Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLige så mange danskere 'gamer' på TV'et som på PC-monitoren - FlatpanelsDK

Lige så mange danskere 'gamer' på TV'et som på PC-monitoren

08 May 2023 | Rasmus Larsen |

Gaming har traditionelt været forbundet med PC'en, men lige så mange danskere bruger nu TV-skærmen til at koble af med spil.

Det viser en undersøgelse fra Kantar, som er lavet på vegne af Samsung i Norden i februar 2023. 48% oplyser, at de spiller på en PC med monitor, mens 49% oplyser, at spiller på et TV tilsluttet en spilkonsol eller PC.

Netop gaming er blevet et større fokusområde for TV-producenter. Det tog for alvor fart i optakten til lanceringerne af PlayStation 5 og Xbox Series X, hvor TV-skærme fik HDMI 2.1 med understøttelse af 4K 120Hz, VRR og diverse spilmenuer og -funktioner.

 Læs også: Guide: Hvad er HDMI 2.1 VRR og hvilke TV understøtter det?

- "Gaming udvikler sig hele tiden. Gaming er i dag ikke kun forbeholdt en PC med monitor. Fordi vi nu ejer så gode TV med funktioner specifikt til gaming fra både PC og konsol, tillader det, at man kan nøjes med én skærm, som opfylder flere behov. På den måde tillader det også flere at kaste sig ud i gaming, fordi man ikke behøver at investere plads og penge i en ny monitor," mener Magnus Nørgaard, TV/AV-talsperson hos Samsung i Danmark.


Gaming Hub Samsung

Der er kommet nye muligheder for spil på TV'et, f.eks. spil-streaming som Xbox, Luna og Geforce Now

Nye muligheder for spil på TV'et

Til TV-skærmen kan man foruden PlayStation, Xbox og en PC, også spille spil ved hjælp af f.eks. Nintendo Switch, Apple TV og Nvidia Shield. Aktører som Microsoft og Nvidia er desuden begyndt at streame spil over internettet til en app. Det kræver et abonnement, en internetforbindelse og kompatibel spilcontroller. Netflix har ligeledes meldt ud, at de arbejder på at få deres fremtidige spil op på TV-skærmen. Læs også: Netflix annoncerer planer om 125 nye spil, cloud-gaming (TV, PC osv.) YouGov fandt i en anden undersøgelse i 2020, at 44% af den danske befolkning spiller spil. Mobiltelefonen er den mest anvendte platform.

Virker afstressende

I undersøgelsen fra Kantar svarer 64%, at de bruger spil til at koble af i hverdagen. Det gælder både mænd og kvinder. - "Gaming er meningsfuldt, psykologisk stimulerende og har i mange tilfælde også en social komponent. Det hjælper til at koble af, da det skaber en følelse af autonomi, kompetence, og samvær på stærkere vis end noget andet medie kan. Gaming er også meget kompleks problemløsning, og gamere har ofte utroligt skærpede reaktionsevner," forklarer Jonathan Smed Iversen, psykolog med speciale indenfor gaming-psykologi.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |

MicroLED-monitorer rykker nærmere

22 May 2024 |

Sonos Ace virker også som Dolby Atmos-hovedtelefoner til film

21 May 2024 |

Discoverys kanaler vender tilbage hos YouSee

21 May 2024 |

Så er Max åben i Danmark

21 May 2024 |

Ny Max app findes til disse enheder – se også UHD-support

21 May 2024 |