Debat af TV-lydsystemer, soundbars, surround og Hi-Fi, når lydoplevelsen på tv-skærmen skal hæves

Redaktør: Moderatorer

#289546
Hjælp - håber der er en der kan gennemskue hvad der sker i vores lille hjem.
Jeg har lige købt dette forhåbentligt prægtige tv, men har indtil videre måtte trækkes med den middelmådige lyd der desværre stadig kommer ud af et tv in this day and age..
Jeg fik fra start det professionelle råd at købe en konverter Lindy HDMI ARC, der laver lydsignalet om fra digitalt til analogt stereo output via hdmi arc 2 porten på tv’et, og derpå føre lyden over til stereoanlægget, hvor jeg har gode højttalere :) Problemet er, at det ikke fungerer for 1)YouSee-boksen – det fungerede lige kort, og så døde det lige som. Dernæst prøvede jeg på 2) bluray-afspilleren.. Det samme: Virkede i 5 min. og døde derpå. Er der nogen der kan gennemskue, hvad der foregår/om jeg gør alt som jeg skal/kan der være noget galt med tv’et?
Vh Klaus
#289596
Jeg skulle lige finde ud af hvad det er - hvis du mener min eksterne forstærker, det er en Denon med mere end 10 år på bagen der virker fortrinligt, så nej. Den har kun phono-indgange. Den slags der forbandt alle de gammeldags lydkilder - cd-afspiller, pladespiller, kassetteafspiller, osv. Giver det mening?
#289615
Jeg ville nok også være betænksom ved at forsøge at få ARC over i en analog forstærker. ARC er i forvejen noget tricky stads til tider, så jeg havde nok forsøgt mig med en optisk converter i stedet. Hiver du 5.1 kanaler ud med switchen eller bare 2.0?

Jeg ved ikke hvilken forsinkelse denne boks kunne risikere at introducere, men hvis det blot er stereo du skal bruge, så havde jeg helt klart brugt sådan en her i stedet:
https://m.av-cables.dk/131-coaxial-digi ... ter-dac-2/
Eller
https://m.av-cables.dk/3952-Coaxial-dig ... converter/
Der er langt mindre der kan gå galt.
#289809
Undskylder for juleafbrydelsen og tusind tak for jeres input!
Jeg prøvede først denne løsning: Digital til analog Converter (Clicktronic DAC) Varenummer: 8334. Måtte returnere den, fordi jeg ikke kunne få den til at løse opgaven.
Dernæst denne: Lindy HDMI ARC til stereo audio converter. Fælles er, at de virker/ikke virker, når jeg tænder for systemet. Hvis jeg har/havde lyd på det pågældende tidspunkt, kan det være fra nogle minutter til allerhøjest 1½ time. En anden dag slog lyden lidt fra og til.
På tv’et i lyd-indstillinger springer den som regel automatisk over på intern tv/optisk lyd, når jeg har stillet den til HDMI ARC. Hvis lyden over anlægget fungerede op til dette pludselige ”hop”, og jeg stiller den tilbage til HDMI ARC, kan jeg godt glemme alt om lækker lyd over anlægget – så er der ingen lyd overhovedet med HDMI ARC-indstillingen, og dermed kun muligheden at skifte manuelt tilbage til intern lyd over tv’et.
Jeg er ked af at høre, at ARC er noget tricky stads. Nu havde jeg ellers fået det anbefalet et par steder, efter Digital til analog Converter coaxial/optisk muligheden var afprøvet.
Håber jeg forklarer det forståeligt! :)
Vh Klaus
#292661
Jeg har siddet og fulgt med i denne tråd, da jeg netop har haft samme problem indtil idag (mit tv er en LG43UK6950 og mit musikanlæg er en mere end 10 år gammelt Sony hjemmebiograf med fantastiske højtalere) - nu er det løst :D
Købte denne converter
https://www.avxperten.dk/da-converter/d ... goobay.asp
Samt dette kabel
https://www.avxperten.dk/optisk-kabel/h ... -1-5-m.asp
I enhedsforbinder på TV' et tilsluttede jeg anlægget som soundbar og jeg kunne dermed køre det hele via den optiske udgang:)
Husk phonestikkene på dit anlæg skal i input.
Håber det kan være til en hjælp selvom tråden er lidt gammel.