Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNorlys vil købe Telias danske forretning - FlatpanelsDK

Norlys vil købe Telias danske forretning

26 Apr 2023 | Rasmus Larsen |

Opkøbet handler primært om at give Norlys en mobilforretning, men det vil samtidig gøre Norlys ejer af en tredje tv-distributør i Danmark.

Gennem opkøb er Norlys blevet ejer af både Boxer (nu kaldet Norlys) og Stofa, der har primær distribution af kanaler via hhv. antenne- og kabel-tv.

Telia er en mindre spiller på det danske tv-marked, som distribuerer tv-kanaler via internettet med egen boks og app. Der indgår desuden streamingtjenester i Telias mobilpakker.

Norlys og Telia har allerede underskrevet en foreløbig aftale til en købesum på 6,25 mia. kroner, hvilket finansieres af et frasalg på 35% af Norlys' fibernet i 2022 til et fransk/hollandsk investorkonsortium. Opkøbet vil give Norlys de omtrent 1,5 mio. kundeforhold, som Telia Danmark har i dag.

- "En mobilforretning giver Norlys helt ny relevans, fordi den bringer os tættere på kunderne. Danskerne forventer selvfølgelig den bedste dækning, uanset hvor de befinder sig, og derfor er det afgørende, at vi kan tilbyde en samlet løsning. Samtidig får vi fremtidssikret vores infrastruktur med begge de vindende teknologier 5G og fiber," siger Niels Duedahl, adm. direktør i Norlys.

Handlen skal godkendes af konkurrencemyndighederne, hvilket forventes at ske i første kvartal 2024.

Fakta om Telia Danmark

- 650 medarbejdere - 31 butikker - 4.300 mobilmaster - Bedste 5G dækning i de fire største byer - Omsætning i 2022: 3,7 milliarder kroner
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |