Engang buede billedrørsskærme udad, så blev tv-skærme flade og nu skal tv-skærme altså bue indad – hvis man da ellers tror på tv-producenterne. De første indikationer peger på, at der er efterspørgsel, og at flere tv-producenter hæver nu deres ordrer.
Men kan det blive mere end en niche?
Dette års CES 2014 udstilling i Las Vegas vidnede ikke mindst om, at tv-producenterne er begyndt at eksperimentere i forsøget på at finde næste store væksttrend. Der var kurvede tv, Smart TV, 4K-tv og meget andet, men hvad ræsonnerer hos forbrugerne? Hvad hænger fast på væggen?
Skal man tro Digitimes, så har både Samsung, LG samt japanske og kinesiske tv-producenter hævet deres ordrer på de kurvede Ultra HD skærme. Der er angiveligt momentum i salget indenfor high-end-segmentet og nye skærmproducenter forventes at påbegynde produktion i 2014.

Den største overraskelse på CES 2014 kom nok fra Samsung. De har valgt, at deres populære 8 LED-serie fremover skal være buet, ligesom de også vil sælge en Ultra HD model med samme formfaktor. I Asien er de kurvede tv mere udbredte, hvor blandt andet Sony og de kinesiske producenter sælger tv-skærme, som ikke findes i Europa og USA.
Digitimes oplyser ikke reelle salgstal i rapporten og det må formodes, at salget stadig er meget lavt på global plan. Spørgsmålet er om tendensen hænger fast i det lange løb eller om det bliver endnu en døgnflue. Tv-producenterne har stadig ikke præsenteret et overbevisende argument for, hvorfor tv-skærme skal bue.
De kurvede LCD-skærme er omkring 20 til 30 % dyrere end flade skærme i produktionsomkostninger, oplyses det.
- Kilde: Digitimes