Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonForbruger-vagthund: Android TV-bokse med malware bør forbydes - FlatpanelsDK

Forbruger-vagthund: Android TV-bokse med malware bør forbydes

05 Dec 2023 | Rasmus Larsen |

Den eskalerende sag om Android-baserede bokse, der leveres præinstalleret med malware, kræver handling fra de amerikanske myndigheder, siger en forbrugervagthund.

Flatpanels og andre har tidligere omtalt sagen om de talrige malware-inficerede mediebokse bygget på open-source Android (AOSP) og produceret af kinesiske selskaber som AllWinner og RockChip.

Ikke desto mindre sælges produkterne stadig både herhjemme af MyTrendyPhone og internationalt af Amazon og AliExpress.


Dansk forhandler er tavs

Flatpanels har kontaktet den danske forhandler MyTrendyPhone for at få en kommentar til, hvorfor de omtalte bokse stadig sælges. MyTrendyPhone er ikke vendt tilbage på vores henvendelser. I oktober blev det fastslået, at omfanget er langt større end først antaget og derfor bør den amerikanske Federal Trade Commission (FTC) stoppe salget af boksene i USA for at beskytte forbrugerne, siger forbrugervagthunden Electronic Frontier Foundation (EFF). Et salgsstop i USA vil gøre organisationer i andre lande opmærksomme på problemet. - "Vi mener, at salget af disse enheder er et klart eksempel på vildledende adfærd: Enhederne annonceres uden afsløring af de skader, de udgør. De udsætter også køberne for en uretfærdig risiko, som starter efter blot at tænde enheden og tilslutte den til internettet," skriver EFF i brevet til FTC (oversat). "Her, hvor produkter sælges indeholdende ægte malware på salgsstedet, vil udstedelse af sanktioner til forhandlerne give et stærkt incitament for dem til at trække disse produkter fra markedet og beskytte deres kunder."

"Essensen af forbrugerbeskyttelse"

EFF's brev er desuden sendt til chefen for det amerikanske agentur for Cybersecurity and Infrastructure, Jen Easterly. - "Dette er selve essensen af forbrugerbeskyttelse: At sikre, at de produkter, vi bringer ind i vores hjem, ikke er forudindstillet til at blive kapret til ondsindede formål," siger William Budington, EFF's Senior Staff Technologist "Vi opfordrer indtrængende Federal Trade Commission til at handle hurtigt." Sikkerhedsforskere har tidligere opfordret forbrugere, der ejer en af de omtalte kinesiske Android TV-bokse, til at smide boksen ud. Eksempler på de omtalte bokse kan findes her. Brevet kan læses i sin helhed her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |