Debat af streamingtjenester, priser, indhold og kvalitet. F.eks. Netflix, HBO, TV2 Play, Viaplay, iTunes m.fl.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Brugeravatar
Af Blackspot4200
#280992
HDR+ funktionen har ikke noget med ægte HDR at gøre og må ikke forveksles med formatet HDR+ i den her sammenhæng, det er en slags "opskalerings" funktion som trækker almindeligt indhold ud i noget pseudo HDR med overmættede farver osv. Lidt ligesom LGs HDR Effekt.

Så vidt jeg husker, så kan du slet ikke aktivere HDR+ funktionen hvis din skærm rent faktisk afspiller HDR og er i den rigtige HDR tilstand.

Når du ser HDR på Netflix, er du så via Tizen eller ekstern boks ?
#280993
ThomasFrost_DK skrev:Ja det har jeg godt set med det lille HDR logo, men hvis jeg så går i almindelige tv indstillinger og vælger billede, så er HDR+ ikke aktiveret, gør jeg det
Som det nævnes, så er "HDR+" ikke indikatoren for HDR, men Samsungs "SDR -> HDR"-algoritme. Den virker ikke når du allerede ser HDR, som logoet i menuen også indikerer, at du gør. Så det er ikke "fejlen".

Som skrevet før, så er den type belysning din skærm er udstyret med ikke gearet til at vise HDR, da den kun kan skrue op og ned for lysstyrken på hele skærmfladen på én gang, hvilket samtidigt resulterer i, at sortniveauet hæves. Skærmen skal afveje lyse og mørke elementer i billedet for at finde niveauet for lysstyrken, hvilket sagtens kan falde ud til fordel for de mørke og dermed gøre billedet endnu mørkere.

Som andre også har påpeget, så er en del af Netflix's serier dog ret mørke i sit udtryk, så de er nok ikke den bedste rettesnor for hvordan HDR skal kan ud. Jeg vil dog tilføje, at med indtoget af HDR, så er der en del filmskabere, som har fået nosset lidt rundt i det og fået skabt nogle film, som er alt for mørke i HDR. Pragteksemplet er "The Revenant", som alle ynder at bruge som eksempel på en god HDR-oplevelse, men som vi bestemt ikke er imponerede over når det kommer til håndtering af lyssætning.
Brugeravatar
Af bbplayer
#280994
Synes det står her som en emulerings funktion, så du ødelægger det oprindelige HDR?

https://eu.community.samsung.com/t5/TV- ... d-p/621940

Her taler de om HDR+ som en funktion du kan aktivere på almindelige signaler og forbedre dem, ikke ved HDR, så disse bliver mere rigtige.

HDR+ if it does not get a true HDR signal then it does it's best to replicate it. (Which is never as good a the real thing)

edit: Nå, så ikke tråden på næste side :) Men måske hjælper denne tråd der henvises til lidt.
Af PZT74
#297914
Har et TCL, hvor jeg har oplevet samme problem. Jeg forsøgte at ændre baggrundslyset mv, men det hjalp først, da jeg gik ind under avancerede indstillinger og slog ‘automatisk butikstilstand’ fra :)
Af TBC
#297915
Blackspot4200 skrev:Måske overskriften skal rettes, der er ikke HDR indhold på Viaplay :)
Jo, men det er meget lidt. Og det kræver at man benytter enten ChromeCast Ultra eller benytter Edge browser på en 4K HDR kompatibel PC, som de pt. to eneste understøttede platforme for at få adgang til det.
Af hunden
#301058
Når jeg ser netflix er næsten altid sorte bjælker for oven og for neden.
Kan ikke juster billedet som jeg kan på andre film.
Mit tv er philips55pus 8602, er det normalt?