Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPixar, Adobe, Apple, Autodesk & Nvidia danner 3D-alliance - FlatpanelsDK

Pixar, Adobe, Apple, Autodesk & Nvidia danner 3D-alliance

04 Aug 2023 | Rasmus Larsen |

Selskaberne vil sammen med Joint Development Foundation (JDF) forsøge at standardisere og videreudvikle Pixars teknologi, der bruges til at skabe 3D- og senere AR/VR-indhold.

Pixars Universal Scene Description-teknologi (USD) er kernen i partnerskabet, og alliancen ønsker at "standardisere 3D-økosystemet ved at fremme mulighederne i OpenUSD" gennem et globalt samarbejde.

Alliancen kaldes passende Alliance for OpenUSD (AOUSD).


Alliance for OpenUSD

Alliance for OpenUSD logo

OpenUSD er en slags udvidet filformat, der kan bruges på tværs af 3D-apps såsom Adobe Substance, Autodesk, Houdini og Maya for at gøre det nemmere at skabe 3D-indhold, oplevelser eller endda hele 3D-verdener. Det handler med andre ord om at definere en standard for at skabe 3D-indhold. - "Universal Scene Description blev opfundet hos Pixar og er det teknologiske grundlag for vores state-of-the-art animationspipeline," sagde Steve May, CTO hos Pixar og formand for AOUSD. - "OpenUSD er baseret på mange års forskning og anvendelse i Pixar-filmproduktion. Vi åbnede projektet i 2016 og OpenUSD's indflydelse udvides nu ud over film, visuelle effekter og animation ind i andre industrier, der i stigende grad er afhængige af 3D-data til medieudveksling. Med annonceringen af AOUSD signalerer vi det spændende næste skridt: den fortsatte udvikling af OpenUSD som teknologi og dens position som en international standard."

Film, spil, AR, VR

Hvis alt dette for dig lyder som noget, der ikke kun har at gøre med film, men også spil, AR og VR, så har du helt ret. To af de førende skabere indenfor spilmotorer – game engines – Unity og Unreal Engine (Epic Games), der også i stigende grad bliver anvendt indenfor filmproduktion, har annonceret, at de hhv. "forpligter sig til" og "anerkender betydningen af" OpenUSD-initiativet. Apple gør det klart, at de betragter Pixars USD som en essentiel teknologi ift. deres kommende visionOS, der driver Vision Pro og sandsynligvis fremtidige Apple-headsets. Læs også: Apple Vision Pro har hjemmebio-app og genopliver 3D-film - "OpenUSD vil hjælpe med at accelerere den næste generation af AR-oplevelser, fra kunstnerisk skabelse til levering af indhold, og producere en stadigt bredere vifte af rumlige computer-applikationer," sagde Mike Rockwell, Apples VP for Vision Products Gruppe. "Apple har været en aktiv bidragyder til udviklingen af USD, og det er en essentiel teknologi for den banebrydende visionOS-platform, såvel som det nye Reality Composer Pro-udviklerværktøj. Vi ser frem til at fremme dets vækst til en bred vedtaget standard." - "OpenUSD giver 3D-udviklere, -kunstnere og -designere det komplette grundlag for at tackle storstilet industriel, digitalt indholdsskabelse og simuleringsarbejdsbelastninger med bred multi-app interoperabilitet," sagde Guy Martin, direktør for Open Kilde og standarder hos Nvidia. - "Pixar forestillede sig, at USD skulle løse adskillige workflow-udfordringer og problemer med computergrafik. Da vi skabte USD, tænkte vi ikke på metaverset, men det er bare sådan, at skabelse af komplekse 3D-verdener er en ekspertise, som de fleste virksomheder ikke har. Og det er et grundlæggende krav for enhver, der bygger indhold eller teknologi til metaverset," tilføjede Pixar. Alliancen inviterer andre parter til at deltage i samarbejdet via aousd.org.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Sony 2024 TV-skærme

05 Jun 2024 |

Netflix ophører med at virke på ældre Apple TV

04 Jun 2024 |

PlayStation VR2 virker snart med PC'en inkl. Steams VR-spil

04 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 Jun 2024 |

Første test af live-tv over 5G i Danmark

04 Jun 2024 |