Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSe masser 3D HD-indhold på YouTube nu - FlatpanelsDK

Se masser 3D HD-indhold på YouTube nu

01 Jun 2010 | Rasmus Larsen |

3D er meget hypet lige for tiden, og der er ikke mindst mulighed for at få selvsyn for sagerne rundt omkring i butikkerne, hvor Tv-producenterne er begyndt at stille 3D demonstrationer op. Men folk skriger på 3D indhold, som dealbreaker. 

Allerede nu ligger der masser af 3D indhold på YouTube i HD opløsning, som du kan få direkte ind på dit 3DTV. Du behøver ikke engang have direkte adgang til YouTube fra dit Tv.

Stor tak til Frederik Larsen for dette tip.

FlatpanelsDK kører i disse dage et stort 3DTV Tema, hvor vi sætter fokus på 3DTV, 3D teknologi og tests af 3D. Tv-producenternes 3DTV er også så småt i handlen nu.

Masser af 3D indhold på Youtube

YouTube er din ven og nu bliver YouTube også 3D folkets bedste ven. Der ligger allerede masser af 3D indhold på YouTube, i både normal og Full HD opløsning - og der er udsigter til meget mere i takt med at 3D håndholdte kameraer så småt begynder at lande på markedet snart.

”YouTube
YouTube 3D

YouTube er som bekendt ejet af Google, og Googles ansatte arbejder under filosofien ”20 percent time”, som betyder, at Googles ansatte får afsat 20 % af deres arbejdstid til projekter under Google, som de ønsker selv at arbejde med. Det har en af de ansatte taget i brug og har givet sig selv det mål, at YouTube skal kunne vise 3D uanset formatet af 3D skærmen. Den imponerende effekt kræver naturligvis et 3DTV eller en 3D PC skærm, men har du farvede 3D briller liggende fra de gamle systemer, kan du faktisk allerede nu se en begrænset 3D effekt på YouTubes klip.

Kom igang med det samme

Kom i gang med at se 3D med det samme via YouTube. Du skal selvsagt bruge et 3DTV, som f.eks. det Panasonic VT20 vi for kort tid siden har testet. Her er hvordan du gør: 1. Gå ind på YouTube og søg efter yt3d ”søgeord” (skift ”søgeord” ud med det emne du ønsker 3D indhold for). 2. Du finder f.eks. denne video med blomster: 3D Waltz of the Flowers 3. Du skal nu have videoen over på dit Tv og det kan ske ved at lægge den ud på f.eks. en USB nøgle eller bruge DLNA. Men før det kan lade sig gøre skal du have den downloadet ned fra YouTube. 4. Du kan hente YouTube film ned på din harddisk vha. hjemmesiden keep-tube.com. Vi kan f.eks. hente samme video ned med blomsterne, som kan gøres via dette link. 5. Nu er det vigtigt, at du vælger en høj opløsning, og på denne video kan der vælges Full HD (1920x1080), så det gør vi naturligvis. 3D er nemlig også meget afhængigt af billedkvaliteten, så derfor er HD at foretrække. 6. Nu begynder din fil at downloade ned til din harddisk og når den er færdig, overfører du den til en USB-nøgle. 7. Sæt nu USB-nøglen i dit Tv (hvis Tv’et har en USB indgang og understøtter video-afspilning fra USB-nøgler) eller f.eks. i din PlayStation 3 og overfør den til harddisken på PlayStation 3. 8. Herfra starter du afspilningen af filmen og du vil nu se to næsten identiske billeder på dit 3DTV. Det skyldes, at klippet er en såkaldt side-by-side, og derfor skal du ind i menuen for 3D på dit 3DTV og vælge 3D formatet side-by-side. 9. Nu starter 3D afspilningen og så er det bare på med 3D brillerne og nyd 3D indholdet.

”Samsung
Samsung 3D LED-TV er nu i butikkerne

Mange flere 3D klip

Der ligger selvsagt ikke hele spillefilm på YouTube, og vi skal nok heller ikke forvente at se Avatar i 3D via YouTube, men der ligger mange andre 3D-klip ud over 3D-blomsterklippet. Her er nogle eksempler:
  • Klip med vand: Wild Ocean IMAX 3D Test
  • Under vandet: 3D Underwater at Tunnels
  • Blandet 3D indhold (flot klip): 3ality Digital MaxQ
  • 3D Trailer til Monsters vs. Aliens: Monsters Vs. Aliens 3d Trailer 1080p
  • Dubais metro i 3D: Dubai Metro in 3D
  • Bylivet (en smule crosstalk med sjovt klip): Shinjuku in 3D
  • En del koncerter i 3D: Koncerter i 3D
  • Insekter: The magical world of insects bee Ovenstående er blot et udvalg af 3D klip fra YouTube, men der ligger mange flere. Kvaliteten varierer en del, men husk at vælge højeste opløsning før du henter klippene ned. Klippene er ikke helt på niveau med deciderede 3D Blu-ray film da mange ikke optaget med professionelle 3D kameraer. På Blu-ray benyttes der også en anden metode end side-by-side metoden, og som giver fuld opløsning, men klippene på YouTube giver masser af 3D-indhold til de hungrende.

    ”Panasonic
    Panasonic 3DTV VT20

    Hold også øje med FlatpanelsDK i denne uge, hvor vi bringer en liste over kommende 3D Blu-ray spillefilm. Følg også debatten i forummet her: Masser af 3D på YouTube Stor tak til Frederik Larsen for dette tip.
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

    23 May 2024 |

    DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

    23 May 2024 |

    Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

    23 May 2024 |

    'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

    22 May 2024 |

    MicroLED-monitorer rykker nærmere

    22 May 2024 |

    Sonos Ace virker også som Dolby Atmos-hovedtelefoner til film

    21 May 2024 |