Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMediaTek: Over 2 milliarder TV bruger vores chips - FlatpanelsDK

MediaTek: Over 2 milliarder TV bruger vores chips

15 Nov 2022 | Rasmus Larsen |

Der sidder sandsynligvis en MediaTek-chip i dit Smart TV. Selskabet hævder at være førende med en global markedsandel på over 60% indenfor processorer til TV.

Tallene blev fremlagt på den årlige MediaTek Summit i Californien, ifølge markedsanalytiker Avi Greengart.

Over 2 milliarder TV-skærme er udstyret med en MediaTek-chip, lød det. Selskabet designer også WiFi- og Bluetooth-chips, så selvom et Smart TV ikke har en systemchip, kan det stadig have en chip fra MediaTek.

Det omfatter TV-modeller fra bl.a. Samsung, Sony, Panasonic, Philips, TCL og Xiaomi. Du kan se, hvilken systemchip der bruges i en given TV-model i TV-databasen.

En anden fremtrædende leverandør af chips til TV-skærme er Realtek, som bruges i andre af TCLs TV-modeller. Apple og Nvidia designer egne chips til henholdsvis Apple TV 4K og Nvidia Shield.

MediaTek sagde, at spil i 4K120 (på PS5 og Xbox Series X) og streaming gav TV-markedet et boost under pandemien, hvorimod 8K ikke fik forbrugere til lommerne. Selskabet spår, at gaming-funktioner og HDR vil drive salget i den kommende tid.


MediaTek Summit 2022

MediaTek Summit 2022. Foto: Avi Greengart

Sony på scenen

Kazuo Kii, Executive Vice President for Sony Corporation, indtog efterfølgende scenen for at tale om Sonys mangeårige samarbejde med MediaTek. Han understregede, at MediaTek har hjulpet Sony med at styrke sin position indenfor high-end TV, og at MediaTek spillede en nøglerolle i overgangen fra HD til 4K TV hos Sony.

MediaTek Summit 2022

Sonys Kazuo Kii under MediaTek Summit 2022. Foto: Avi Greengart

Sonys aktuelle TV-modeller er baseret på en systemchip fra Mediatek kaldet MT5895 (MT9950). Deres fremtidige TV-modeller er oplagte kandidater til den Pentonic 1000 chip, som blev annonceret i sidste uge. 12nm-chippen kan for første gang håndtere fire HDMI 2.1-porte. MediaTek sagde i sidste uge, at de første Smart TV med Pentonic 1000 vil være på markedet i første kvartal af 2023. - Kilde: Avi Greengart

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Sony fjerner 8K-logo fra PlayStation 5 æsken

06 Jun 2024 |

Oversigt: Sony 2024 TV-skærme

05 Jun 2024 |

Netflix ophører med at virke på ældre Apple TV

04 Jun 2024 |

PlayStation VR2 virker snart med PC'en inkl. Steams VR-spil

04 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 Jun 2024 |