Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonic sender nye 'GX' LCD TV med Dolby Vision i handlen - FlatpanelsDK

Panasonic sender nye 'GX' LCD TV med Dolby Vision i handlen

19 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

Panasonics første 2019-modeller er blevet klar. Det er GX-serierne, som afløser sidste års FX-serier i mellemklassen. Et hovedtema er det nye samarbejde med Dolby.

Panasonic TV med Dolby-teknologi

Traditionen tro sender Panasonic en fuld portefølje af nye tv-modeller på markedet. Udvalget af OLED-tv vokser, mens udvalget af LCD-tv skrumper en smule.

De nye LCD-modeller får betegnelsen GX og erstatter sidste års FX-serier. Der lanceres skærme i formater fra 43 til 75 tommer med 4K-opløsning. Den bedst udstyrede model er GX940, som kun findes i 75 tommer, men den mere omfattende GX800-serie byder dog på mange af de samme funktioner.


 Panasonic GX800


Årets hovedtema er Panasonics samarbejde med Dolby. Det er opsigtsvækkende fordi Panasonic sammen med Samsung og 20th Century Fox i midten af 2017 dannede HDR10+ alliancen som modspil til netop Dolbys indmarch på markedet med Dolby Vision HDR-formatet. De to formater kan sagtens sameksistere i tv-enheder, men HDR10+ er tilsyneladende ikke blevet den magtfaktor, som alliancen havde håbet på.

Ikke desto mindre holder Panasonic fast i HDR10+ så de nye skærme bliver nogle af de første til at tilbyde både Dolby Vision og HDR10+.

Foruden Dolby Vision kan flere af skærmene håndtere Dolby Atmos, som er selskabets objekt-baserede lydformat. Det starter fra GX800 serien og når naturligvis også op i de nye OLED-modeller, som lanceres senere på sommeren.


 Panasonic GX800


Satsning på HDR uden zone-styring?

Om LCD-modellerne har hardwaren til at gengive de vanskelige HDR-billeder, kan der derimod sås tvivl om. Den japanske producent har valgt at se bort fra zone-styring i samtlige af de nye LCD-modeller. Skærmene er på tekniksiden mere sammenlignelige med mellemklasse-tv fra konkurrenter som LG, Samsung og Sony.

Andre nyheder består i en opfrisket brugerflade på MyHomeScreen (tidligere Firefox OS), der har fået bundmenu ligesom på skærme fra Samsung og LG. Panasonic er desuden frontløber på 'HLG Photo', som det første HDR-format til still-fotografier. Hidtil har HDR i fotosammenhæng involveret, at billeder ved forskellige eksponering klippes sammen. HLG Photo er en ægte HDR-container med udvidet lysdynamik og farverum til fotografier.

Læs også: Oversigt: Panasonic 2019 TV

Panasonics GX940 og GX800 (inklusiv designvarianterne GX810, GX820 og GX830) er ude i danske butikker nu. GX700 og GX625 forventes klar til levering i juli. Priser og forhandlere fremgår af tabellen herunder. Klik på modelnavnene for mere information i TV-databasen.

Panasonic 2019 LCD TV – priser & forhandlere

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

PlayStation VR2 virker snart med PC'en inkl. Steams VR-spil

04 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 Jun 2024 |

Første test af live-tv over 5G i Danmark

04 Jun 2024 |

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |

Netflix appen fjernes på 2014 Sony TV

03 Jun 2024 |