Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonStreamingtjenester: Ingen planer om at politianmelde brugere - FlatpanelsDK

Streamingtjenester: Ingen planer om at politianmelde brugere

06 Jan 2023 | Rasmus Larsen |

Streamingtjenester afviser overfor DR, at RettighedsAlliancens skræmmekampagne om politianmeldelse af egne brugere kan komme på tale. Man vil ikke følge musikbranchens eksempel.

RettighedsAlliancen, der repræsenterer danske rettighedshavere indenfor film, tv og musik, sagde tidligere på ugen, at mere end hvert tredje dansker deler password og at de kan forestille sig, at politiet vil gå ind i sagerne i fremtiden.

Før det kan blive en politisag, skal streamingtjenesterne politianmelde egne brugere. Tjenesterne er nu ude og afvise, at det sker.

- "Grundlæggende tror jeg ikke på, at man skal samme vej, som musikbranchen gik i starten af 00’erne, hvor man retsforfulgte sine egne brugere (for piratkopiering, red.)," siger Kim Poul Christensen, mediedirektør i Yousee, til DR.

- "I første omgang vil vi gradvist prøve forskellige tiltag af og kombinere dem med hinanden for at forhindre ulovlig deling af abonnementer, og det styrende princip bliver nudging," siger TV 2 Play til DR.

- "Vi forventer, at personer, der bor i samme husstand, deler samme konto/adgangskode, hvilket er tilladt i vores brugeraftale. Vi er klar over, at deling af adgangskoder uden for husstanden forekommer, og vi anvender en række metoder til at opdage og modvirke den aktivitet," skriver HBO Max til DR.

Netflix vil heller ikke gå til politiet, men i stedet lancere tiltag mod password-deling i løbet af 2023. Det bekræftes, at et af tiltagene bliver muligheden for at rykke en brugerprofil til en ny konto. De danske streamingtjenester har endnu ikke samme tekniske værktøjer som Netflix.

- Kilde: DR

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |