Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPrime Video: Bredt udvalg, god service og lav pris er vejen til nordisk succes - FlatpanelsDK

Prime Video: Bredt udvalg, god service og lav pris er vejen til nordisk succes

09 May 2023 | Per Fanefjord Laursen |

Stærke lokale og globale programmer i alle genrer kan sikre, at Prime Video snupper en større bid af kagen i Norden, mener Amazon. Nye add-on ydelser ulmer i kulissen.

Amazons streamingtjenesten Prime Video har ved flere lejligheder understreget ambitioner om at investere offensivt i nordiske originals i alle fire lande og udbygge sin rolle i Norden.

- ”Mens andre streamingtjenester konsoliderer og gentænker deres serieudvikling, trykker Prime Video nu på speederen," proklamerede tv-veteran Keld Reinicke på CPH TV Festival i sensommeren. 

Han spåede endda, at Ringenes herre-serien ville blive en regulær game changer for Prime Video i Danmark og styrke markedsprofilen og abonnementstilvæksten. 

I maj 2023 er Prime Video fåmælte om abonnementsbasen og om markedsandele, men deler gerne den nordiske overvejelser af markedet og programstrategi. 

- "Vi investerer langsigtet, vi opbygger lokale teams og søger aktivt partnerskaber i regionen," siger Prime Videos nordiske direktør, Martin Backlund, i et mailinterview med Flatpanels. 


Ekstra ydelser del af ny produktudvikling

Martin Backlund
Martin Backlund, Prime Video nordisk direktør
Prime Video har planer om at udvide deres indholdspartnerskaber samt tjenestens leje/køb-funktion. Lige nu er der ikke konkrete planer i Danmark, men Prime Videos erfaring fra andre markeder er lovende. Prime Video tilbyder kunder add-on kanalabonnementer som MGM og Hayu i flere lande inkl. Sverige. Der tilbydes også leje og køb af de nyeste filmtitler, herunder Jurassic World: Dominion og Black Panther: Wakanda Forever. Samlet set et større udvalg for kunder, men alt sammen i Prime Video-appen. - "Vi ved, det fungerer godt i andre lande, hvor vi er kommet længere. Det er en ambition og noget, vi tænker på, men vi har ikke noget konkret nyt lige nu," siger Martin Backlund.

Det rette mix af lokal og global

For nuværende er Prime Videos målsætning at være den bedste underholdningsdestination, hvor kundernes underholdningsbehov opfyldes med et bredt udvalg, brugervenlig service og lav pris. - "Hvis vi kan levere succesfulde titler i mange genrer, på tværs af både lokale og globale titler, kan vi tiltrække et bredere udsnit af kunder og udvide tjenesten. Tit er det de uventede hits, der hjælper os med at forstå kundernes smag i given region," siger Martin Backlund. Læs også: 25 James Bond film kan nu streames på Amazon Prime Video

Citadel

Spionserien Citadel er aktuel på Prime Video pt. Foto: Amazon

Prime Videos koncept er, at globale originals – f.eks. Ringenes Herre: Magtens Ringe og den aktuelle spionserie Citadel – er platformens hjørnesten. De suppleres af lokale original-produktioner. - "De globale titler klarer sig godt blandt de nordiske kunder, så vi fortsætter med at tilbyde dem et stort udvalg i kombination med til de lokale titler," siger han,   Seneste profilerede titler inkluderer, udover Citadel, globale franchises som The Boys og Reacher samt lokale produktioner, herunder den nordiske dokumentar Take a chance. Men rækker også uden for Norden som britiske Clarkson’s Farm, og endelig store film som f.eks. Air med Ben Affleck og Matt Damon i hovedrollerne. 

Danmark skal fortsat være konkurrencedygtig

Prime Videos ambitioner om nordiske investeringer var en smule udfordret i 2022, hvor det danske tv-marked havde kvaler med en nu afklaret rettighedskonflikt samt udsigter til en streamingskat. Sidstnævnte ulmer stadig på Christiansborg i nye medieforhandlinger.  - "Dansk indhold er attraktivt at investere i. Det gør Prime Video allerede uden nogen lovgivning. Det demonstrerer vores Nordisk Film-aftale og vores lokale produktioner til dato. Hvis der indføres lovgivning for at stimulere lokale produktioner, anbefaler vi en afbalanceret model, der holder Danmark konkurrencedygtig i regionen (hvor ikke alle lande planlægger at indføre sådan lovgivning), og som er til gavn for hele den danske mediebranche," afslutter Martin Backlund. Læs også: Amazon starter dansk produktion og samarbejde med Nordisk Film
Amazon Prime Videos nordiske dokumentar om manden der stalkede ABBAs Agnetha Fältskog

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |