Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRygte: Amazon vil udskifte Android med eget 'Vega' OS i FireTV-enheder - FlatpanelsDK

Rygte: Amazon vil udskifte Android med eget 'Vega' OS i FireTV-enheder

14 Nov 2023 | Rasmus Larsen |

Amazon udvikler eget styresystem, der skal konkurrere med Android og iOS, med planer om at udskifte Android i FireTV-enheder måske allerede næste år, ifølge kilder i branchen.

Projektet har været på tegnebrættet siden i hvert fald 2017 og hundredevis af folk arbejder angiveligt på det nye styresystem under kodenavnet 'Vega,' ifølge mediet Lowpass.

- "Udvikling af det nye operativsystem, der internt kendes som Vega, lader til at være ret langt. Systemet har allerede været testet på FireTV-streamingenheder, og Amazon har fortalt udvalgte partnere om sine planer om at overgå til den nye app-model i nærmeste fremtid. En kilde med indblik i selskabets planer indikerer, at selskabet kan starte udrulning af Vega på udvalgte FireTV-enheder allerede næste år," skriver Janko Roettgers for Lowpass.

Ifølge kilderne planlægger Amazon ikke kun at implementere Vega i FireTV-enheder såsom bokse, sticks og TV-skærme, men også i smart monitorer og andre forbundne enheder.


Vega skal erstatte Android i FireTV

FireTV og andre Amazon-enheder er i dag bygget på en modificeret udgave af Android Open Source Project (AOSP), som Amazon har døbt Fire OS. Nyeste Fire OS 7 er eksempelvis bygget på Android 9, der er flere år bagefter nyeste Android 14.

TCL Q6 Q650F

FireTV-enheder har Fire OS, der er bygget på Android

Amazon vil angiveligt udskifte Android-fundamentet med Vega OS, der er baseret på linux og som har en "mere web-fokuseret app model" med udgangspunkt i Javascript. - "Jeg har fået fortalt, at Amazon med tiden planlægger at rykke fuldstændig væk fra Android på tværs af alle enheder. Vega er udviklet til at køre ikke kun på FireTV og smart monitorer, men også underholdningssystemer til biler og andre fremtidige hardwareprodukter," beretter Lowpass. Læs også: Fire TV is getting search ads and non-entertainment banner ads En anonym Amazon-medarbejder har tidligere karakteriseret Vega som en "iOS / Android konkurrent til alle enheder og IoT" (Internet of Things). - KIlde: Lowpass

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |