Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonCES 2023: Hvad vi kan forvente - FlatpanelsDK

CES 2023: Hvad vi kan forvente

29 Dec 2022 | Rasmus Larsen |

Vi forventer at få MLA OLED, QD-OLED fra flere producenter, større QD-OLED, større miniLED LCD TV og OLED-monitorer med 240Hz. Forhåbentlig også overraskelser.

Den årlige CES-elektronikmesse gjorde i år comeback i fysisk form efter covid-19 og bliver større til januar. LGs teaser bekræfter, at der afsløres 2023 TV og TCL melder 'hjemmebio'-produkter på vej, men Flatpanels har hørt, at mindst én større TV-producent undlader at præsentere 2023 TV på CES. Desuden præsenterer Philips aldrig nyt på CES og Panasonic plejer kun at præsentere sit flagskibs-TV.


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Alle CES 2023 nyhederne i din indbakke.

OLED på CES 2023

Der er snak om, at 2023 bliver et sløvt år for TV-innovation, men det er ikke, hvad vi hører. Vores kilder siger, at MLA (Micro Lens Array) teknologi når ud i OLED TV i 2023, hvilket vil give et markant løft i lysstyrken. Koreanske medier skriver, at QD-OLED tager skridtet op til 77 tommer og får forbedret sortniveau. Vi forventer ikke nye WOLED-størrelser på CES. Philips, som ikke vil være til stede på CES, har bekræftet, at de evaluerer QD-OLED til brug i TV. Flatpanels hører, at mere end to TV-producenter (Samsung, Sony pt.) vil tilbyde QD-OLED TV i 2023, så lad os se, hvad der sker på CES. 2023 bliver også året for OLED-monitorer med 240Hz opdateringsfrekvens. LG har allerede lanceret første 27-tommer og 45-tommer 240 Hz OLED-monitorer i USA. Mange flere mærker kommer til at byde ind på CES 2023 – både med WOLED og QD-OLED. Mens vi venter på, at 32-tommer versioner lander, så ved vi, at 49-tommer 32:9 240Hz OLED-monitorer dukker op.

Displace trådløst TV

Første glimt af verdens første "ægte trådløse" TV. Foto: Company

MiniLED, HFR og... trådløse TV?

Et nystartet amerikansk selskab kaldet Displace har meldt ud, at de vil afsløre verdens første "ægte trådløse" TV på CES 2023. Selvom selskabet er godt og grundigt rundforvirret hvad angår 8K- og 16K-opløsning, så bliver det interessant at se, hvad de er kommet frem til. Der går sågar rygter om, at LG lancerer et trådløst OLED TV eller i det mindste et slags OLED TV med ekstern boks. Det kaldes på rygteplan M3-serien. Selvom TV-markedet er ved at overgå til OLED, forventer vi stadig at se opgraderede og større miniLED LCD TV på CES 2023. Sharp har allerede meddelt, at de vil fremvise en model på 120-tommer, om end det stadig er en prototype. Det er naturligvis ikke rigtige miniLED TV med millioner af selv-emitterende pixels. Fordi miniLED nu bruges som marketingbegreb for LCD TV med miniLED-bagbelysning, er TV-producenter begyndt at kalde den ægte vare for microLED selvom pixeltætheden ikke kvalificerer sig til "micro" endnu. Vi håber stadig en skønne dag at se rigtige LED TV, der er til at betale for forbrugere, men efter Samsung har annonceret microLED TV fem år i træk på CES uden at levere, så er det blevet til en dårlig joke – modbevis os, tak! Efter biografpremieren på James Camerons Avatar: The Way of Water, forventer vi, at HFR (High Frame Rate) begynder at blive et tema udenfor gaming. Camerons partner, Pixelworks, har allerede meddelt, at de har mere at sige om "TrueCut Motion til hjemmebiografen snart". Det var egentlig meningen, at det skulle være kommet i 2022 i samarbejde med TCL, men det er tilsyneladende blevet forsinket – måske for at falde sammen med Avatar 2. Tidligere på året bekræftede UHD Alliance, at fase to af Filmmaker Mode vil bruge sensorer i TV'et til automatisk at tilpasse billedet til dit stuemiljø – dag og nat – og det virker plausibelt, at vi hører nyt i sagen i forbindelse med CES 2023.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Alle CES 2023 nyhederne i din indbakke.

8K og TV-platforme

Selvom vi regner med at se nye 8K TV i 2023, så forventer vi ikke, at de får den store opmærksomhed, dels fordi salget er sløvt pga. manglende forbrugerinteresse og høje priser, dels fordi EU-Kommissionens strengere energikrav tl 8K TV træder i kraft per marts 2023. Salget af 8K TV går så sløvt, at Sony ikke engang gar gidet at levere den lovede 8K-opdatering til PlayStation 5 konsollen. Vi forventer, at flere TV-modeller og mærker i 2023 overgår til Google TV, men det vi virkelig håber på, er konsolidering blandt TV-platforme. Vi har ikke hørt rygter om et større ryk i 2023, men vi ser tegn på, at de største platforme tager andele fra de mindste platforme, hvilket kan betyde, at de gradvist glider ud. CES 2023 finder sted 4. til 8. januar i Las Vegas, men vi har allerede fået de første officielle annonceringer, så tjek Flatpanels' CES 2023 sektion og glem ikke at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |

Netflix appen fjernes på 2014 Sony TV

03 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Amazon i juni

02 Jun 2024 |

Test: Canvas

31 May 2024 |

Mere 4K-indhold efter Max-relanceringen

31 May 2024 |