Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNyt selskab vil lancere en gratis TV-skærm med reklamer - FlatpanelsDK

Nyt selskab vil lancere en gratis TV-skærm med reklamer

05 May 2023 | Rasmus Larsen |

Næste skridt efter reklamefinansierede streamingtjenester kan blive reklamefinansierede TV-skærme. Pluto TV-medstifterens nye firma har planer om at lancere et gratis TV i år.

Det skriver Janko Roettgers i hans nyhedsbrev Lowpass baseret på flere kilder, som kender til det nye selskab Teevee Corporations planer. Selskabet, som ikke kendes i offentligheden, blev grundlagt i april 2021 af medstifteren af Pluto TV, Ilya Pozin.

- "Teevee Corporation, som Pozins nye firma hedder, har bygget et nyt slags TV-apparat, der inkluderer en ekstra skærm til reklamer og informations-widgets. Selskabets mål er at forære TV'et væk gratis og tjene penge på det gennem reklamer på den ekstra skærm. Teevee har opereret i smug, og deres planer er ikke tidligere blevet rapporteret," skriver Lowpass.

Pluto TV kom som bekendt til Danmark i maj 2022 som en gratis streamingtjeneste med reklamer. I USA er Pluto TV en af de førende såkaldte FAST (Free Ad-supported Streaming TV) tjenester og de konkurrerer med bl.a. Amazons Freevee og Roku Channel.


Gratis TV-skærm med reklamer?

Kan en lignende model fungere til TV-hardware? Det er ikke så langt ude, som det kan lyde. Eksisterende streaming-sticks som Chromecast, Roku og FireTV er allerede tæt på gratis, fordi brugeren er produktet. TeeVee udvikler angiveligt "en alt-i-en enhed, der kombinerer et TV af anstændig størrelse, en soundbar og en ekstra skærm i ét enkelt kabinet". Den ekstra skærm viser reklamer, widgets, vejr, sportsresultater, nyheder mv. TV-skærmen vil ifølge Lowpass bruge "en eksisterende streaming-dongle for at tilføje apps til streamingtjenester til enheden".

Free Telly Teevee

Slogan på selskabets primære hjemmeside. Screenshot: Flatpanels

Holder øje med dig

Hvordan ved den ekstra skærm, hvad der afspilles på TV'et? Med al sandsynlighed benyttes ACR (Automatic Content Recognition), som er en maskinlæringsalgoritme, der til enhver tid tjekker, hvad der kører på TV'et, uanset kilde. Smart TV over en bred kam bruger allerede ACR i dag. Produktet vil angiveligt blive lanceret som "Telly" senere på året, ifølge kilderne og selskabets egne hjemmesider teevee.com og freetelly.com. - Kilde: Lowpass

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

TCL lancerer årets nye TV i Danmark inkl. C855 og 115" X955 Max

28 May 2024 |

Hvilke tv-programmer køber DR og TV 2 i Hollywood?

28 May 2024 |

Opdateret: Discovery+ lukket for nye abonnenter

28 May 2024 |

Microsofts nye Surface Pro får også OLED-skærm

27 May 2024 |

LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

24 May 2024 |