Ikke en, ikke to, men hele fem nye OLED-serier har Philips sendt i handlen i Danmark. For første gang bringes OLED-teknologi ned i 7-serien, mens de nye 9-serier har Dolby Atmos.
OLED rykker ned i 7-serien
Philips er sent ude i år, men til gengæld lancerer selskabet flere OLED-modeller end i foregående år. OLED-teknologi starter nu i 7-serien (OLED754), hvilket typisk betegnes som mellemklasse. Det er nok værd at holde øje med prisudviklingen på denne.
Hvad har Philips gjort for at gøre OLED opnåelig i mellemklassen? Android er blevet erstattet af egen Saphi-platform. Her findes bl.a. Amazon, Blockbuster, Netflix, TV2 Play og Viaplay, men der mangler apps til mindre tjenester. Man mister desuden indbygget Chromecast og må nøjes med sidste års P5-videoprocessor.

Til gengæld har OLED754 stadig Ambilight, 4K-opløsning, HDR10+, Dolby Vision og Dolby Atmos - ligesom de dyrere modeller.
Læs også: Oversigt: Philips 2019 TV
Træder man op 8-serien med OLED804, så får man Android TV samt alt hvad dette indebærer. Philips starter i år på Android 9 (Pie) og lover løbende opdateringer af platformen i modsætning til LG og Samsung, der med hhv. webOS og Tizen ikke opdaterer sine TV-platforme. OLED854 er en designvariant med drejefod.

Soundbarer fra B&W
Rykker man op i 9-serien, får man mere kraftfuld lyd og mere eksklusivt design, lyder budskabet. De sælges som "OLED+", men marketingbegrebet dækker ikke over ny skærmteknologi.
OLED934 har en soundbar - udviklet af B&W - med loft-vendte enheder til Dolby Atmos, mens OLED984 har særskilt soundbar med B&W's "tweeter-on-top"-teknologi. Med OLED984 må man undvære loftvendte Atmos-enheder, men til gengæld får man 4-sidet Ambilight og mulighed at sætte skærmen på gulvstander. Til begge 9-serier kan man tilslutte en subwoofer.

Det er en stor lancering fra TP Vision, som i dag står bag Philips TV i Europa, og det er tydeligt at se, hvordan OLED-teknologien har givet det traditionsrige mærke fornyet energi. Selskabet har selv fremhævet, hvordan skærmteknologien har gjort det muligt igen at få fodfæste i high-end segmentet efter flere udfordrende år.
Skærmene kan holdes op imod OLED TV fra bl.a. LG, Sony og Panasonic. Philips peger på, at Ambilight er unikt, men omvendt er producenten ikke blevet klar til at rykke på HDMI 2.1. Der er LG alene i front. Sony har integreret lyd i OLED-panelet, mens Panasonic i år har et modificeret OLED-panel i sin topmodel.
2019 Philips OLED er klar i danske butikker nu i 55 og 65 tommer. Vejl. priser starter fra 15.999 kroner, men de holder næppe længe, når lanceringen sker så sent på året. Se tabellen nedenfor for aktuelle danske priser. Klik på modelnavnet for at få yderligere information i TV-databasen.
Philips 2019 OLED - danske priser