På Salone del Mobile designkonferencen i Milano fremviser Panasonic i disse dage en gennemsigtig OLED-konceptskærm i nordisk trædesign. Det er første resultat af et forskningsprojekt, siger selskabet.
Fremstår som et glaskabinet
Panasonic har fremvist gennemsigtige OLED-skærme ved flere lejligheder henover årene, men med den seneste version har selskabet forsøgt at omtænke, hvordan en gennemsigtig OLED-skærm kan indgå i et stuemiljø.
Skærmen er således ikke et TV i traditionel forstand. Selskabet beskriver det som en "gennemsigtig OLED-skærm, der omdannes fra et passivt objekt til et livligt og dynamisk element."
- "Den gennemsigtige OLED-skærm, der fremstår som et glaskabinet, er udformet med en træramme, som holder, hvad der ligner en glasrude. Således falder den naturligt ind i omgivelserne i ethvert moderne stuemiljø. Men det øjeblik, hvor enheden tændes, forvandles den til en livlig OLED-skærm," lyder det fra Panasonic.

Den sidste del om en "livlig skærm" er en overdrivelse. Disse gennemsigtige OLED-skærme fremstår stadig farve- og kontrastsvage i oplyste stuemiljøer. Ikke desto mindre er det måske en idé, der er værd at arbejde videre med, såfremt omkostningerne kan nedbringes til rimelige niveauer.
Panasonic forklarer, at skærmen i trærammen er et resultat af et konceptuelt forskningsprojekt af Panasonic og Vitra, et schweizisk møbelbrand. Den er designet af norske Daniel Rybakken i samarbejde med Panasonic Design Kyoto. Styreelektronikken er skjult i trærammen, der også fungerer som stativ. Et lysarmatur er anbragt øverst i inderrammen

- "Som følge heraf er der opstået en række idéer til, hvordan ny teknologi kan bruges til at integrere audiovisuelle enheder i stuemiljøet. Den gennemsigtige OLED-skærm er den første af disse idéer, som er realiseret," siger Panasonic med henvisning til sit forskningsprojekt.
Det oplyses ikke, hvorfra OLED-panelet stammer, men det produceres sandsynligvis af LG Display.
Konceptskærmen fremvises i disse dage på Salone del Mobile konferencen i Milano fra den 9-14. april. Panasonic siger, at formålet er at hente feedback med henblik på at vurdere, om der er efterspørgsel.
