Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix & Amazon vinder første Oscar-statuetter til streamingtjenester - FlatpanelsDK

Netflix & Amazon vinder første Oscar-statuetter til streamingtjenester

28 Feb 2017 | Rasmus Larsen |

Netflix og Amazon sikrede sig begge statuetter ved den årlige Oscar-uddeling. Det er første gang, at streamingtjenester vinder ved filmbranchens prestigefyldte show. Vinderen af bedste film blev ’Moonlight’ efter ’La La Land’ fejlagtigt blev kåret for en kort stund.

Fire Oscar-statuetter

Amazon og Netflix har begge fået en god portion hæder ved Emmy-uddelingen, hvor HBO plejer at være den store vinder. Ved filmbranchens årlige Oscar-showet, officielt kendt som Academy Awards, har spillerne indenfor streaming derimod hidtil været forbigået.

Det ændrede sig ved årets uddeling, hvor Amazon vandt tre Oscar-statuetter og Netflix vandt en. Amazon’s ’Manchester by the Sea’ vandt i kategorierne ’Best Actor’ og ‘Best Original Screenplay’. Filmen var også nomineret til bedste film; en pris som gik til ’Moonlight’ efter flere minutters fovirring, hvor ’La La Land’ fejlagtigt blev kåret som vinder. La La Land vandt dog alligevel seks Oscar-statuetter. Hele misæren kan ses herunder.




Amazon vandt også for ‘Best Foreign Language Film’ med det iranske drama ‘The Salesman’ foran danske ’Under Sandet’. Netflix vandt for ’Best Documentary Short’ med dokumentaren om syriske redningsarbejde ’The White Helmets’.

Netflix var nomineret til en Oscar i kategorien bedste dokumentarfilm i 2015 med ’Virunga’, som er skabt i et samarbejde med Leonardo DiCaprio, men vandt ikke. For at blive nomineret i de klassiske filmkategorier ved Oscar-uddelingen er det stadig et krav, at filmen har været vist i en offentlig biograf i en periode.

Du kan se alle Oscar 2017 vinderne her.




Streamingydbydere gør sig gældende

Sejren for begge selskaber markerer det skift, som er ved at indtræffe i filmbranchen, hvor streamingtjenester vil skabe film og tage kampen op med den gamle garde i Hollywood.

Netflix giver film premiere online og i biografer samtidig, hvorimod Amazon følger den klassiske model, hvor film udkommer i biografen først. Manchester by the Sea er således heller ikke at finde på Amazon Prime streamingtjenesten endnu. Filmen tilføjes til kataloget i maj, men det er uklart om det også gælder Amazon Prime i Danmark.

Også Apple rygtes på vej ind i tv-serie- og filmbranchen.

Amazon lægger op til, at de i også i fremtiden vil give film premiere i biografen før streaming, mens Netflix lægger op til at de holder fast i simultan premieredato i biograf og via streaming verden over. Netflix runder snart 100 millioner abonnenter og vil i 2017 introducere adskillige film med bl.a. Brad Pitt og Will Smith i hovedrollerne.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |