Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAllente lover mere fiber-tv, streaming og bredbåndsløsninger - FlatpanelsDK

Allente lover mere fiber-tv, streaming og bredbåndsløsninger

08 Feb 2022 | Per Fanefjord Laursen |

Allente – fusionen mellem Canal Digital og Viasat – kan ikke afvise prisjusteringer i løbet af året, i takt med at kunderne tilbydes mere nyt indhold og nye funktioner.
 
Tv-distributøren Allente, som er fusionen mellem de gamle parabol-udbydere Canal Digital og Viasat, gik i luften i april 2021 med et helt nyt tilbud til over én million nordiske kunder. 

Allente skulle i Danmark udfordre YouSee, Stofa og Waoo i konkurrencen om at samle tv-indhold til danskerne. Nyt var at Allente både tilbyder tv-distribution via parabol og streaming. Selskabet udbyder klassiske tv-pakker med kanaler, tilsat streamingtjenester som Viaplay, HBO Max, Paramount+, Discovery+ og C More. Nogle af disse er inkluderet, mens andre er et tilvalg.

Det var næppe en let øvelse at fusionere to mangeårige ærkerivaler. Flatpanels har bedt Allentes ledelse give en status. 

Fusionen medførte helt naturligt en stime af harmoniseringsprojekter, koordinering, behov for ny branding og ny prissætning, lyder det. 

Mahmoud Mustapha
Mahmoud Mustapha, kommerciel chef, Allente
- "Den nye ejerstruktur og ny størrelse har også givet os gode muligheder for at tænke nyt og nå nye kundegrupper, og i Danmark har vi eksempelvis kunne lancere en streamingtjeneste i rekordfart," siger den svenske kommercielle chef, Mahmoud Mustapha, Allente, til Flatpanels. - "Én udfordring under fusionen var naturligvis pandemien. At slå to virksomheder sammen er altid en krævende proces, og det har ikke været nemt at gøre det helt digitalt. Vi byggede en virksomhed på Teams, og vi er meget stolte over, at vores medarbejdere håndterede det."

Corona var også en salgsudfordring

Allente har de seneste 10 måneder gjort sig en række erfaringer. Umiddelbart blev idéen om at kombinere flow-tv med SVOD godt modtaget. Det er dén kombination, kunderne ønsker sig i dag, lyder det. - "Vi fortsætter ad den vej med endnu flere SVOD-tjenester. Vi er meget glade for, at vi hurtigt kunne lancere et streamingprodukt. Vi har altid været gode til satellit-tv, og ser frem til at nå nye kundegrupper med streamingproduktet, som vi sælger direkte til forbrugerne, men også gennem samarbejder med for eksempel bredbåndsaktører." Mahmoud Mustapha uddyber, at flere Corona-nedlukninger påvirkede salget i de fysiske salgskanaler, hvor pandemien var en reel udfordring. - "Pludselig kom der ingen kunder i detailbutikkerne."

Bekræfter 1,1 mio. kunder i Norden

Målet for det fusionerede tv-selskab er at spille en rolle som førende tv-aktør i Norden, både for forbrugerne og erhverv. Allente har i dag omkring 1,1 millioner nordiske kunder på forbrugersiden. Planen i år er at udvikle flere forretningsområder som fiber-tv, streamingtjenester og bredbåndsløsninger. Alt sammen kombineret med den gamle satellitforretning, som fortsat er vigtig. Allente forventer også at vokse i erhvervssegmentet og lancerer eksempelvis nye tv-løsninger til restauranter og barer m.fl. 

Canal Digital

Allente sælger egen Android TV-boks kaldet OnePlace

Kombination af flow og streaming

Allente har tre forskellige kundegrupper, oplyser Mahmoud Mustapha. Der er en vigende gruppe, der kun ser flow tv. En gruppe, der kun streamer, hvilket er en voksende gruppe. - "Dernæst er der kundegruppen, der er størst, vokser hurtigst og er mest interessant for os. Nemlig dem, der vil se tv både lineært og via streaming. Her passer vores tilbud perfekt. Vores kunder skal kunne bruge den platform, der passer dem og deres behov bedst."   Læs også: Allente på vej med ny Android TV boks med 4K HDR Tv via streaming fra Allente kræver pt. en Apple TV-boks eller en Chromecast. Hvad skal kunderne forvente sig af Allente i foråret 2022? Nye tv-kanaler eller streamingtilbud? - "Paramount-kanalerne blev inkluderet i Standard, Medium og Premium den 18. januar. De tidligere danske Viasat-kunder fik også History 1, History 2, ID Discovery, TLC, Discovery Science og Animal Planet. Vi har flere nyheder på vej, som vi glæder os til at informere om i løbet af året."   Er der planer om prisstigninger i 2022 – hvilke pakker eller produkter? - "Vi laver løbende prisjusteringer i løbet af året, ligesom resten af ​​branchen, og forsøger altid at kombinere det med nyt indhold og nye funktioner til vores kunder, så kunden føler, at produktets værdi stiger med prisen," oplyser Mahmoud Mustapha. Han tilføjer, at der er nye funktioner og features på vej, både for parabol og streaming, som han ser frem til at kommunikere til markedet, når tid er.  

Parabolen skulle drejes

Allente stod for nylig med en helt særlig udfordring, der godt kunne give problemer. Parabol-kunderne skulle dreje deres parabol mod en ny satellitposition for at kunne modtage signalet fremover. - "Projektet er klaret. Vi har drejet 300.000 paraboler i de nordiske lande, heraf 50.000 i Danmark. Det glæder os, at vi har haft 96% kundetilfredshed på vores paraboler. Vi var bekymrede for, om kunderne ville blive irriteret, men det blev i stedet opfattet som en god chance for at få en gennemgang af deres udstyr af en kyndig installatør, helt gratis for kunden."

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |