Som bebudet er DRs store tv- og radioarkiv i dag den 31. marts blevet tilgængeligt for danskerne. Desværre findes hverken TV-app eller support for Google Cast eller AirPlay.
Kulturministeriet meddelte tidligere på måneden, at der ved åbning vil være ca. 1 million tv- og radioudsendelser fra 2006–2024. Det svarer til 30% af hele arkivet.
- "Vi har glædet os til at kunne præsentere dig for Det Kgl. Biblioteks DR-arkiv. Vi har arbejdet på at gøre så meget som muligt søgbart, så hurtigt som muligt," skriver Det Kgl. Bibliotek. "Den første portion indhold er fra perioden 2006-2024. Men du skal vide, at vi stadig ikke er færdige. Der kommer mere indhold, og vi gør hele tiden DR-arkivet bedre."
Resten af indholdet tilføjes løbende frem mod udgangen af 2026. Der tilføjes dog ikke eksternt produceret indhold fra eksempelvis BBC, sportsudsendelser, klausuleret indhold eller indhold, hvor DR har lavet aftaler om ikke at sende programmet.
Søg i arkivet
DR-arkivet findes på Det Kongelige Biblioteks hjemmeside her og kan tilgås via browseren.
Man kan søge på titel i søgefeltet øverst. Man kan desuden søge via kategori, via dato og via periode.

Sådan ser DR-arkivet ud hos Det Kongelige Bibliotek. Foto: Flatpanels
Søger du på titel kan du bruge * til at definere flere former af søgeordet, så f.eks. "restaurant*" også giver resultater for "restauranter". Vil du søge på et eksakt match skal du bruge citationstegn, f.eks. "Bamse og Kylling" (her findes ikke resultater hvor kun ordet "kylling" indgår).
Det Kongelige Bibliotek oplyser videre, at du kan bruge booleske operatorer, det vil sige AND, OR og NOT, så du f.eks. kan søge på både Matador og Huset på Christianshavn med OR, eller frasortere Mandrilaftalen fra Casper med NOT; "Casper NOT Mandrilaftalen".
Teknisk utidssvarende løsning
Der er i medieforliget 2023-2026 afsat 110 millioner kroner til formålet. Den nuværende løsning er dog teknisk utidssvarende, ifølge Flatpanels' foreløbige erfaringer.
Det er en browserløsning, der kan bruges på PC og mobile enheder. Der findes ingen app. Videokvaliteten er meget lav fordi indholdet er komprimeret alt for hårdt, hvilket ses tydeligt på en PC-monitor eller større skærme.
Der er i videoafspilleren hverken understøttelse af Google Cast (Chromecast) eller AirPlay, hvilket gør det vanskeligt at få billedet op på husets TV-skærm. Man kan dog spejle hele skærmen (mirroring) fra sin PC eller mobilenhed.
Gensyn-sektionen på streamingtjenesten DRTV fortsætter, men har fra arkivet kun et lille udvalg, der løbende udskiftes.