Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix udvider spatial audio support, hæver download-begrænsning - FlatpanelsDK

Netflix udvider spatial audio support, hæver download-begrænsning

02 Feb 2023 | Rasmus Larsen |

Abonnenter med Netflix Premium har nu adgang til over 700 titler i stereo 'spatial audio' (rumlig lyd). Antallet af enheder, der kan downloade indhold, hæves.

I juli 2022 begyndte Netflix at udrulle 'spatial audio', baseret på virtualiseringsteknologi fra Sennheiser. Det virker på alle stereoenheder inkl. TV, soundbarer og hovedtelefoner.

Det adskiller sig fra f.eks. Apples rumlige lyd i den forstand, at Netflix kun bruger stereolydsporet og at den rumlige lyd leveres af streamingserveren uden hensynstagen til den specifikke enhed/højttaler. Apples system tager 5.1, 7.1 eller Dolby Atmos lydsporet og processerer dette på enheden for at optimere det til den specifikke enhed/højttaler og brugerens ører (HRTF, eller Head Related Transfer Function), med korrigering ift. hovedbevægelser. Flatpanels' tests viser, at Apples system er Netflix' langt overlegent.

Netflix' rumlige lyd – eller udvidede stereo – virker kun med kompatible film/serier og kun med Premium-abonnement. Selskabet meddeler, at der nu er over 700 titler tilgængelige.

- "Netflix rumlige lyd bringer en fordybende, filmisk lydoplevelse til enhver enhed uden behov for yderligere udstyr – og nu er den tilgængelig på mere end 700 af vores mest sete titler, inkl. Stranger Things, The Watcher, Wednesday og Knives Out: Glass Onion," siger Netflix.

Selskabet tilføjer, at det fremover kommer til "populære nye titler, efterhånden som de udgives", herunder You, Your Place or Mine, Luther: The Fallen Sun og Tour de France . Du kan se, hvilke titler, ved at søge på 'spatial audio' i søgefunktionen på Netflix.

Det fungerer sammen med 4K HDR10 og Dolby Vision på Netflix, men hvis du ejer et 5.1 eller Dolby Atmos lydsystem, får du i stedet de rå surround-lydspor.


Flere download-enheder

Derudover annoncerede Netflix, at Premium-abonnenter får hævet deres grænse for enheder, som kan downloade film og serier til offline-visning, fra fire til seks enheder. - "Derfor øger vi antallet af download-enheder fra fire til seks for Premium-medlemmer, så du kan se Netflix på dine enheder – når som helst og hvor som helst."

Fakta: Rumlig lyd på Netflix

Udvidet stereolyd til alle enheder Netflix bruger Sennheiser AMBEO-teknologi til at forbedre stereolyden med en fordybende surroundsoundoplevelse, der er kompatibel med alle enheder og alle streamingabonnementer, og som ikke kræver surroundsoundhøjttalere eller hjemmebiografudstyr.
  • Har du ikke surroundsoundhøjttalere, bliver rumlig lyd automatisk aktiveret, når du afspiller en kompatibel serie eller film i stereo.
  • Hvis du har surroundsoundhøjttalere, anbefales det at se serier og film i 5.1 surroundsound eller Dolby Atmos. BEMÆRK: Nogle fjernsynsapparater er som standard konfigureret med 5.1 audioudgang, hvilket slår rumlig lyd fra. Hvis dit udstyr ikke omfatter surroundsoundhøjttalere, anbefales det at ændre din enheds indstillinger til stereolyd. Kontakt enhedens producent for at få hjælp til at opdatere denne indstilling.
  • Flatpanels

    Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

    14 Jun 2024 |

    Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

    14 Jun 2024 |

    Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

    13 Jun 2024 |

    Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

    13 Jun 2024 |

    Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

    12 Jun 2024 |

    Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

    12 Jun 2024 |