Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason83" Samsung OLED TV med LG-panel kan lande allerede i september - FlatpanelsDK

83" Samsung OLED TV med LG-panel kan lande allerede i september

10 Jun 2023 | Rasmus Larsen |

Samsung Electronics planlægger at lancere et 83-tommer OLED TV med LG Display-panel, ifølge koreanske medier. Skærmen lander måske allerede i september.

Efter langstrakte forhandlinger nåede LG Display og Samsung Electronics i mål med en aftale i maj 2023, hvorunder LG Display skal forsyne millioner af WOLED-paneler til brug i Samsung TV.

Business Korea rapporterer nu, at Samsung har gennemført registrering af et 83-tommer OLED TV kaldet KQ83SC90A hos National Radio Research Institute i Sydkorea. Denne certificering er påkrævet før et TV kan produceres og sælges. For eksempel gennemgår LG og Samsung denne procedure hvert år forud for CES-messen med de nye TV-modeller.


Samsung S90C

Samsungs nuværende S90C OLED TV

En interessant detalje er modelnummeret, som angiver, at 83-tommer skærmen bliver del af Samsungs eksisterende S90C serie (SC90A er det koreanske modelnavn for S90C). Stemmer det, så vil det skabe forvirring, idet de mindre 55, 65 og 77-tommer udgaver af S90C har QD-OLED paneler.

Lancering i september?

Det vil være Samsungs første 83-tommer OLED TV og det vil skærpe konkurrencen i dette segment af markedet. Kun LG Display kan masseproducere 83-tommer OLED-paneler og 83-tommer OLED TV sælges kun af LG Electronics og Sony på nuværende tidspunkt. Den koreanske avis hævder, at Samsungs 83-tommer OLED TV kan lande allerede i september. - "Ifølge branchekilder mangler de to sider kun en lille finjustering. Det er allerede blevet rapporteret, at nogle af de indledende mængder (paneler, red) er blevet leveret. Nye produkter kan blive lanceret allerede i september," skriver Business Korea. Lanceringen vil i så fald falde sammen med IFA-messen for forbrugerelektronik i Berlin. Business Korea hævder samtidig, at Samsung Electronics og LG Display sigter mod at "etablere en synlig OLED-alliance". Samsung har tidligere etableret en QLED-alliance sammen med TCL og Hisense. - Kilde: Business Korea

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |