Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Brugeravatar
Af B&N
#247397 Hej alle til info.

Har i dag været i kontakt med LG support, da min nyindkøbte SanDisk Extreme 500 Portable SSD harddisk ( https://www.sandisk.com/home/ssd/extreme-500-ssd ) desværre ikke fungerer med Live Playback på LG OLED65B6V, men jeg kan dog godt optage almindelig på selvsamme harddisk uden problemer.

Jeg blev oplyst, at det var to forskellige programmer og de havde erfaring med, at Live Playback kun virkede hvis det var med en harddisk med ekstern strømforsyning.

Super træls melding, der røg de godt 800 kr. til ingen verdens nytte (har ikke andet at bruge den til)

Den var købt netop fordi:
• Ingen støj
• Ingen ekstern strømforsyning
• Ingen unødig strømforbrug
• Fylder næsten intet - kan sidde bag på fjernsynet uden problemer
• Ingen ekstra lamper der lyser op bag fjernsynet

NB: Ellers et fantastisk billede på OLED, bare synd hvis LG ikke har fulgt med på hardwaresiden !:(
Af hrboenne
#247418 Det lyder ellers som en super lækker disk du der har fået dig, så det virker mærkeligt at den ikke fungerer korrekt.

Jeg har en GAMMEL 500Gb Iomega HD med USB 2.0 sat til mit 55C6V, og den trækker strøm fra 2 USB-porte. Der er altså kun signal på den ene USB-port, men strømdelen af kablet er delt ud i to ledninger, så den kan trække power fra 2 steder.

Edit: Sådan her ser kablet ud = https://www.aliexpress.com/item/USB-Cha ... 31868.html

Det virker helt fint og jeg har ikke behov for en ekstern strømforsyning til disken. Faktisk er disken normalt ret langsom og det har altid irriteret mig når jeg skulle flytte filer ved pc'en, men pudsigt nok så virker den til tv'et :p

Jeg undres over at din disk så ikke kan køre over en USB 3.0 da den burde levere mere strøm end 2 x 2.0.. skummelt O-O
Senest rettet af hrboenne 16. mar, 10:48, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#247419 Selvom disken er USB3, så betyder det ikke, at USB-portene i TV'et kan levere mere strøm. Typisk er der kun én port på TV'et som kan trække en USB-HDD, hvor andre kun kan strømføde USB-sticks. En SSD burde dog virke i dem alle.
Brugeravatar
Af B&N
#247447 Mange tak for feedback begge to.

Må indrømme at jeg er lidt i tvivl om hvad jeg gør lige nu:
• Måske sælge indkøbte SSD harddisk brugt til nedsat pris.
• Købe en ny HDD harddisk med ekstern strømforsyning.
o Selv om jeg er imod ekstra strømforbrug på standby.
o Og meget imod den velkendte "snurrende lyd" når den arbejder, selv om mange sikkert vil påstå, at det ikke er særlig meget.
• Eller måske en løsning i retning af det hrboenne har beskrevet, lyder meget interessant hvis det kunne lykkes.

Trækker nok lige vejret og ser om der evt. kommer flere spændende indlæg, mens jeg går og tænker/fundere lidt.

Men jeg undres stadigvæk over at det kan lade sig gøre at købe et TV i den prisklasse der ikke kan arbejde sammen med hardware der ikke ligefrem er opfundet i går, og uden at gøre udtrykkelig opmærksom på, at der kun kan tilsluttes harddiske af ældre dato med ekstern strømforsyning (hvis det virkeligt er tilfældet og kan have sin rigtighed).
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#247490 I vores test af E6 TV'et så har der nu altså ikke været ekstern strømforsyning tilsluttet, men som jeg husker det, så testede jeg med en USB3-stick og ikke en HDD.
Brugeravatar
Af B&N
#247492 Hmmmm du gør det ikke ligefrem nemmere for mig Torben :)

Som jeg forstår og læser dig, så skriver du jo næsten, at det burde fungere med den SSD jeg allerede har købt (da test er forløbet uden problemer med USB uden ekstra strømforsyning til hukommelsesdelen).

Ved næsten ikke hvilket ben jeg skal stå på mere, eller hvad jeg skal gøre og gribe i.
Af Hbar
#247517 Er det ikke nemmest af prøve det af med en USB stick, gerne USB3 af en eller anden størrelse og se om det virker og fungere det, så er din SSD bare ikke kompatible eller trækker for meget strøm i forhold til hvad porten kan levere.
Af Turbo
#247553 Jeg bruger et Sandberg HDD clone cable og en Kingston SSD m. SATA 3 (6 GB interface).
https://www.computersalg.dk/i/1028899/sandberg-usb-3-0-hard-disk-clone
Det virker fint både i USB 3.0 (blå) og USB 2.0 (sort) porte her. TV'et er et år ældre end dit er (EF950V). Det burde også virke på et B6.
Jeg har også cloned et par HDD på PC med kablet (skulle skifte diske til en hurtigere), det virker fint.

Delock bliver ret varm i SATA stikket, det er jeg ikke glad for, så jeg bruger det ikke.
https://www.computersalg.dk/i/974770/delock-converter-sata-22-pin-usb-3?gclid=CNH4xtag4tICFQUq0wod8F0Nmw&gclsrc=aw.ds
Brugeravatar
Af B&N
#247585 Tak for alle jeres input, de er utrolig værdsat alle sammen.

1. Er lige nød til igen, at gøre opmærksomt på, at jeg ikke har for 5 flade øre forstand på det her :o

2. Jeg har kun formateret harddisken gennem tv'et ved at trykke på formatér. Om den er det ene format eller andet format aner jeg intet om.

3. Som jeg læser/hører det burde min SSD harddisk i teorien virker, men gør det ikke ved Live Playback men kun når jeg optager almindeligt. LG support oplyste at det måske havde noget at gøre med at den manglede strøm, eller manglede fast strøm, altså som en ekstern 3,5 harddisk har.

4. Jeg overvejer kraftigt, at prøve hvad hrboenne foreslog med et andet kabel med 2 USB tilslutninger som dette: https://www.av-cables.dk/usb-3-0-stroem ... 0-2-m.html og så håbe det måske løser problemet.
Brugeravatar
Af McClane
#247625 Jeg købte sådan en her i weekenden:
https://www.power.dk/pc-og-tilbehor/harddiske-og-hukommelse/eksterne-harddiske/toshiba-canvio-basic-3tb-hdd/p-39906
Den virker fint med Live Playback (og optagelse) på mit 65B6V. Har kun afprøvet med USB 3.0 porten, og det medfølgende kabel.
Brugeravatar
Af B&N
#247627 Hej McClane,

Linket virker ikke på min iPad, men kan se det er en HHD harddisk du linker til, min er en SSD harddisk ...... om det kan have noget at sige skal jeg ikke gøre mig klog på.

Men Håber mit nye kabel kommer i morgen, så må vi se om der stadigvæk er et problem efter skiftet.
Af Gil
#247643 Jeg bruger en ældre 500GB Samsung T1 SSD på min 65E6 skærm i USB3 porten og den virker fint med både Live og optagelser. Det kan selvfølgelig være den bruger mindre strøm eller der er forskel på B6 og E6 skærmene..

https://www.amazon.com/DISCONTINUED-Samsung-Portable-MU-PS500B-AM/dp/B00RWXVMRS
Af bullerfnis
#247672 Jeg har en Lacia 500 gb 2.5" USB 2.0 som kun køre med et usb, det sidder i siden af tv'et og det køre perfekt :)

Køre 4k mkv film derfra (dog nogle enkelte som tv'et ikke kan læse?)

Men ingen problemer med det ikke vil virke..

Hvilken usb bruger du i tv'et??
Brugeravatar
Af cbp
#247680 Kan læse på feks Samsung hjemmeside, så skal deres ssd hdd formateres til ntfs før de kan bruges på LG tv. Jeg går stærkt ud fra det er samme format ligegyldigt hvilke producent der har lavet hdd.

LG understøtter ikke Exfat
Jeg smider lige denne link og venter på nyt fra dig når du har formatert din sanddisk ssd til ntfs. Jeg har nemlig kig på samme ssd disk.

http://www.samsung.com/semiconductor/mi ... le/t3.html


Especially for smart TV, file system can be an important factor for the compatibility of the T3. If user want to use T3 connected with a smart TV which support different file system, user need to reformat the T3 regarding to the smart TV's requesting file system.
Af Dare_Devil
#247684 Jeg kan heller ikke se nogen logisk grund til, at en SSD ikke skulle virke. En SSD bruger mindre strøm end en HDD, så power fra USB burde ikke være et issue.

Du kan eventuelt prøve at formattere den til NFTS fra din PC først, men det burde IMO ikke være nødvendigt, når TVet selv formatterer den.
Af Gil
#247685
hans123 skrev:Hvorfor er i så vilde med ssd til tv optagelser ?

Bruger selv en noname 1TB til mit Panasonic Koster næsten intet .

De er jo i samme størrelse og roterende diske har længere levetid.


SSD'en er lysløs .. Jeg kunne godt høre hd'en, der var sat til mit gamle tv. Derudover er den meget mindre og lettere at placere bagved tv'et - ja den hænger faktisk bare i kablet og er nem at tage fra hvis jeg skal kopiere filer ind på den.

Den primære grund var dog at jeg fik SSD'en gratis ifm. et kursus - skulle jeg selv have betalt havde jeg nok overlevet "larmen" :D

Ps. Jeg formaterede den også selv til NTFS på min pc