Debat af mediebokse, mediestreamer og mediecentre. Platforme, apps, streaming.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af HJ
#177600
Det er specielt i meget komplekse scener, hvor two pass encoding virkelig gør en visuel forskel.
Jeg bruger ikke 2 pass fordi jeg bruger constant quality, hvor HB jo selv justerer bitraten.

Hvis jeg brugte en average bitrate kunne jeg måske godt finde på at bruge 2 pass.

der er en masser vejledning omk. dette i HB's guide som forklarer det med 2 pass kontra 1 pass average bitrate vs. constant quality
Af evilguy
#177613
HJ skrev: Jeg bruger ikke 2 pass fordi jeg bruger constant quality, hvor HB jo selv justerer bitraten.

Hvis jeg brugte en average bitrate kunne jeg måske godt finde på at bruge 2 pass.

der er en masser vejledning omk. dette i HB's guide som forklarer det med 2 pass kontra 1 pass average bitrate vs. constant quality
Ja, jeg skal huske at læse hvad der står :-) Når jeg selv indstiller Handbrake, så sætter jeg altid selv min bitrate, så delen med constant quality slog mig slet ikke.

Når du benytter constant quality så burde H.264 encoderen selv sørge for at benytte den korrekte quantizer og bitrate.
Fordelen er, at det går hurtigere end med 2 pass, men ulemplen er, at du aldrig ved hvor stor filen bliver.

Men sålænge du ikke skal streame videofilen, så er det jo lige meget med filstørrelsen og bitraten.
Af HJ
#177667
Når jeg selv indstiller Handbrake, så sætter jeg altid selv min bitrate, så delen med constant quality slog mig slet ikke.
Det er jo det unikke ved HB at man netop kan indstille kvaliteten og ikke nødvendigvis den præcise størrelse på filen - hvis man tænker det som bruger giver det jo meget god mening og der er masser af presets der sørger for at man ikke kommer over limit på diverse bokse.

Jeg indrømmer helt klart at jeg ikke har meget erfaring med streaming. og det var egentlig heller ikke det denne tråd handlede om..
Af wiesel
#254824
Jeg bruger MakeMKV til både DVD og BluRay. Det er utrolig nemt og den gemmer det ned i 1:1 (fuld kvalitet), og du kan selv vælge hvilke lydspor og subs som du vil have med.
Af Supergris
#254832
Jeg er ret sikker på, du ikke forstyrrer, Fathoar; det er jo en tråd, der er næsten 5 år gammel, og det er over 4 år siden, der er nogle, der har kommenteret i den, så hvorfor ikke oprette din egen tråd, hvor du selv bestemmer overskriften?

Ud fra, hvad du skriver, fatter jeg ikke rigtigt, hvad dit problem er?
Hvad mener du med, der ikke var nogen lydudgang; at der ikke er lyd på, men kun billede?
Lyd og billede, har ikke noget med hinanden at gøre, så det kan udelukkes, det har noget med den indbyggede videokompressor at gøre, hvad det så end er for én...

Wiesel, de fleste ville nok vælge, at konvertere og komprimere med H.264 eller H.265, og så vælge at gemme, i enten en MP4 eller en MKV-fil, da, hvis det er gjort ordentligt, er tæt på umuligt, at skelne fra originalen, men fylder betydeligt mindre, naturligvis alt efter, hvor hårdt, man vælger at komprimere...
Af Fathoar
#256667
Undskyld at forstyrre dig kompisere, men det synes virkelig at være den eneste tråd jeg kan finde om video konvertering? Jeg har også et problem med FBR (ved BB Flashback) til MP4 konvertering. Jeg downloadede dette video konvertering program til at konvertere fbr til mp4 (http://www.videoconverterfactory.com/ti ... o-mp4.html) som du kan se. I artiklen nævnes det, at jeg direkte kan konvertere en video til ethvert format, men efter at jeg har tilføjet min FBR-video til programmet, anmodede den mig om at vælge en codec. Der var 2 slags, H264 og MPEG4, jeg ved ikke hvilken koder jeg skulle vælge. Jeg finder også en anden type videofil ved navn MJPEG på internettet, og jeg ved ikke, hvad der er forholdet mellem dem. Hvad angår H264, ved jeg, at det er en komprimeret encoder, så jeg er bekymrende for at der kan være noget dramatisk kvalitets tab i løbet af konvertering, er det sandt? Videoudgangsopløsningen og billedhastigheden er 720p- 60fps, og jeg kan ikke bogstavelig talt lide at reducere filstørrelsen ved at miste videoudgangskvaliteten og reducere den til 30fps, der er mindre glat. Så, nogen har nogen ideer om, hvordan jeg sikkert kan vælge en ordentlig codec? H264 eller MPEG4?