Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDolby vil skabe fremtidens biograf med Dolby Cinema - FlatpanelsDK

Dolby vil skabe fremtidens biograf med Dolby Cinema

08 Dec 2014 | Rasmus Larsen |

Dolby har præsenteret Dolby Cinema som et nyt biografkoncept og filmformat, der kombinerer det bedste indenfor lyd og billede med bl.a. Dolby Atmos og Dolby Vision. Biograferne begynder at poppe op i foråret 2015 og Star Wars kan blive første film i formatet, forlyder det.

Dolby Cinema vil udfordre IMAX

Dolby Cinema bliver ikke bare ordinære biografer. Dolby - der vel nok er bedst kendt for lyd - vil forsøge at tage biograflærredet til næste niveau. Det skal blandt andet ske med hele nye billedteknologier, som også kræver, at Hollywood-studierne vil lege med.

Biograferne vil først og fremmest have væg-til-væg og loft-til-loft lærreder, siger Dolby. Lyden vil blive leveret af Dolby Atmos, der kan placere lyd forskellige steder i rummet og dermed give en unik lydoplevelse.

Dolby Cinema


Det er dog på billedfronten, at der er flest nyheder for her vil man bruge Dolby Vision, som dækker over flere elementer. Et af dem er såkaldt HDR (high dynamic range), hvor man har mulighed for at gengive meget dyb sort og ekstremt lys – f.eks. fra en sol. Dolby siger, at den langt højere kontrast vil løfte biografoplevelsen markant i forhold til i dag, hvor typiske biografprojektorer har mere end svag kontrast. Dolby vil gøre det muligt med laser-projektorer og der er tale om, at de vil bruge to; en til lyse elementer og en til mørke elementer i scener.

Dolby arbejder desuden på at bringe Dolby Vision til tv-skærme hjemme i stuen.

Men det er ikke alt. På billedsiden vil man ydermere anvende 4K-opløsning og større farverum samt give mulighed for HFR (high frame rate) – f.eks. 48 billeder per sekund som det kendes fra Hobbitten-filmene.

Dolby Cinema


Star Wars i Dolby Cinema?

Den største udfordring for Dolby bliver, at de også skal have Hollywood-studierne til at støtte op om idéen, for de skal udvikle en speciel version af filmene til Dolby Cinema-lærrederne. Eller med andre ord; støtte op omkring et helt nyt filmformat.

Dolby siger, at der er interesse i filmmiljøet og blandt andet manden bag den visuelle del af filmen Gravity siger, at han er meget interesseret i at arbejde med HDR. The Hollywood Reporter mener at vide, at Disney bliver en af de tidlige partnere og at Star Wars: The Force Awakens kan blive en af de første film i Dolby Cinema-formatet sammen med Tomorrowland. De spekulerer også i, at fremtidige Pixar-film skabes til formatet.

De første Dolby Cinema biografer åbner i Eindhoven, Holland i denne måned, men først fra foråret får de installeret projektorer, som understøtter det nye filmformat. Et biografkompleks i Barcelona er også bekræftet og Dolby har planer om at udvide i USA snarest muligt. I Holland vil billetprisen blive omkring 50 % dyrere end en normal billet.- Kilde: Hollywood ReporterFlere nyheder

Microsoft udsender liste over eksklusiv-titler til Xbox i 2021

19 Jan 2021 |

Apple TV+ forlænger igen prøveperioden – nu til juli 2021

18 Jan 2021 |

MoreTV hæver prisen & genindfører mulighed for app

18 Jan 2021 |

TCL lover Android 11 til 2019 & 2020 Android TV

18 Jan 2021 |

WandaVision skyder i dag det store Marvel-show i gang på Disney+

15 Jan 2021 |

Q&A med Anders Schäffner: Vild streaming-vækst fortsætter i 2021

15 Jan 2021 |