Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste tv-skærme med Dolby Vision præsenteret - FlatpanelsDK

Første tv-skærme med Dolby Vision præsenteret

14 Apr 2015 | Rasmus Larsen |

Dolby Vision er på vej til biograferne (som Dolby Cinema) og stuen. Amerikanske Vizio bliver den første producent, som lancerer tv-skærme med Dolby Vision. Vi skal dog ikke forvente at se skærmene i Danmark lige foreløbigt. 

Første skærme med Dolby Vision

Dolby Vision er en kombination af flere faktorer; de sælger det som næste skridt efter 4K-opløsning. Ved at kombinere 4K-opløsning med højere lysstyrke, der muliggør HDR (high dynamic range) og bedre farver igennem et forøget farverum, lover Dolby Vision et betydeligt løft i billedoplevelsen.

Vizio kalder deres nye skærme for Reference og har planer om at lancere serien i 65 og 120 tommer. Skærmene blev faktisk allerede vist frem for 15 måneder siden på CES 2014 messen, men de er blevet forsinket flere gange. I mellemtiden har de fået Dolby Vision, som meget vel kan forklare forsinkelsen.

Vizio Reference TV


Producenten siger, at skærmen bruger LCD-paneler, hvor lyset kan styres lokalt via et ”local dimming”-system i 384 zoner. Den maksimale lysstyrke er 800 cd/m2, hvor typiske tv-skærme i dag leverer 300-400 cd/m2. Dolby har tidligere sagt, at de sigtede efter 4000 cd/m2 eller højere lysstyrke for den ægte HDR-oplevelse, men de har tilsyneladende sænket ambitionerne sidenhen. Herudover kan skærmene gengive et større farverum. En anden stor nyhed er, at skærmene kan modtage og gengive indhold i 120fps (billeder per sekund).

Den dårlige nyhed er, at skærmene ikke kommer til Danmark. Vizio topper ofte salgslisterne i USA, men har endnu ikke planer om at udvide til andre lande. Alligevel er det dog spændende, at der nu endelig sker noget på Dolby Vision fronten.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |