Debat af streamingtjenester, priser, indhold og kvalitet. F.eks. Netflix, HBO, TV2 Play, Viaplay, iTunes m.fl.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Brugeravatar
Af bbplayer
#262306
Så mangler spørgsmålet vel bare,
Hvordan vælger i at slukke TV, for det kan jeres eksterne enheder jo ikke bede TV om, uden noget biks med en anden enhed som omgås HDMI-CEC? Eller står det bare tændt 24/7 eller når billede er tomt i længere tid og timer ud?

Jeg kan selv godt tænde alt uden at tv remote skal bruges til det men det sker desværre at nyheder ser jeg ikke på en app, og de farvevalg til kalibrering fungerer rigtig dårligt til nyheder, når man ser det, og så har min sat boks også egne farver profiler til formålet, og det sættes kun op pr. udgang. Skal da lige nævnes jeg også bruger AndroidTV engang imellem men det er ikke mit primære valg, der er interface for tungt at lege med.
Da man i gamle dage, talte om tid fra en kanal til anden, så tænker jeg folk har glemt det problem, når man vælger at streame, og skal bruger flere klik på at skifte kanel, udover den tid som der intet billede, ligemeget om man har 10Mbit eller 1000Mbit, så skal den først svare.

Når folk vælger at streame, så er det klart at UHD medie, sat tv, kabel tv og andet er udelukket men det gør ikke remoten ubrugelig, for som sagt, der er sikkert tidspunkt mute skal bruge, så er det ændring i indstillinger, eller tv skriver opdatering skal installeres eller andet som gør man kun kan bruge remoten, så død er den ikke og derfor er det jo ikke unødvendigt, i kan bare ikke flytte alt til remoten, og derfor bliver kun, til oftest, der er altså forskel.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#262346
HDMI CEC håndterer også sluk-kommando. Så med fjernbetjeningen til Apple TV holder man Hjem-knappen nede, hvilket også slukker TV.

Ellers kan man opsætte tvOS til automatisk at gå i standby og slukke tv’et efter en given periode.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#262348
Hvis ikke vi af og til så flow-tv, så var det også kun ATV remoten der lå fremme. Langt mere bekvem. Vi mangler dog lige Yousee som app på ATV, så man kunne se de øvrige kanaler også.

Jeg er ret begejstret for hvor langt ATV er kommet efter 4K blev lanceret, så man nu ikke går glip af Netflix i 4K og HDR. Selv skiftet af framerate har de fået med fra næste version af softwaren, så alt indholdet fra NAS’en også kan håndteres korrekt.
Brugeravatar
Af bbplayer
#262356
Rasmus Larsen skrev:HDMI CEC håndterer også sluk-kommando. Så med fjernbetjeningen til Apple TV holder man Hjem-knappen nede, hvilket også slukker TV.

Ellers kan man opsætte tvOS til automatisk at gå i standby og slukke tv’et efter en given periode.
Tak, se det vidste jeg ikke man kunne, jeg kan i hvert fald ikke uden en masse besvær og opsætning, og så er det kun den ene boks som vist kan. Min android boks har slet ingen sluk funktion :)
Af ibg001
#271099
Hvis man vil bruge TV’ets fjernbetjening og har brug for dette, og man samtidigt vil kunne Apple TV så er der vist kun en løsning. Køb et B&O tv. B&O tv kan styre listen alle tilsluttede eksterne bokse inkl Apple TV.

Alle bokse kan gemmes væk i et skab og så styres det hele med B&O fjernbjeningen via TV’et eller appen. Man glemmer helt at man har en ekstra boks i form af f.eks. Apple Tv. B&O Tv’et har en oversættelsestababel kaldet PUC. Her oversætter TV’et kommandoerne til dem boksen forstår. Der sættes et kabel i TV’et med en diode i enden. Denne diode klisteres foran på Apple TV, så den tror at det er den egen fjernbjening, der sender signaler. Det virker perfekt. I TV’et opsættes indgangen til, at det er en Apple Tv og hvornår Apple TV skal slukkes.

Nyere B&O tv henter selv PUC tabellen fra Internettet, når den opdager et Apple tv tilsluttet. På ældre B&O tv skal du have en tekniker til at indlæse tabellen.

Nu styrer B&O fjernbetjeningen det hele og Telia TV vis Apple Tv og du kommer let tilbage til tv’et funktioner.
Brugeravatar
Af bbplayer
#271100
ibg001 skrev: B&O Tv’et har en oversættelsestababel kaldet PUC. Her oversætter TV’et kommandoerne til dem boksen forstår. Der sættes et kabel i TV’et med en diode i enden. Denne diode klisteres foran på Apple TV, så den tror at det er den egen fjernbjening
Den teknologi er så 10år+ gammel og ikke ligefrem nyt og revolutionerende. Logitech lavede samme løsning tilbage da PS3 kom og man satte boksen foran ps3 og Microsoft havde samme løsning til PC med deres mediacenter løsning i starten af 2000+ og deres remote man købte der. Så smart er det vel kun, hvis man har b&o som ikke ligefrem er forgangsfigur for nyt udover design, teknologien er gammel og gennemtestet og derfor ikke ny.

Det er en løsning som flere producenter har brugt i mange år, det er vel bare et spørgsmål om at kende dem, så siger man ikke der kun er en men derimod et alternativ og et er B&O men mange andre har samme løsning.
Af ibg001
#271104
Ja blevet opfundet for lang tid siden, men forfinet gennem årerne. Og det virket helt upåklageligt. Og hvis det gør det, så betyder det vel ikke, at det opfundet for flere år siden. Og jeg giver dig ikke tet i at mange andre producenter har gjort det samme. De fleste har kun kunne styre egne mærker.

Har du f.eks. Samsung og en boks fra Viasat så kan Samsung ikke styre hele denne boks. Det kan B&O. Og inden du svarer at boksens fjernbetjening kan tænde og slukke Tv’et. Ja det er korrekt, men ikke styre andet f.eks. Smart hub. Når B&O gør på deres “gammmeldags” måde, så virker det hele med en fjernbetjening og virker endda både med nye TV og 10-15 år gamle tv.

Jeg selv flere bokse inkl Apple TV tilsluttet som styres fint med en fjernbetjening inkl at på TV’et.

Og det en en løsning det kunne styres en fjernbetjening inkl tv og Telia Tv, der blev efterspurgt, og det kom jeg så med et bud på.
Brugeravatar
Af bbplayer
#271106
ibg001 skrev:JHar du f.eks. Samsung og en boks fra Viasat så kan Samsung ikke styre hele denne boks. Det kan B&O.
Du skal ikke fortælle mig at fornuften er at købe et tv til 60.000+ fordi man vil kunne styre 2 enheder, og slet ikke, at anbefale B&O som eneste der kan dette? Det er sgu godt nok skævøjet at se på det sådan, så må verden være meget lille.

Overså du hvad jeg skrev? Logitech til et par tusind kan styre dine bokse med 1 remote.

LG tv kan styre andre tv skærme med sin remote, når den sættes op til enheder de kender.

Så præcis hvor snæversynet skal man være, for at tro på at B&O er de eneste som virker?

Faktum, der er masse andre løsninger der ude, det er kun et spørgsmål om at spørge, søge på google, vide lidt om løsningerne, og så spørge eller læse lidt op om det.

At B&O virker, det er da fint men der er altså andre som kan gøre det for dig, uden at skal være en del af selve producentens eget setup. Med et OLED tv som jeg har, kan jeg stadig købe rigtig mange løsninger for 50.000kr hvis jeg vil, og modsat jeg vil kun forvente at B&O har lidt ekstra når man også betaler for det, og ikke kun for deres design alene, det ville da være synd.
Af dumb
#271107
Jeg kan altså sagtens styre min Apple TV med fjernbetjeningen til fjernsynet og omvendt. Så du behøver ikke bruge Apple remote
Af ibg001
#271108
Mit B&O tv har så ikke kostet i nærheden af 60000 men lad nu det ligge.
Brugeravatar
Af bbplayer
#271110
Det gør så en nyere B&O OLED 55" model, og iflg. dig er det eneste løsning som fungerer , B&O. Og hvis man skal gå på kompromis med billede kvaliteten, hvad er den fjernbetjeningsløsning så værd her?

Vi kan allle købe en billig mobil til 400kr i elgiganten og den kan rigtig meget med f.eks Android men når man ikke kan alt det nye som nyeste mobil har, eller hastigheden, og design så er formålet med den gamle jo lige meget for dem som vil købe nyt.

Nu handler det om tv, så hvis du kan henvise til andet OLED B&O som koster mindre, og ikke er din no-OLED skærm, så må du da gerne præsentere en 50k billigere løsning som spiller økonomisk med hvor Sony, LG og Philips er, og som med f.eks Logitech opnår samme muligheder, eller som nogle siger, bare en ATV alene opnår uden B&O :)
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#271111
Mit Lintronic-system kan det samme, og det betjenes tilmed med en B&O Remote. Det er dog noget dyrere end Logitech.
Brugeravatar
Af bbplayer
#271112
Husker jeg rigtigt at B&O's fjernbetjenings løsning ikke er afhængig af tv?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#271122
Nej. Deres remote virker ret ekslusivt med B&Os enheder, da den kører med nogle helt andre frekvenser end normalt (455 kHz). Så de kan på ingen måde styre andre enheder uden at få hjælp af PUC-systemet.
Brugeravatar
Af bbplayer
#271127
Den faldt vist lidt ved siden af :) Den er uafhængig af ens TV og kunne også være en fjernbetjening til anlægget? Eller B&O Play?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#271129
Tænker du på Lintronic? Det er jo ikke en B&O-løsning - jeg har bare valgt en B&O remote til min.
Brugeravatar
Af bbplayer
#271130
hehe, jeg må hellere forklare mig bedre.

Med de alternative løsninger, istedet for B&O til formålet, så tænker jeg at B&O slet ikke er så meget anderledes end Lintronic som du nævner, udover det kun virker med B&O udstyr.
Så hvis man IKKE havde et B&O Tv men et anlæg / B&O play setup eller lign, så kunne den B&O remote stadig styre andre enheder, hvis man har et andet B&O produkt med remote?
Og kræves tv, så er spørgsmålet, kan fjernbetjeningsdelen købes til huset seperat.?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#271132
Nej, det kan den ikke. Det er kun sammen med enten et TV eller en Lintronic at du kan få noget der oversætter IR-koderne. Der er ikke PUC-løsning i andet end B&Os TV.

Deres remotes sælges i løsvægt. Men den følger jo oftest med når du køber et TV...

Vi har tests af både Lintronic og B&O TV herinde hvor de to løsninger er forklaret.
Af krenzler
#291169
Er der andre derude der har problemer med at komme ind og se Danmark-Tunesien kampen på Telia TV?
Af krenzler
#291170
Eller bare Telia TV i det hele taget.