De asiatiske producenter har i senere år rettet skyts mod segmentet for 'livsstils-TV', som de selv kalder det. Det er et segment, som B&O historisk har siddet tungt på.
De fleste købere søger stadig den gode billedkvalitet til dagligdagen og filmaftenen, men der er et stigende ønske om, at skærmen skal kunne indgå mere naturligt i en moderne indretning i stedet for bare at være en stor, sort plade på væggen.

Samsungs The Frame har fået mat skærmoverflade. Foto: Flatpanels
The Frame er et hit
Sony forsøgte sig i 2008 med et hvidt TV, der var designet som en billedramme, men det var nok en smule forud for sin tid, særligt fordi softwaren i skærmen ikke ramte plet. Philips kom senere på banen med et produkt – Aurea – med stemningslys i selve skærmens ramme, men det blev heller ikke et hit.
Først i slutningen af 10'erne fandt den første af de store elektronikproducenter melodien. Sidenhen har vi fået produkter med navne som The Frame, Posé, Art+ og Serif.
Samsung var først på den nye bølge med Serif TV, der fik navn efter teksttypen Serif. Ikke længe efter kom The Frame, der har vist sig som den største succes. Konceptet er, at man kan vise digitaliseret kunst – sågar Mona Lisa – når skærmen ikke er i brug til tv og streaming. Man kan købe ind fra en indbygget kunstbutik.
Læs også: Samsung lancerer nye The Frame med mulighed for metalramme

LGs Posé (forrest) og LG Art90 (bagerst). Foto: Flatpanels
LG byder ind
Sidenhen har LG budt ind med Posé, der kan stå frit i rummet og har plads til bøger eller magasiner på bagsiden, samt Art90, der i bedste B&O-stil læner sig op ad bagvæggen og har et motoriseret frontcover, der kører op og dækker det meste af skærmen, når den ikke er i brug. Det øverste skærmareal kan vise klokken, vejret, musikken der spiller mv.
De har begge indbygget digital kunst og LG slår på, at deres skærme har samme OLED-panel som deres normale TV-modeller, så man ikke går på kompromis med billedkvaliteten.
Læs også: Nye 42-55" design OLED TV fra LG klar i Danmark
LGs rolle er værd at holde fast i et øjeblikket, for det er LG der leverer hele TV-skærmen – ikke bare skærmpanelet – til B&Os Beovision-modeller. B&O monterer LG TV'et på egen højttalerløsning og stand, og parrer en fjernbetjening. Det er resultatet af et strategisk samarbejde, som B&O og LG underskrev for nogle år tilbage. Af samme årsag sælger B&O – som det eneste mærke – udelukkende OLED TV i dag.

TCL pusler med en konkurrent til The Frame, men den er endnu ikke i handlen. Foto: Flatpanels
TCL arbejder på sagen
Og så er der TCL, der for nylig overhalede LG som verdens andenstørste TV-producent. Det kinesiske selskab har bebudet, at de også vil lege med. Art+ er et koncept i stil med Samsungs The Frame, men med et unikt tvist hvor højttalerne kan rykkes rundt og bruges trådløst til musik.
Det er vel og mærke stadig et koncept, men TCL overvejer lancering af produktet.
Producenterne har til formålet skabt forskellige gulvstande, bordstande og vægbeslag.
Priserne, ja de ligger markant lavere end B&Os priser, men man får heller ikke B&Os sans for detaljer, materialevalg og ikke mindst gode lyd. Det er stadig plastik, der gennemsyrer de store spilleres 'livsstils-TV'. B&O har også deres særlige link-system, platform til udvidelse af lyd og unikke betjening.
Men det er en ny måde at tænke TV-skærm på fra de førende producenter, der historisk har haft størst fokus på HD, 4K, 8K osv.