Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung døber bøjelige OLED-skærme YOUM - FlatpanelsDK

Samsung døber bøjelige OLED-skærme YOUM

10 Apr 2012 | Rasmus Larsen |

Samsung vil introducere bøjelige OLED-skærme senere i 2012, og det ser ud til, at Samsung vil døbe teknologien "Youm". Youm er allerede blevet registreret som et varemærke.

Samsung bøjelige OLED skal hedde Youm

En af næste store tendenser indenfor skærmverdenen er bøjelige, ultratynde skærme. Samsung - og LG - har begge planer om at bringe bøjelige OLED-paneler på markedet i 2012.

Samsungs 0,05 mm OLED-skærm
Samsungs 0,05 mm tynde OLED


Flere parter peger på nu, at Samsung vil døbe deres bøjelige AMOLED-skærme YOUM. YOUM-varemærket er allerede blevet registeret af Samsung (sammen med WAMOLED, FAMOLED, PAMOLED, og TAMOLED) og Samsungs egen hjemmeside bekræfter da også, at de bøjelige skærme kaldes YOUM. Herunder ses Samsungs officielle beskrivelse af teknologien:

Samsung YOUM; bøjelige OLED-skærme


YOUM-skærmene beskrives som nærmest ”ubrydelige” fordi de er skabt på plastik i stedet for glas, som normale skærme. Skærmene er også langt tyndere end både OLED og LCD-paneler. Samsung begynder angiveligt at producere skærme under YOUM-betegnelsen senere på året, og at Samsung nu har sat et brand på, tyder på, at vi nærmer os en markedsintroduktion. De første produkter med Samsungs bøjelige skærme bliver med al sandsynlighed smartphones, men det er ikke blevet bekræftet.



Læs mere om OLED teknologien her.

- Kilde: Samsung

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |