Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFilmmaker Mode til Dolby Vision under udvikling - FlatpanelsDK

Filmmaker Mode til Dolby Vision under udvikling

09 Mar 2023 | Rasmus Larsen |

Filmmaker Mode er pt. begrænset til indhold i SDR og HDR10, men UHD Alliance samarbejder med TV-producenterne om at introducere Filmmaker Mode til Dolby Vision-indhold.

Ordene kom fra Michael Zink, som er formand for UHD Alliance, der har udviklet Filmmaker Mode i samarbejde med Hollywood. Det skete ved en briefing, hvor LG talte om sine 2023 TV-modeller, ifølge det britiske medie TechRadar.

For at være klar i spyttet, så vil 2023 LG TV understøtte Filmmaker Mode, men stadig begrænset til indhold i SDR og HDR – ligesom i dag. Udvidelsen af Filmmaker Mode, så det virker med indhold i Dolby Vision, blev godkendt i slutningen af 2022 og "er i pipelinen til at TV-producenter kan implementere" det i fremtiden – muligvis i 2024-modellerne.


Filmmaker Mode

Filmmaker Mode virker pt. med indhold i SDR og HDR10

Filmmaker Mode blev introduceret i 2019 som en billedprofil, der er tro med filmskaberens arbejde. Når den aktiveres i en TV-skærm, så deaktiveres udglatning af bevægelse og andre typer billedbehandling, så TV'et overholder billedstandarderne og leverer nøjagtige farver og lysstyrke. Der kom ikke yderligere detaljer på bordet, men i og med, at nyheden blev delt under en LG-præsentation, så virker det sandsynligt, at LG bliver et af de første mærker, der bakker op om initiativet i 2024 eller hvornår det nu sker. UHD Alliance har desuden arbejdet på at få Filmmaker Mode til at aktivere automatisk og på at gøre Filmmaker Mode mere adaptiv ift. de forskellige miljøer og rum, som forbrugere ser film i, herunder oplyste stuemiljøer, ved at bruge TV'ets indbyggede lyssensor. - Kilde: TechRadar

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |