Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFireTV kommer til Danmark: Se hvordan det virker (video) - FlatpanelsDK

FireTV kommer til Danmark: Se hvordan det virker (video)

29 Jun 2023 | Rasmus Larsen |

Danskere får snart endnu en platform at forholde sig til i TV-skærme, når Panasonic lancerer sit første FireTV i Norden. Dermed støtter Panasonic op om tre TV-platforme.

Panasonic præsenterede tidligere på måneden årets nye TV-modeller heriblandt MX800 med FireOS – et såkaldt FireTV.


Panasonic FireTV

Panasonics første FireTV blev præsenteret i Berlin. Foto: Flatpanels

Det er Amazons TV-platform, som er bygget på Android, men som har en modificeret brugerflade, egen app-butik og en række Amazon-funktioner såsom stemmestyring med Alexa. FireOS bruges også i Amazons såkaldte FireTV sticks – små HDMI-nøgler i stil med Chromecast.

Kommer til Danmark og Norden

Panasonics nordiske afdeling bekræfter over for Flatpanels, at MX800 kommer til Danmark og Norden til vejledende priser fra 5.300 danske kroner. - "Amazon er et brand, som kunderne kender og stoler på, med fantastisk hardware til gode priser. Vi er glade for at bringe Amazon FireTV-oplevelsen til Panasonic i år, hvilket vil fortsætte med at hæve barren for, hvad kunderne kan forvente af et Smart TV. Hos Panasonic leder vi altid efter måder, hvorpå vi kan give vores kunder den bedst mulige brugeroplevelse og tror på, at det at gå sammen med en virksomhed som Amazon giver os mulighed for at gøre netop det," skriver Panasonic Norden i en udmelding til Flatpanels og tilføjer: - "Til Norden er 800-serien en vigtig model, og i år vil den have FireTV som OS (styresystem, red), og vi håber, at vores kunder vil se MX800 modellen som et godt alternativ på markedet." FireTV er i tillæg til Google TV, som Panasonic bruger i LCD og OLED TV i mellemklassen og egen MyHomeScreen platform, som Panasonic bruger i high-end TV.

Video: Sådan virker FireTV

Panasonic MX800 blev præsenteret i Berlin til et arrangement, hvor Flatpanels deltog. Vi optog en video af præsentationen (på engelsk):

Danske apps?

Det store spørgsmål er naturligvis, hvilke danske apps, der kan forventes, foruden de internationale apps, der allerede findes til FireTV inkl. Amazon Prime Video, Apple TV, HBO Max, Netflix og YouTube. På nuværende tidspunkt kunne talspersonen ikke nævnte konkrete danske tjenester, men oplyste, at Amazon er åben for dialog med alle parter. Eksisterende apps kan relativt nemt tilpasses FireTV, oplyste han. Panasonic MX800 kommer i butikkerne senere på året.

Panasonic FireTV – specifikationer & priser

Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

TCL lancerer årets nye TV i Danmark inkl. C855 og 115" X955 Max

28 May 2024 |

Hvilke tv-programmer køber DR og TV 2 i Hollywood?

28 May 2024 |

Opdateret: Discovery+ lukket for nye abonnenter

28 May 2024 |

Microsofts nye Surface Pro får også OLED-skærm

27 May 2024 |

LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

24 May 2024 |