Først var der en, pludselig var der tre. Efter Google allierede sig med JBL om at få Android TV-platformen ind i en soundbar, er Amazon og Roku fulgt efter.
Medieboks i soundbaren
I stedet for at have både medieboks og soundbar tilsluttet et TV, forestiller Amazon, Google og Roku sig, at medieboksen kan indbygges i soundbaren. På den måde kan man få streaming-apps op på ældre TV - eller få brugere til at prøve en ny platform.

JBLs soundbar med Googles Android TV er allerede på markedet i Danmark. De to andre løsninger er indtil videre forbeholdt Amazon og Rokus kernemarkeder. Soundbaren fra Anker har indbygget FireTV, mens Roku selv står bag soundbaren med RokuOS. De to sidstnævnte løsninger blev præsenteret under IFA-messen.
Det begynder at ligne en trend. Alle tre aktører lagde ud med klassiske mediebokse såvel som mindre funktionsspækkede 'dongles'. Sidenhen har alle tre åbnet for, at TV-producenter kan indbygge hhv. Android, FireTV og RokuOS i Smart TV. Nu går turen så til soundbarer, hvori stemmeassistenter samtidig implementeres.

TV som slagmark
Det er for tidligt at vurdere, om soundbar/medieboks-fusionen kan blive en succes, men det illustrerer, hvordan TV-markedet udvikler sig i disse år. Windows blev de facto-standard på PC, mens Android og iOS har etableret sig som platformene i smartphone-æraen.
Nu kæmper giganterne om markedsandele på TV-fronten. Apple har tvOS, Amazon har FireTV, Google har Android TV, LG har webOS, Roku har RokuOS, Samsung har Tizen og Panasonic har MyHomeScreen (Firefox OS). Nogen må nødvendigvis falde fra, men ingen af aktørerne er klar til at kaste håndklædet i ringen endnu.
De selskaber, som får udbredt egen platform, bliver gatekeepere. Der er herefter udsigt til mangeårig indtjening og porten står åben til nemt at lancere egne tjenester.
Måske det viser sig, at købere blot søger vellyd, men hvis soundbarer kan blive en brik i det store spil, så omfavner giganterne dem gerne. Hvem bliver den næste?