknikalitet, som jeg mener burde gøres mere tydelig på Apple TV. Hvis I bruger match-funktion (til billedfrekvens) på Apple TV skal I være klar over, at 'Wireless Audio Sync' skal foretages for hvert enkel kombination af opløsning, Hz og SDR/HDR. Så altså, man skal manuelt skifte til 4K HDR 24Hz, køre Wireless Audio Sync, derefter skifte til 4K SDR 24Hz osv. Funktionen fortæller i menuen, om man har synkroniseret en given kombination af opløsning/Hz/dynamikområde. Dette burde kunne gøres noget mere elegant fra Apples side. Jeg ved i hvert fald prøve at kontakte tvOS-udviklerne for høre om man ikke kan lave et "avanceret" punkt under Wireless Audio Sync, som automatisk cykler alle formater igennem.

Billede
Billede
Billede
Billede
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#299682 Mon ikke hele lydkæden synkroniseres? Jeg har ikke problemerne med 24Hz lip sync, når jeg blot bruger tv'ets højttalere herhjemme, så jeg kan ikke efterprøve. Hvis du forsøger senere, så giv gerne feedback :)
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#299685 Jeg har måske misforstået, men virker den kun med AirPlay-enheder? Så den kan ikke synce lyden generelt uden at der er forbundet en AirPlay-højttaler?
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#299686 Jo den måler/synkroniserer som udgangspunkt via HDMI-forbindelsen. Man behøver ikke at have AirPlay-højttalere tilsluttet for at benytte den.

Men formålet med funktionen er jo at synkronisere forbundne trådløse højttalere - deraf navnet.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#299688 Her er Apples beskrivelse af funktionen. Det er fra menuen i Apple TV:

"Synchronize audio from your TV with other AirPlay speakers in your home. Plus, align video playback with AirPlay or Bluetooth audio output".

Med "Bluetooth audio" må de hentyde til AirPods og andre Bluetooth-baserede hovedtelefoner, som kan tilsluttes til Apple TV. Om disse har været plaget af forsinkelse ved jeg dog ikke, da jeg ikke bruger muligheden.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#299689 Ok. Men du kan bruge funktionen uden andre enheder end TV, ATV og en iPhone?
Brugeravatar
Af Naiera
#299708
Rasmus Larsen skrev:Mon ikke hele lydkæden synkroniseres? Jeg har ikke problemerne med 24Hz lip sync, når jeg blot bruger tv'ets højttalere herhjemme, så jeg kan ikke efterprøve. Hvis du forsøger senere, så giv gerne feedback :)


Det virker overhovedet ikke her. Processen laver bare fejl og beder mig prøve igen.
Brugeravatar
Af Naiera
#299733 Jeg ved ikke om der er kommet en ny tvOS siden jeg opdaterede. iTelefonen er helt oppe til dato.