Debat af streamingtjenester, priser, indhold og kvalitet. F.eks. Netflix, HBO, TV2 Play, Viaplay, iTunes m.fl.
Brugeravatar
Af Jake4000
#296242 Hej alle sammen,

Jeg ser meget sport og især fodbold via streaming hos Yousee og Strive. Det er dog rigtig ærgerligt at det ikke kører i 50 fps, hvilket i 2019 burde være en selvfølge og ville gøre en kæmpe forskel for oplevelsen.

Så mit spørgsmål er om nogle af jer kloge hoveder har nogle insights på hvornår Yousee og Strive får taget sig sammen og opgraderet til 50 fps ? Eller er det i virkeligheden det kildemateriale de to udbydere modtager der kun er i 25 fps, hvilket vil sige at de ikke kan gøre det, selv hvis de ville?

På forhånd tak for svarene :D
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#296248 Sporten optages højere end 25fps - hvis ikke progressivt så interlaced. Så kildematerialet er der. Tv-kanalerne sender også i højere frekvens.

Forklaringen skal sikkert bare findes i teknisk utidsvarende tekniske platforme hos udbyderne kombineret med, at ikke alle forbrugerenheder kan modtage f.eks. 1080p50.

Jeg ved ikke om du allerede har læst artiklen, men vi spurgte til streamingaktørernes planer til 50fps for nylig. Vi har ikke fået nogen opdatering siden (ud over fra TV 2 Play som er begyndt at rykke til 50fps):

Sports-tv er i opbrud men billedkvalitet halter i overgangen til streaming
Brugeravatar
Af Mckrogh
#299705 @Rasmus

Ifø[email protected] på twitter streamer strivesport pr dags dato i 50 fps.

Er der mon mulighed for at få det bekræftet fra officiel hold?

@hulle86 er Kenneth Andersen som er kommentator for strivesport. Så tænker der er stor sandsynlig for at kvaliteten endelig bliver løftet.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#299719 Det lyder lovende. Jeg tager fat i IMG :)

Vi har i øvrigt hørt en lille fugl synge om, at Strive Sport lægges over på en ny teknisk platform efter sommerferien. Mon ikke det hænger sammen med det.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#299910 Indtil videre ved jeg kun, at det testes offentligt. Om det gælder samtlige kampe ved jeg ikke. Det er planen, at vi tager en snak med IMG i løbet af august. Derefter bliver vi nok klogere :)
Brugeravatar
Af Jake4000
#301171 Yousees kanal Xee sender Premier League i 50 fps. I hvert fald på deres streaming tjeneste "Tv og film". Det er en positiv overraskelse og viser jo at de allerede har teknologien til at gøre det. De sender dog stadig ikke i 50 fps på tv3's og eurosport/Discoverys kanaler. Så det er måske disse kanaler, der sender et forringet signal til Yousee ? Strive har jeg forresten heller ikke set i 50 fps endnu, på noget tidspunkt endnu.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#301768 Jeg har talt med Strive Sport i dag. De siger, at hvis alt går planmæssigt så streames kampene i 50fps fra og med denne weekend.

Vi talte også om nogle andre ting, som vi kommer nærmere ind på i en artikel snarest.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#301775 Stabiliteten har de arbejdet med henover året, siger de. Skridtet til 720p50 skal løfte billeddelen. 50fps vil dog ikke kunne leveres til alle enheder, så det er kan anbefales at benytte en dedikeret streamerenhed såsom Apple TV. Mere om disse detaljer i artiklen. Vi skal også lige have dobbelttjekket visse ting med Strive efter weekenden.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#301786 Alle TV klarer 50 (og 60fps). Flaskehalsen ligger typisk i, hvad TV (eller afspillerboks) kan dekode (og ved hvilken opløsning) samt signalveje og distributionsvejene. Der kan være falskehalse undervejs.

Hvis man vil se, hvad man får igennem så har f.eks. Apple TV en konsol, der kan rapportere det. Det er sådan oversigten her er lavet: viewtopic.php?p=277294#p277294