Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG klar med første bøjelige E-ink skærm - FlatpanelsDK

LG klar med første bøjelige E-ink skærm

29 Mar 2012 | Rasmus Larsen |

Visionen om den elektroniske avis har senest ført til tablets. Men hvad hvis du kunne bøje din tablet som papir? Det bliver snart muligt, og LG har netop officielt annonceret, at de starter masseproduktion af E-Ink skærme baseret på bøjeligt plastik. Det første produkt kommer til Europa i næste måned.

Bøjelige skærme på vej

Bøjelige og papirtynde skærme bliver en af de næste store trends i skærmbranchen, og LG accelerer nu deres planer om at bringe bøjelige skærme på markedet. LG melder således verdens første E-ink skærm skabt på plastik klar allerede i næste måned.

LGs bøjelige E Ink skærm
LG er klar med verdens første bøjelige E Ink skærm skabt på et plastiksubstrat


E-ink skærme minder meget om papir og kendes fra f.eks. de mange eBog-læsere på markedet. Den 6-tommer store skærm er monokrom, og viser derfor endnu ikke farver, men har en relativ høj opløsning på 1024x768. Skærmen er kun 0,7 mm tyk, hvilket er en tredjedel af nuværende E-ink skærme skabt på glas. Den vejer blot 14 gram.

Skærmen kan bøjes op til 40 grader fra centrum, og er ekstremt hårdfør, melder LG. Den kan blandt andet tabes uden, at der opstår skade, og kan endda modtage slag med en gummihammer uden at gå itu.

Det meldes desuden, at de første produkter med skærmen indbygget, vil komme på det europæiske marked allerede i næste måned. De skal produceres af en ikke-specificeret kinesisk producent. Om produktet rent faktisk bliver bøjeligt i sin endelige form, meldes der dog ikke noget om.

Den langsigtede plan for LG er at føre de bøjelige egenskaber videre til andre skærmtyper; blandt andet OLED-skærme. LGs masseproduktion af bøjelige OLED-skærme starter i slutningen af 2012. Samsung forventer også at kunne producere bøjelige OLED-skærme i slutningen af 2012.

Se videoen herunder fra en tidligere præsentation.
Flere nyheder

DR-rapport: Meget tyder på nye fald i flow-tv de næste år

21 Jan 2021 |

Usmart TV: Forsvindende apps og flygtige platforme – opdateret

21 Jan 2021 |

HBO Nordic udfases på mange Samsung Smart TV og PS3

21 Jan 2021 |

Fire små & mellemstore streaming-tjenester har nydt solid fremgang

20 Jan 2021 |

Mere streaming: Paramount+ kommer til Danmark i marts 2021 – opdateret

20 Jan 2021 |

Nvidia Shield virker nu med PS5's DualSense & Xbox Series X/S controllere

20 Jan 2021 |