Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason2023 Samsung "Neo QLED" LCD TV har flere lyszoner - FlatpanelsDK

2023 Samsung "Neo QLED" LCD TV har flere lyszoner

06 Jan 2023 | Rasmus Larsen |

Foruden de to nye QD-OLED serier, har Samsung på CES-messen præsenteret 2023 LCD TV, som kaldes "Neo QLED". 8K forbliver i LCD-serien.

Ved første øjekast var der ikke meget nyt at skrive hjem om vedr. Samsungs LCD TV, som har måtte afgive rampelyset til de mere avancerede QD-OLED TV. Vi har dog nu fået mere information om 2023 LCD-serien bestående af QN900C, QN800C, QN700C med 8K samt QN95C, QN90C og QN85C med 4K.


Samsung QN900C

Samsungs QN900C 8K LCD TV. Foto: Samsung

Vi hører, at high-end miniLED LCD-modellerne har flere lyszoner end den sammenlignelige model fra 2022. Hvor mange? Samsung kommenterer ikke på sådanne detaljer, men den amerikanske 8K-brancheforening skriver, at en af 8K-serierne "vil bruge 12K miniLED'er i bagbelysningen med kontrol over 1300 zoner (op fra 700 i 2022-modeller)", hvilket bygger på en officiel briefing i Sydkorea. Samsungs high-end 4K miniLED LCD-modeller får også flere lyszoner, men vi ved ikke hvor mange. I teorien bør det øgede antal zoner reducere – men ikke eliminere – den kraftige glorieeffekt om lyse objekter i billedet, som vi fremhævede sidste år i vores test af QN95B. Herudover vil Samsung lancere billigere 'Q' og 'UC' serier af LCD TV uden miniLED og andre avancerede funktioner. Der kommer en opfrisket serie af livsstils LCD TV såsom The Frame, der i år vil eksistere i en variant med metalramme. Den har stadig mat skærm.

Samsung 2023

Nye funktioner i 2023

Samsungs pressemateriale afslører et par andre nyheder såsom en SDR-til-HDR opskaleringsfunktion kaldet 'Auto HDR Remastering'. Zigbee and Matter Thread-support er i år indbygget direkte i skærmene (ingen dongle påkrævet) som del af Tizen 7.0. Skærmene understøtter også den nye Philips Hue Sync app. Samsung fremhæver igen i 2023 "14-bit-behandling og AI-opskalering", men vær opmærksom på, at 14-bit relaterer sig til bagbelysningen. Der sidder stadig 10-bit LCD-paneler indeni. De vækkes til live af en 'Neural Quantum Processor' videoprocessor og understøtter op til 144Hz. Samsung har ikke kommenteret på HDMI 2.1 QMS.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Der er stadig intet nyt om Gaming Hub i Norden. Det er Samsungs sektion af brugerfladen, der samler alt spil-relateret. Spil-apps såsom Xbox, GeForce Now og Utomik skal i stedet findes i app-butikken. Xbox forbliver indtil videre TV-eksklusiv til Samsung. - "I 2023 vil opgraderinger til GameBar 3.0 med MiniMap Sharing og Virtual Aim Point forbedre oplevelsen for alle typer af spillere. MiniMap Sharing giver spillerne mulighed for at se kortet over deres spil på et øjeblik på en hvilken som helst skærm, mens Virtual Aim Point, der er designet til first-person shooters-spil (FPS-spil), giver spillerne mulighed for et mere tydeligt sigte i ethvert spil, så de kan tage det perfekte skud," tilføjer Samsung. Årets nye LCD-modeller fra Samsung lander i foråret. Priser bekræftes senere.

Samsung 2023 LCD TV – specifikationer

Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

23 May 2024 |

DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

23 May 2024 |

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |

MicroLED-monitorer rykker nærmere

22 May 2024 |

Sonos Ace virker også som Dolby Atmos-hovedtelefoner til film

21 May 2024 |