Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDansk producer bag bl.a. 'Blinkende Lygter' skal lave film for Netflix - FlatpanelsDK

Dansk producer bag bl.a. 'Blinkende Lygter' skal lave film for Netflix

22 May 2018 | Rasmus Larsen |

Netflix har i dag bekræftet, at de har underskrevet en flerårig aftale med den danske producer Kim Magnusson, der har produceret film som De Grønne Slagtere og Blinkende Lygter. Det skriver Variety. Disse danske film vil fremover kunne ses først på Netflix.

Danske og nordiske film

Både Danmark og EU har raslet med sablen overfor udenlandske streamingtjenester. Der er i Danmark politiske ønsker om, at aktører skal tvinges til at bidrage til dansk indholdsproduktion, mens EU ønsker at indføre indholdskvoter.

Det klarer vi selv, synes budskabet fra Netflix at være. Selskabet frigav tidligere i maj sin første danske tv-serie med The Rain og nu kan danskere se frem til adskillige nyproducerede danske og nordiske film på tjenesten. Det står klart efter, at Netflix har underskrevet en flerårig aftale med den danske producer Kim Magnusson, som har et imponerende repertoire.

Læs også: Barack & Michelle Obama skal lave tv-programmer for Netflix

Kim Magnusson har været direktør for Nordisk Film i perioden 2003-2009 og har forinden og efterfølgende produceret adskillige velkendte danske film, herunder De Grønne Slagtere, Blinkende Lygter, Pusher 2, Pusher 3, Adams Æbler og Anklaget. Kim Magnusson har desuden været formand for Producentforeningen i ni år og er formand for Danmarks Film Akademi.

- “Netflix er god måde til at finansiere nordiske film på. Det vil give store filmskabere og talenter fra regionen mulighed for at udvikle sig, og sikre at store historier bliver vist rundt om i verden,” siger Kim Magnusson til mediet Variety.


De Grønne Slagtere


Film vises først på Netflix

Aftalen indebærer, at fremtidige film fra Kim Magnussons produktionsselskab får premiere på Netflix verden over, og derfor sandsynligvis ikke i biografen. Der er tale om en såkaldt ”first-look” aftale, hvor Netflix får førsteret til at vurdere og distribuere filmene.

Der skal produceres nordiske film på lokalt sprog fra veletablerede og nye filmfolk. Filmene vil typisk have en budget på 10-40 mio. kroner, hvilket svarer overens til typiske nordiske filmproduktioner, lyder det.

- ”Vi skal ikke sidde og vente på de forskellige filminstitutter i Norden eller vente på de offentlige tv-stationer, når vi skal finansiere (film, red). Så for uafhængige producenter kan det kun være en fordel for os,” lyder det fra Kim Magnusson.

Magnusson siger i samme forbindelse, at han ser Netflix’s finansieringsmodel som et supplement til de statslige filmfinansieringsmodeller i Norden.

Et af de første projekter, som vil blive tilbudt til Netflix, er en biografisk film om den danske pianist og komiker Victor Borge. Hvor mange projekter aftalen skal kaste af sig, er ikke fastsat, men Magnusson siger, at han ønsker at ”lave så mange film, som muligt under aftalens rammer”. Der skal laves film i genrer lige fra thrillere til romantiske komedier.

- Kilde: Variety

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |

MicroLED-monitorer rykker nærmere

22 May 2024 |

Sonos Ace virker også som Dolby Atmos-hovedtelefoner til film

21 May 2024 |

Discoverys kanaler vender tilbage hos YouSee

21 May 2024 |

Så er Max åben i Danmark

21 May 2024 |

Ny Max app findes til disse enheder – se også UHD-support

21 May 2024 |