Streamingtjenesternes vilde vækst de senere år er inde i en periode med afmatning. Forbrugerne tager bestik af situationen og opsiger et eller flere streamingabonnementer, viser flere danske og udenlandske undersøgelser.
Danske forbrugere er også ramt af høj inflation, som påvirker både energi, brændstof, fødevarer og andet, familien ikke kan undvære. Det skaber utrygheden, og der kommer skærpet fokus på alle udgifter.

Niels Philip Kjeldsen, forbrugerredaktør på B.T.
Fotograf: Bax Lindhardt
- "Streamingtjenester er udsat i den sammenhæng. Det vil rejser, oplevelsesøkonomi og restauranter nok også være på sigt, men lige nu er det streamingtjenester, byggemarkeder, møbelforretninger og luksusvarer i supermarkederne, der står for skud. Netop de ting, vi har brugt mange penge på under coronakrisen," siger Niels Philip Kjeldsen til Flatpanels. Han er forbrugerredaktør på B.T. og følger blandt andet TV-markedet set med forbrugerbriller.
- "I stedet for to eller tre tjenester, går flere over til at have en eller to. Især Netflix er udsat lige nu, ser det ud til," lyder analysen fra Niels Philip Kjeldsen.
Læs også: Abonnements-festen var vild – nu er den slut
Afdæmpet interesse er logisk nok
Streamingtjenesternes mere afdæmpede udvikling skyldes dog ikke inflation alene. Opbremsningen er del af et større billede og flere faktorer, påpeger han.
- "Det er en helt naturlig udvikling, at streamingtjenesterne får det sværere. Vi har været inde i en periode med corona, hvor tjenesterne kunne nyde et kæmpe boom. Nu kan vi underholde os på andre måder, hvilket omsætningstal for restaurantbesøg, oplevelsesøkonomi og livlig rejseaktivitet vidner om. Til gengæld er vi nok mere mætte af andre ting, herunder hjemmeunderholdning som streamingtjenester."
Niels Philip Kjeldsen vurderer, at mange grundigt har udforsket alle hjørner af deres streamingkataloger gennem 2021, så når familien pludselig bliver tvunget til at kaste et kritisk blik på privatøkonomien, er det ikke så svært at droppe en streamingtjeneste, man måske kun bruger en gang eller to om måneden.
- "Det kræver kun et par klik," påpeger han.
Aktiemarkedet lyver aldrig, og markedets reaktion bekræfter afmatningen, påpeger Niels Philip Kjeldsen. Men nogle investorer har været tilbøjelig til at regne med, at abonnementsvæksten ville løbe i al evighed.
- "Når vi så ser svaghedstegn fra eksempelvis Netflix, så går mange investorer i panik, hvilket fik Netflix-aktien til at falde med helt vilde 65 procent på otte måneder. Det er voldsomt."
Læs også: Guide: Streamingtjenester, TV-platforme & apps