Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#214098
Ligesom vi har til de andre producenter, så tænkte jeg, at vi kunne dedikere denne forumtråd til debat af Samsung's 2015 skærme.

Fuldt overblik
Samsung's 2015 skærme - fuldt overblik

Her er hvad vi ellers har skrevet
- Mere info om Samsung's nye UHD-tv JU7505 og JU7005
- Første indtryk af Samsung's S'UHD-skærme
- Samsung i 2015: Flere buer, mere Ultra HD & Tizen

Samsung lancerer masser af nye Ultra HD-tv og har igen i år en ny Smart TV-platform baseret på Tizen.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#214209
Fotos af skærmene i aktion.

Samsung SUHD: http://www.flatpanels.dk/billeder/samsu ... 015-1l.jpg
Samsung SUHD: http://www.flatpanels.dk/billeder/samsungsuhdces-2l.jpg
Samsung SUHD: http://www.flatpanels.dk/billeder/samsungsuhdces-4l.jpg
Samsung SUHD: http://www.flatpanels.dk/billeder/suhdces1.jpg

Tizen Smart TV: http://www.flatpanels.dk/billeder/tizences3.jpg
Milk Video på Tizen Smart TV: http://www.flatpanels.dk/billeder/tizences2.jpg
Apps på Tizen Smart TV: http://www.flatpanels.dk/billeder/tizences1.jpg
Spil på Tizen Smart TV: http://www.flatpanels.dk/billeder/tizences4.jpg
Ny fjernbetjening: http://www.flatpanels.dk/billeder/samsu ... ces-3l.jpg

Buet soundbar: http://www.flatpanels.dk/billeder/curve ... ungces.jpg
Samsungs trådløse højttalere, der også kan tilsluttes trådløst til tv-skærmene: http://www.flatpanels.dk/billeder/samsu ... oomces.jpg
M-GO UHD-filmtjenesten (kommer ikke til DK endnu): http://www.flatpanels.dk/billeder/mgouhd.jpg

UHD Alliance
Lidt om UHD Alliance, som er en alliance mellem producenterne, Hollywood og distributørerne. Målet er at gøre Ultra HD (inkl. HDR og større farverum) mere udbredt. Der kommer også et "UHDA" certificeringsprogram.

UHD Alliance: http://www.flatpanels.dk/billeder/uhdalliance1.jpg
Mere om UHD Alliance: http://www.flatpanels.dk/billeder/uhdalliance2.jpg
Og endnu mere om UHD Alliance: http://www.flatpanels.dk/billeder/uhdalliance3.jpg
#215363
Vi er ved at teste JU7505, der i store træk skulle være ligesom JU7005 (buet kontrast flad), så vi har nok snart et mere konkret svar. Overordnet forventer jeg dog ikke de helt store forskelle på billedkvaliteten. Jeg vil mene, at forskellen på Smart TV delen (Smart Hib kontra Tizen) er en større forskel.
#215750
Hej Rasmus, hvad siger jeres test på nuværende tidspunkt?
Venter spændt på at hører mere, da det ikke er til at opdrive test/review.
Og kan netop se prisen er faldet på JU7005

På forhånd tak
#216269
Hejsa.

Jeg har netop købt et 55JU7005. Opgraderet fra et ældre serie 8000 også fra Samsung.
Første indtryk er det er et lækkert TV meeeeen så kom jeg til at gå lidt i dybden...
Der er en del mærkelige ting ved det. Mine 2 genelec 8020 højttalere spiller skalaer når jeg går ind i guiden er det mest tydeligt. Den lille smart remote virker ikke mere, det vil sige den kan tænde og slukke tv'et. Går man ind i guide menuen uden at vælge noget og trykker på guide hopper TV'et til kanal 149??
Når man prøver at gå på sin computer eller NAS fryser det hele i op til 1 min og så afvikler den alle kommandoer man har sendt på en gang. HBB virker ikke som der er flere der har fortalt herinde men ham jeg talte med fra Samsung service gav mig intet håb om det var noget der ville komme snart. Det var noget der ville komme med en sw opdatering en gang??
Jeg må indrømme jeg var MEGET tæt på at købe et SONY denne gang men blev overbevist om at jeg skulle gå Samsung veje igen.
Er der andre derude der har samme problemer? Mit tv er en uge gammelt og jeg overvejer om jeg skal returnere det??
MVH

Mikkel
Af Chrisjuu
#216283
Jeg har også købt mig et 55JU7005, og jeg er glad og tilfreds. Jeg oplever ikke de problemer med frysende fjernbetjening eller kanal 149... Dog savner jeg også hbbtv rigtig meget - men en Samsung ansat fortalte mig, at der arbejdes på det.

DR skulle komme med en opdatering nu her i starten af juni; måske den retter problemet? Eller er opdateringen allerede landet?
#216291
Jeg synes faktisk at det er temmelig beskæmmende at Samsung bringer et TV på ( det danske) marked som ikke er "klar" - at man skal vente på software-opdatering for at få 2015-forventelige apps til at fungerer, er i min optik skandaløst.
Og lidt at "pisse på forbrugerne". Især når man tænker på de endeløse ventetider der var sidste år på at få opdat. SW til netflix

Har JEG tillid til samsung ? NIX!
#216362
Vi modtog lige denne besked fra Samsung ang. HbbTV på 2015-modellerne:
Sådan aktiveres HbbTV:
1. Vælg apps.
2. Vælg information.
3. Download HbbTV app. / Kør
4. Aktivere HbbTV tryk OK.
5. Sluk for TV.
6. Tænd TV vælg DR1
7. Hvis DR logo kommer frem i nederste højre hjørne er HbbTV aktiveret.
8. Tryk på RØD tast for at starte HbbTV.
9. Hvis ikke det virker check om Datatjeneste er aktiveret.
10. Tryk MENU.
11. Vælg system.
12. Vælg Datatjeneste og aktivere datatjeneste.

Hvis HbbTV app. allerede er downloadet inden DR rettede URL og HbbTV ikke virker, gør følgende:
1. Tryk MENU.
2. Vælg system.
3. Vælg Datatjeneste og deaktivere datatjeneste.
4. Sluk TV.
5. Tænd TV.
6. Vælg system Datatjeneste og aktivere datatjeneste.
Af XXRay
#216690
Har lige fået en 48SJ9005 med 6510 curved soundbar og indstillet den på settings fra en review af avforum, movie mode osv. Det ser også fint ud om aften men om dagen er der alt for lidt lys på, skifter jeg til dynamisk mode så er intensiteten perfekt men så der der i stedet en blålig skær over billedet. Det vil være fint at når man anbefaler optimale indstillinger at man også oplyser settings anvendelig for dagslys.

Erfaringsmæssigt så falder bluetooth fjernbetjeningen nogen gange væk, specifikt mus markøren kan pludseligt forsvinde, så der går et halvt minut før den er tilbage. Autostart af soundbar når man tænder tv'et kan der gå op til et minut før den er klar mens selve tv'et starter øjeblikkeligt. Jeg har tv'et placeret vinkelret 1m fra et stort vindue vendt mod syd/vest og selv med fuld sol kan jeg nemt følge med på tv'et uden forstyrrende refleksioner så det filter der anvendes på overfladen virker over forventninger. Selve TV foden er fast og du kan ikke dreje tv'et til side, køber man en stor 65 tommer så vil det helt klart give problemer. Netflix og Youtube apps virker lynhurtigt og streamer 4K uden problemer mens man hopper mellem programmerne (har en 100/100mbit forbindelse), var dog lidt overrasket at skulle af med flere penge for en UHD abonnement på netflix når der næsten ikke er noget udvalg. Selve PVA panel har lidt bleeding i venstre hjørne, der gik dog godt og vel 4 dage før jeg opdagede det men ikke noget der på nogen måde virker forstyrrende mens men ser tv/film andet end nu ved jeg det er der og prøver så også naturligvis at finde det hver gang. Tv'et har 16 LED zoner 8 i hver lodretside og det virker ret effektivt havde en Philips edge light før og det var forfærdeligt når den dæmpede underteksterne fordi de lå i den dæmpede zone, har ikke bemærket det effekt overhovedet. Ville ønske de kunne gøre noget med undertekster, det er virkelig underligt at se på et superskarpt UHD billede og så skal glo på uskarpe stor undertekster.

Soundbaren er ok men jeg har en gammel philips soundbar og den slår samsungs soundbar på lydkvaliteten, absolut ikke de penge værd de vil have for den. Fik den gratis så jeg overlever den her gang.
#216691
Du skal blot skrue op for LED baggrundsbelysningen (ikke skifte til den dynamiske profil). Hvis den står på max allerede, så må det være fordi du har slået "LED tydelig" til. Den må du slå fra i så fald.
Af aravnholt
#216997
Ved ikke om det er mig, men min forståelse er at den nye serie JU7005 og JU7505 er belvet ca 3 cm dybere. Plejer det ikke at gå den anden vej. HU7005 var 3.5 cm og JU7005 er 6.5 cm. Er der nogen som ved 1. om den virker dybere når den hænger på vægen? 2. om der er en forklaring på hvorfor den er næsten 3 cm dybere??