Det ligger så godt som fast, at Amazon, Netflix, HBO og andre streamingtjenester tvinges til at have minimum 30% europæisk indhold i kataloget. EU-Parlamentet har stemt for lovforslaget.
Streamingtjenester pålægges kvoter
Forslaget kom på bordet i maj 2016. Dengang var ambitionen at tvinge Netflix m.fl. til at have 20% europæisk indhold i kataloget. I det endelige lovforslag blev ambitionen hævet til 30% – og potentielt endnu højere i de enkelte EU-lande.
Et flertal i EU-Parlamentet har stemt for lovforslaget (stemmefordeling: 452-132). Dermed mangler kun den formelle godkendelse i Ministerrådet, hvorefter EU-lande har 21 måneder til at implementere reglerne i national lovgivning. De enkelte lande kan vælge at hæve kvoten til 40%, herunder en andel lokaltproduceret indhold.
- ”For at støtte den kulturelle mangfoldighed i den europæiske audiovisuelle sektor har MEPerne sikret, at 30% af indholdet på abonnementsbaserede streamingtjenester skal være europæisk,” fremgår det i en pressemeddelelse fra EU-Parlamentet.

Danske politikere vil pålægge udenlandske streamingtjenester en omsætningsforpligtelse på 2%, der skal investeres i dansk indhold. Det fremgår af Medieaftalen 2019-2023, men de nærmere betingelser fastsættes først senere på året.
EU vil senere på måneden fremlægge tal for, hvor meget europæisk indhold de forskellige streamingtjenester tilbyder på nuværende tidspunkt.
EU-Parlamentet stemte i samme omgang for forslaget om at begrænse reklamer i børneprogrammer, herunder ”product placement”. Indsamlet data på børn må heller ikke benyttes i kommerciel sammenhæng. Disse regler gælder abonnementstjenester og gratistjenester såsom YouTube og Facebook. Det gælder også ved live-streaming.
Herudover må reklamer på tv- og radio-sendefladen mellem kl. 6.00 - 18.00 udgøre højest 20%. Det samme gælder specifikt i tidsrummet 18.00 – 00.00.
- Kilde: EU-Parlamentet