Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLGs OLED-panel opnår certificering for dets lavere CO2-fodaftryk - FlatpanelsDK

LGs OLED-panel opnår certificering for dets lavere CO2-fodaftryk

20 Mar 2023 | Rasmus Larsen |

LG Display hævder, at deres OLED TV panel er grønnere end LCD-paneler, og at brugen af plastmaterialer er reduceret med op til 90%. De har nu modtaget en certificering, der beviser det.

LG Displays 65-tommer OLED TV panel har modtaget en Product Carbon Footprint-certificering fra Carbon Trust, som er et internationalt anerkendt klimarådgivningsfirma. Carbon Trust har fundet, at panelet opfylder den globale standard (PAS 2050) for drivhusgasemissioner gennem hele produktets livscyklus.

- "LG Displays selv-emitterende OLED TV panel kræver ingen bagbelysning, hvilket gør det muligt at reducere brugen af plastikmaterialer i panelet betydeligt med op til 90% sammenlignet med LCD-paneler og forbedre genbrugsprocenten til 92,7% ved at øge brugen af jern- og metalmaterialer," tilføjer selskabet.

LCD-paneler sidder i alle fladskærms-TV i dag, som ikke er OLED TV.

LG Displays OLED har tidligere modtaget Eco Product Certification fra SGS (Société Générale de Surveillance)


MLA OLED

LG Displays tredje generation af WOLED bruger MLA (Micro Lens Array) teknologi. Foto: LG Display

LG Display benyttede lejligheden til at pointere, at årets nye MLA (Micro Lens Array) OLED-panel, som senere i 2023 vil være at finde i LG G3, Philips OLED908 og Panasonic MZ2000, er 22% mere energieffektivt end OLED-panelet fra 2022. Det betyder, at det overordnede strømforbrug kan reduceres og at den maksimale lysstyrke kan hæves. Samsung Display har på samme måde fremhævet fremskridt på energieffektiviteten i deres 2023 QD-OLED panel, hvilket reducerer strømforbruget og muliggøre højere lysstyrkeniveauer.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |