Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung vil afsløre 150" micro-LED TV på CES 2018 - rygte - FlatpanelsDK

Samsung vil afsløre 150" micro-LED TV på CES 2018 - rygte

28 Nov 2017 | Rasmus Larsen |

Samsung vil afsløre en gigantisk 150-tommer tv-skærm baseret på micro-LED teknologi i januar 2018 på CES-messen, ifølge ZDNet Korea.

Micro-LED teknologi

Micro-LED er en relativt ny skærmteknologi, som forventes at kunne udfordre OLED og LCD i nærmeste fremtid. Ligesom OLED, er den baseret på selv-emitterende pixels, men ulig OLED, benyttes inorganisk materiale. Det siges også, at micro-LED er billigere at producere, dels fordi strukturen er mere simpel.

Samsung har forsket i micro-LED i adskillige år og vi ser muligvis det første resultat heraf i januar 2018 på CES-messen i Las Vegas. ZDNet rapporterer, at Samsung har til hensigt at fremvise den enorme 150-tommer micro-LED skærm på messen. Tv’et ”vil blive kommercialiseret engang næste år”, som en topmodel til hjemmebrug, ifølge kilden.

Koreanske medier rapporterede senest, at Samsung har fremskyndet udviklingen af teknologien for at genvinde tabt terræn i segmentet for ’premium TV’, hvor andelen er faldet fra +55% for to år siden til blot 13% i første kvartal af 2017 i takt med, at forbrugere har afvist glorificerede LCD-tv solgt som ”QLED”.


Samsung LED cinema display


Samsung har allerede lanceret en løsning henvendt til biografer. De argumenterer, at biografer kan tilbyde markant forbedret billedkvalitet, herunder HDR, ved at udskifte projektorer med store LED-skærme.

Læs også: En introduktion til MicroLED; en ny selv-emitterende skærmteknologi

Adskillige selskaber forsker i micro-LED samt muligheden for at skrumpe komponenterne nok til brug i mindre typer skærme, inklusiv mobilskærme. I dag er de kommercielle løsninger, baseret på micro-LED, typisk storskærme. Sony fremviste også for nylig en stor ‘Crystal LED’ skærm til biografer og afslørede den første prototype af Crystal LED i 2012.

Samsung forventes at diversificere sit modelprogram af tv-skærme i de kommende år efter en fejlslagen lancering af OLED-tv for få år siden. Ud over quantum dot, håber selskabet at finde svaret i micro-LED. Samsung opkøbte i 2015 selskabet Yesco, der producerer LED-skilte, og er på rygteplan interesseret i at overtage taiwanske PlayNtride.

Flatpanels deltager på CES 2018.

- Kilde: ZDNet Korea

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |

MicroLED-monitorer rykker nærmere

22 May 2024 |

Sonos Ace virker også som Dolby Atmos-hovedtelefoner til film

21 May 2024 |

Discoverys kanaler vender tilbage hos YouSee

21 May 2024 |

Så er Max åben i Danmark

21 May 2024 |

Ny Max app findes til disse enheder – se også UHD-support

21 May 2024 |